pirmdiena, 2008. gada 7. janvāris

Rīgas naktsklubu apskats - part 5 - "La Rocca"

Jau labu laiku esmu izkritis no naktsklubu aprites, tādēļ arī nekādus aprakstus nav sanācis uztaisīt. Tomēr nesen, vienā tusiņā pa ausu galam dzirdēju, kā bariņš gotiskā roka cienītāju kaut ko bezgala sajūsmināti runā par klubu "La Rocca". Lai gan iepriekš par šo klubu biju dzirdējis, ka tā ir "ripinieku" paradīze, kur ļautiņi deldē deju grīdu pie stampājošiem ritmiem un žilbinošām gaismām, tomēr nolēmu, ka ir pēdējais laiks ievērtēt, kā tad klubs ir mainījies (vai tad savādāk "mazie melnie" tik sajūsmināti runātu?) un pavēstīt par to arī jums.

"La Rocca"
(Brīvības 96)


Uz klubu devos piektdienas vēlā vakarā, cerot tur sastapt daudz iesilušu lustētāju. Pirmais pārsteigums bija jau pie ieejas - gaidītā stingrā "face control" vietā, klubs mazgadīgos apmeklētājus atbaidīja tikai ar dzeltenām norobežojošajām lentām, uz kurām rotājās sarkans uzraksta "Policija". Phe, ja es būtu mazgadīgs tusētājs, mani jau nu tas neapturētu!

Pozitīvais faktors - nekādas ieejas maksas! Ieejot klubā pārliecinos, ka gotu sajūsma ir bijusi pilnīgi pamatota. Kluba īpašnieki kādreizējā Operetes teātra interjeru pārvērtuši līdz nepazīšanai. Viss drūmi tumšās krāsās, praktiski nekāda apgaismojuma, kaktos pil ūdens un paukšķot atbalsojas tālu plašajos gaiteņos. Riktīgi biedējoši - dizainerim začot!

Kas attiecas uz publiku, tad piektdien laikam bija kāds tematiskais vakars. Apmeklētāju maz un tie paši rosās pa stūriem, neizrādot nekādu vēlmi komunicēt ar mani. Protama lieta, ka atšķirībā no citiem klubiem, meitenes kaklā nekara
s, kas priecē. Vakara muzikālais noformējums savdabīgs, bet tajā pašā laikā atmosfērai piemērots un to papildinošs - krašķi, putnu balsis un spārnu vēdu skaņas, dažādi trokšņi. Stampātājiem gan te nebūtu ko darīt.

Būtisks mīnuss - kluba apgaismojums ir tik pieticīgs, ka ļoti grūti lokalizēt bāru vai labierīcības. Tādēļ nevarēšu jums pastāstīt neko par dzērienu cenām vai pisuāru skaitu. Iespējams, ka tā bija tikai tovakar, jo internetā atrodamie foto apliecina, ka klubs mēdz rīkot arī grandiozus gaismas un pirotehnikas šovus.

Kas atiecas uz smēķēšanu, šķiet, šis ir viens no retajiem Latvijas klubiem, kur to drīkst darīt it visur. Tā vismaz secinu no uz sienas grezni uzzīmēta grafiti ar cigaretes atēlu un parakstu krievu mēlē: "Zažigaj, zažigaj, toļko klub ņe podžigaj!".

Rezumējums:

Klubs gotiem, pokemoniem un citiem nakts zvēriem, kā arī tiem, kas alkst izmēģināt ko savādāku. Savā interjerā un koncepcijā būtiski atšķiras no konkurentiem. Vismaz vienu reizi būtu vērts apmeklēt katram. Kas zina, varbūt iepatīkas!
-------------------------------

Lasi vēl:

Pirmā daļa - "Kaļķu vārti"

Otrā daļa - "Casablanca"
Trešā daļa - "Cuba"
Ceturtā daļa - "Coyote Fly"

4 komentāri:

  1. La Rocca nav mirusi. Pagājušo piektdien sapņu fabrikā bija kaut kāds La Roccas party. Uzrkastīts labi.

    AtbildētDzēst
  2. Skaidrs, ka La Rocca mūzam dzīva ;)

    AtbildētDzēst
  3. ta tā būda nupat nodega un nu jau atkal uz strīpas?

    AtbildētDzēst
  4. Nu mēģinājums būt funny funny nav slikta lieta un ideja arī nebūtu peļama, bet tas tomēr jādara prasmīgāk.

    AtbildētDzēst