piektdiena, 2008. gada 18. janvāris

Vai internetveikals 220.LV tirgo zagtus telefonus?

Gadījās šovakar pamanīt LNT ziņās sižetu par kādu sievieti, kas pirms gada iekš plaši un kaitinoši reklamētā internetveikala (tagad arī fiziskā veidolā ir atrodams) www.220.lv iepirkusi mobilo tālruni, kurš pagājušā gada beigās pēkšņi pārtraucis darboties.

Lieta sekojoša, ka konkrētā telefona IMEI kods ir iekļauts jaunizveidotajā "Zudušo galiekārtu datu bāzē" (ZGDB), kas izveidota, lai zagtus mobilos nevarētu izmanot nevienā Latvijas tīklā. Ar slēpto kameru veikalā nofilmētajos kadros redzams un dzirdams, kā veikala pārstāvis stostoties paziņo, ka tas esot ražošanas brāķis.. Yeah, and pigs fly :D

LMT ražošanas daļas vadītājs savukārt izcēlās ar ģeniālu skaidrojumu par to, ka redz 50 vai 100 tālruņiem esot vienāds kods, tādēļ, kad vienu nozog, tad visus nobloķējot. Ok, bet no kurienes tas vienādais kods?

Vai tomēr nevarētu būt, ka minētais veikals masveidā ieved pa lēto iepirktus pie kāda ārzemju operatora piesaistītus tālruņus, visiem pāršuj vienu un to pašu feiko IMEI un tad tirgo uz nebēdu?

4 komentāri:

  1. Ja viņi tur pasakas nestāsta, tad iespējams ka kāds cits uzlaužot kodu nomainīja IMEI kodu kas sakrita ar tās sievietes mob.tel. IMEI kodu :). Life is brutal, shit happens ;).

    AtbildētDzēst
  2. vinji telefonus ieved no dajebkurienes.
    iespeejams ir arii dzhonija variants.

    AtbildētDzēst
  3. Vispaar jau noteikti ir taa kaa dzhonijs saka. Bet: veikali pavisam noteikti paardod atblokjeetus telefonus,kas ievesti no aarvalstiim. Pats savaam aciim esmu redzeejis RD electronics veikalaa Sony Ericsson ar "T-mobile" uzdruku.
    220.lv arii ar legalitaates slimiibu neslimo:

    http://www2.220.lv/product?p=18407&lang=LV&ccy=LVL&host=220&ob=name

    Reku skaisti tirgojas Sony Ericsson D750... Tas,kursh ir t-mobile versija par K750. Pat bildee tas t-mobile reegojas :D

    Vinji arii bija pirmie,kas atljaavaas tirgot iphone... Un tirgoja pilniigi bezatbildiigi - nebriidinot ne par kaadiem riskiem. Pie manis griezaas cilveeks,kura iphone bija aizblokjeejies jau tajaa pashaa dienaa,kad nopirkts :P

    AtbildētDzēst
  4. Nezinu kaapeec links neiekopeejaas pilniibaa:
    http://www2.220.lv/product? p=18407&lang=LV&ccy=LVL&host=220&ob=name

    Pieliku vinju arii pie "savas maajaslapas" shajaa komentaa.

    AtbildētDzēst