ceturtdiena, 2007. gada 16. augusts

Vai 8. septembrī Rīgas ielās līs asinis?

Es vienmēr esmu sevi uzskatījis par ļoti liberāli domājošu kadru, taču visam ir savas robežas un šoreiz, sev par lielu pārsteigumu, es atrodu sevi vienos ierakumos ar Jāni Iesalnieku, par kura radikāli nacionālistiskajiem uzskatiem vienmēr esmu atklāti smīkņājis.

Runa ir par Latvijas krievu nacionālradikāļu plāniem 8. septembrī iziet Rīgas ielās "Krievu maršā". Par demonstrantu mērķiem skaidri liecina izvēlētie akcijas lozungi: "Latvija - mūsu valsts", "Pilsonību - visiem!", "Krievu valoda - oficiālā!", "Krieviem - krievu izglītību!", "Būs labi krieviem - būs labi visiem!", "Krievi nepadodas!", u.c.

"Mūsu maršu var salīdzināt ar Martina Lutera Kinga (!!!) maršu", apgalvo viens no akcijas organizatoriem, radikālās Latvijas Nacionāldemokrātiskās Partijas līderis Jevgēņijs Osipovs, "jo arī mēs cīnamies par savām tiesībām, kuras jau 16 gadus apspiež latviešu režīms." Viņš sola pēc vajadzības arī celt barikādes un īpaši neizvēlēties cīņas metodes. Par to uzskatāmi liecina arī akcijas simbolika.

Es atvainojos, bet, bļ.., vai te visiem viss ir kārtībā ar galvu? Ar interesi gaidu Rīgas mēra, "tēvzemieša" Birka reakciju uz šāda "marša" pieteikumu.

11 comments:

  1. domāju neies cauri, manuprāt pieteikt var tikai gājienus kas nav tautu naidu kurinoši, kur nu vēl ja tie runā par varas gāšanu. krievus neviens neapspiež, es nesaprotu ko viņi grib. padomju savienības vairs nebūs, to viņi nesaprot.

    AtbildētDzēst
  2. Es jau neko, bet plakātas ar to lāču mammu, kurai ir baigās mēnešreizes, ka pat ar roku ir jāpietur, man liekās makten jocīgs. Un napig pudele rokā? Alokoholiķe?

    AtbildētDzēst
  3. nu ja šito gājienu atļaus tad tas būs augstākais idiotisma paraugs. da vispār visus tos nacionālistus(gan latviešu gan krievu) vajadzētu nolikt pie vietas. starp citu - man liekas, ka šitie āksti, kas ies tajā gājienā būtu īstie, ko ar sūdiem apmētāt :D

    AtbildētDzēst
  4. mja - mans viedoklis (imho tikai personisks - bez uzbraucieniem)

    fakti:
    1. shobriid gaajienus nevar atljaut vai neatljaut - var tikai ierobezhot

    ideja: ja netraucee sat kustiibu, tad nav juridiska pamata ierobezhot

    2. pulceeshanaas un uzskatu paushanas briiviiba

    kautkaa duaali sanaak Jeremy - pulceeties zilajiem un demonstreet vinju es ir taakaa ok? a pulceeties krievu nacionaalidinjiem un paust uzskatus un demonstreet ir taakaa neok?


    ko dariit?
    1. piedziit pilnu Riigu ar mentiem
    2. norobezhot gaajiena marshrutu ar 2 rindu zhogu - taa lai neviens zhurnaalists vai latvju baalelinsh netiek klaat pat paluureet
    3. peec gaajiena salaadeet visus policijas busos, un izvest uz Zilupi (nu labi Spilves pljavas ar derees) - paarbaudiit visiem dokumentus - atsijaat muuseejos no iesuutenjiem
    4. par mazako paarkaapumu - zhestu vai provokatiivu izkliedzienu - 15 sutkas uz naaraam
    5. organizatoriem piestaadiit reekjinus par jebkuru paarkaapumu - administratiivaa soda veidaa


    galvenaa ideja - pret krievu marshu nostaadiit tik daudz kartiibas sargu ka ne1 pat tur nopirsties neriskees - lai marshee

    un atdaliit visus muusu nacionaalidinjus no jamajiem - shiem tik to vien vajag kaa izkauties ... lai pastaigaa un miers

    AtbildētDzēst
  5. Eermaniiti - nu johaidī, tu taču apzināti izliecies dumāks, nekā esi.
    Man nav nekas pret to, ka kāds, neatkarīgi vai tas krievs, latvietis, zils, rozā vai melns, pulcējas un pauž jebkādus uzskatus, kas nav pretrunāt ar valsts likumdošanu.

    Šie kungi atklātā tekstā kurina rasu naidu, aicina uz vardarbību un valsts konstitucionālo pamatu graušanu.

    AtbildētDzēst
  6. nee neizliekos dumaaks

    vienk nevaru atrast citaatu kas kurinaatu rasu naidu vai ko citu antikonstitucionaalu ... tu vari?

    paust viedokli ka krieviem jaabuut notiekshanai nav pretlikumiigi - veel vairaak shiis tiesiibas garantee satversme ;-)

    tas ka jamie domaa radikaalaak (par ko es nemaz neshaubos) tas vinju lieta - tam ir policija un likumi kurus policija ir tiesiiga likt ieveerot arii ar speeku!

    tamdeelj luudzu dodiet vairaak policijas! ... un lai marshee kas un kaa grib!

    AtbildētDzēst
  7. jeremy, es Tavā vietā vnk šeit nevienu komentāru nerakstītu.ērmaņiem u.c. zvēriem tāpat neko tu neiestāstīsi. Pietiek, ja pats esi ar skaidru galvu domājošs.

    AtbildētDzēst
  8. pats smiekliigaakais ka es piekriitu - visiem

    vajag - vajag njemt mietus un bozesw un paraadiit tautas esiibu - kas mees esam kaads niikulju bars? kautkaadi salashnjas, kas grib nodziivot sho dienu par paareejo neruupot?

    vajag - vajag paraadiit vinjiem - kas mees iisti esam - uir mums veertiibas vai nav - kas mees kautkaadi salashnjas kam nacionaalaas veertiibas nav nekas - tik tukshi vaardi?

    mums ir gjimenes, sievas beerni , mums kungi uir muusu pashu un kalpo mums visi kas nav ar musm

    iedziit - iedziit taadus osipovus un savaadaak domaajoshos - zilos komunistus un paareejos tur kur jamiem iistaa vieta - mozchit' v sortire kaa teica putins (gandriiz paarrakstiijos putnis)

    bljatak demokraatija - ibio - vot buutu mums kaartiigs vadosnis - mees visiem paraadiitu - kaa Hitlers ... vai kas nekas - vienalga - vienotiibu vajag - ein folk - ein land -ein furer ibio!

    heil latvieti - tu esi?

    p.s.
    es tieshaam nemiilu osipovus ;-)

    AtbildētDzēst
  9. jaa, ... pasham patika ;-)

    un tomeer kautkaa taa ne? kautkaa taa...

    itjkaa jaa bet nu tomeer

    likums ir un paliek likums

    un pasham jaaizveelas vai tas bozes vai graamataas rasktiitais ....

    un shii izveele beigu galaa noskir kas esi tu - mja - un kas tuesi?

    AtbildētDzēst
  10. Krievu fašisti taisās maršēt. Vai mums to vajag?

    AtbildētDzēst