otrdiena, 2007. gada 28. augusts

Rīgas naktsklubu apskats - part 4 - "Coyote Fly"

Urrā! Ieilgušais pārtraukums beidzot ir pārtraukts un Rīgas naktsklubu apskats ir ticis pie savas 4. daļas. Šodien ēdienkartē viena no šībrīža populārākajām mūsu pilsētas atpūtas vietām.


"Coyote Fly"
(Palasta iela 3)

Lai arī naktskluba funkcijas pildošais bārs-restorāns "Coyote Fly" atvērts relatīvi nesen, pateicoties veiksmīgai mārketinga un PR stratēģijai, tas jau iemantojis stabilu vietu starp populārākajām Vecrīgas tusiņu vietā, īpašu cieņu izpelnoties tieši "zelta jaunatnes" vidū.

Lai arī šajā vietā tiku viesojies jau iepriekš, tomēr tajā ikreiz sanāca pavadīt tikai dažas minūtes, ar ko nekādi nevar būt pietiekami pilnvērtīga apskata izveidei. Tieši tādēļ "koijota" kārta saņemt savu kritikas vai atzinības devu pienāca tikai tās sestdienas vakarā, kad visi pilsētas "kedaiņi", mākslinieki un vienkārši iereibt alkstošie tīņi pulcējās Andrejsalā un citos pilsētā notiekošajos "Baltās nakts" pasākumos. Uzreiz jāsaka, ka nekādas lielās vēlmes vēl kādreiz iegriezties "Coyote Fly" man nebija un atbildība par to, ka šāds notikumu pavērsiens tomēr norisinājās, jānoveļ uz divu blondīņu pleciem, kurām manas 7 zelta frāzes blondīņu atbaidīšanai nelikās pietiekami iedarbīgas.

Klubs jau no paša sākuma attaisnoja manas ļaunākās prognozes - pulksten divos naktī tas bija stāvgrūdām pilns ar platīnblondām "Versace" un "Dolce & Gabbana" ģērbtām meitenēm un viņām piestāvošiem pavadoņiem. Domāju, ka publiku pilnībā raksturo nosaukums, kas dots vienam no šīs vietas tematiskajiem pasākumiem - "Rich & Beautiful". Pie durvīm drūzmējās paprāvs iekšā tikt gribētāju bariņš, kurus divi ar samērā nīkulīgu paskatu un izteikti nicinošu skatienu apveltīti apsargi visvareni informēja, ka nāksies uzgaidīt, jo klubs ir pilns. Protama lieta, ka atradās vesela virkne ļautiņu, uz kuriem tas neattiecās. Ieejas maksas nav.

Gaidīt nācās minūtes divdesmit, kad pēc dokumentu pārbaudes (tos, protams, paprasīja tikai man, lai arī blondīnēm bija knapi 18) beidzot izdevās nonākt kluba iekšienē, kurā sviedru aromāts un dūmmašīnas (smēķēt centrālajā telpā nedrīkst) veikums jaucās ar dārgu smaržu kokteili. Kluba, kurš patiesībā ir bārs, centrālais elements ir milzīga taisnstūra formas bāra lete, kurai pa vidu rosās bāra meitenes (daudz, vismaz piecas), un kurš patiesībā atstāj ļoti maz vietas jeb kam citam - no bāra letes līdz sienai (vai loga pusē - galdiņiem) jebkurā vietā ir ne vairāk kā divi metri. Šis apstāklis telpas izmantošanu par naktsklubu padara diezgan apgrūtinošu un, ņemot vērā iestādes popularitāti brīvdienu naktīs, sanākušo centieni dejot izskatās visnotaļ komiski - kā siļķu mucas satura viļņošanās pie tās sašūpošanas. Vēl par būtisku interjera elementu uzskatāmi arī pie dibensienas izvietotie plazmas televizori ar nenosakāmu programmu, mākslinieciskas "Diesel" reklāmas pie sienām, kā arī pie tādiem droši var pieskaitīt meiteņu - dejotāju komandu, kas ik pa brīdim defilēja pa augstākminēto bāra leti.

Jāsaka, ka mūzikas ziņā šis sestdienas vakars "Coyote Fly" bija padevies pavisam dīvains - dīdžejs lielākoties spēlēja pirms gadiem 15, 20 un 30 aktuālas dziesmas. Šķiet, ka tā gan nav šīs vietas ikdiena un ierastāk šeit ir dzirdēt aktuālo klubu un "EHR" repertuāru. Vismaz mani pavadošās blondīnes (vai blondīnes, kuras pavadīju es) bezgala šņaukājās, izdzirdēdamas kārtējo "Lambadu" vai "Should I Stay or Should I Go". Es gan priecājos, jo iepriekšējās reizes tik ātri aiztīties bija rosinājis tieši sintētiskais modernais R'n'B (joprojām nesaprotu, kas Timberleikam kopīgs ar Reju Čārlzu, ka pirmais uzstājīgi dēvējas par R'nB izpildītāju).

Par ballītes atmosfēras iztrūkumu gan šī vieta sūdzēties nevar - to nodrošināja prasmīgi pielietotie dūmi, labi izvietotās gaismas, saspiestība un meitenes uz bāra letes (profesionālēm ik pa brīdim pievienojās arī pār mēru ieķērušas apmeklētājas). Dzērienu cenas, protama lieta, atbilstošas publikai - lēto "šotu" cienītājiem tur nav ko meklēt, taču lielais bārmeņu skaits nodrošina visnotaļ ātru apkalpošanu.

Smēķētājus kluba īpašnieki veiksmīgi sadzinuši atsevišķā telpā, kurā ir arī galdiņi dzērieniem un skan mūzika. Kamēr vēl puslīdz silts, smēķēt ar visiem dzērieniem var doties arī pie kluba uz ietves izvietotās terases. Glāzi kur tālāk stiept gan nav vēlams, jo pats pieredzēju, kā apsargi vienu tādu neuzmanīgo visnotaļ rupji atgrieza uz pareizā ceļa.

Rezumējums:
Ja piederi pie "zelta jaunatnes", "Coyote Fly" noteikti ir īstā vieta kur būt. Ja staigā vienkāršos džinsos un kedās - noteikti nav, jo pārējie ar skatieniem vien noēdīs. Nedēļas nogalēs klubs ir pārbāzts un nekādu dižo prieku atrašanās tajā sagādāt nevar. Pūļa dēļ pat pazīmēties ar jaunajām biksēm īsti nesanāks, kur nu vēl padejot. Taču cienītāju vienalga netrūkst - sezonas hits...

----------------------------
Lasi vēl:

Pirmā daļa - "Kaļķu vārti"

Otrā daļa - "Casablanca"
Trešā daļa - "Cuba"

2 komentāri:

  1. nu fine, a kautkadas dzerienu cenas vareji ielikt.. lai var saprast cik rich ir jabut lai blenztu uz to beautiful

    AtbildētDzēst
  2. peec bildes spriezhot, uz turieni kaut kaa negribeetu iet, bet patiik tas "ja staigaa dzhinos un kedaas, tevi noeediis". kaa teica man teica viens "tur nelaizh aarzmeniekus un urlas", peec raksta liekas, ka tur arii tuseejas urlas - blondiines un tie kam nav kedas un dzinsas.

    piis.

    AtbildētDzēst