pirmdiena, 2008. gada 21. janvāris

Šovasar Latvijā - FATBOY SLIM !

Kā pavisam oficiāli ziņo Radio SWH, viens no festivāla "Positivus AB" galvenajiem māksliniekiem būs leģendārais britu deju mūzikas monstrs Fatboy Slim. Viņa uzstāšanās 19. jūlijā Ar ko arī visus apsveicu :)

Vairāk nekā 20 gadu ilgās karjeras laikā Normans Kuks (Norman Cook) izmantojis vairākus pseidonīmus un iesaistījies virknē projektu, bet pasaules slavu viņš ieguva 90. gadu otrajā pusē kā Fatboy Slim.

Pēc debijas albuma "Better Living Through Chemistry" ar viņu kā producentu un remiksētāju vēlējās sadarboties pasaules spožākās mūzikas zvaigznes, bet otrais studijas ieraksts "You've Come a Long Way, Baby" (1998) ar singliem "Rockafeller Skunk" un "Praise You" vēl vairāk nostiprināja Fatboy Slim pozīcijas elektroniskās deju mūzikas radītāju elitē, savukārt režisora Spaika Džonzes veidotais "Praise You" videoklips jau kļuvis par 90. gadu video klasiku. Fatboy Slim nākamie soloalbumi "Halfway Between the Gutter and the Stars" (2000) un "Palookaville "(2004) kārtējo reizi pierādīja Fatboy Slim talanta daudzveidību. Līdz 2006. gadam Fatboy Slim bija jau desmit singlu, kas iekļuvuši Lielbritānijas Top 10 sarakstā, tāpēc lielāko hitu izlases izdošana bija tikai likumsakarīga. Ar divām jaunām dziesmām papildinātā singlu kolekcija "The Greatest Hits: Why Try Harder" sasniedza britu albumu topa 2. vietu.

Kopš Fatboy Slim parādīšanās uz britu mūzikas skatuves viņš vienmēr bijis gaidīts viesis pasaules slavenākajos deju klubos un festivālos, tostarp Lielbritānijas lielākajā brīvdabas pasākumā – Glastonberijas festivālā, kur Fatboy Slim dīdžeja seti jau kļuvuši par tradīciju.

Festivāls norisināsies 18. un 19. jūlijā Salacgrīvā. Plānots, ka kopā festivālā uzstāsies 4 galvenie mākslinieki, no kuriem visi būs pasaules līmeņa aktuālas zvaigznes. Tāpat festivālā piedalīsies virkne jauno ārzemju mūzikas zvaigžņu, kuri pārstāvēs dažādus mūzikas stilus.

Nu ko, ja vēl Sigur Ros, Anthony and The Johnsons vai vēl daži citi, kas minēti kā iespējamie hedlaineri, atbrauks, būs monstrozs pasākums.

Biļetes: Bezrindas.lv

1 komentārs: