trešdiena, 2009. gada 20. maijs

Dienas prieciņi

Diena vēl nav pat pusē, bet tā jau ir atnesusi divas ziņas, kuras ir gana jaudīgas, lai ar tām nepadalītos un nepakomentētu.

Internetā jau sācies troksnis par kārtējo, piedodiet, bet klaji debilo Rīgas Domes (RD) lēmumu, ar kuru izdarīti grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos, kas tagad noliedz uz ielas dzert kefīru, kvasu, bezalkoholisko alu un jebkuru citu dzērienu, kurā alkohola saturs sastāda 0,5%. Par šo noteikumu pārkāpšanu paredzēts naudas sods līdz pat 100 latiem. Man ir tāda sajūta, ka kādam sen nav galva ar švunku padauzīta pret mūri, vai arī gluži otrādi, tāds negadījums ir bijis par iemeslu šāda lēmuma pieņemšanai. Atbildīgais par to, starp citu, ir bēdīgi slavenais Modris Jaunups.

Savukārt priecīgā vēsts ir, ka visnotaļ garlaicīgo priekšvēlēšanu gaisotni, kurā līdz šim izcēlies tikai Šlesers ar saviem regulārajiem skaļajiem paziņojumiem, un Šerifs Fonteins ar jestro klipu, nu izdomājis atsvaidzināt arī "zaļais" Ingmārs Līdaka, kura jaunās BADDOG pastkartes ir, manuprāt, ģeniālas no koncepta, līdz pat izpildījumam un efektam uz potenciālo vēlētāju. Laikā, kad politiķi sacenšas bezjēdzīgā solīšanā, kurai tāpat neviens vairs netic, Līdaka izmanto savu lādzīgā onkas tēlu, lai vienkārši liktu cilvēkiem pasmaidīt. Ārkārtīgi jaudīgi!



7 komentāri:

  1. Taču visiem sen jau bijis jāsaprot, ka alkohols ir jālieto mājās, bāros vai restorānos, norāda M.Jaunups

    AtbildētDzēst
  2. Tad jau drīz būs nepieciešams apstiprināt pilngadību kasierei, ja būs vēlme iegādāties kefīru.
    Pilnīgs absurds, kaut ko tik stulbu nebiju gaidījis

    AtbildētDzēst
  3. Prieks par Līdaku. Ideja laba, negribu te tagad sākt pīkstēt tādā delfu komentētāja stilā, ka viss ir s*ds, tāpēc tikai informācijai - pirms vairākiem gadiem bija dabūjamas šādas baddog pastkartes ar hitlera ūsiņām. Bet tas nemazina idejas foršumu un prieks, ka cilvēki domā radoši.

    AtbildētDzēst
  4. jeremy par prezidentu!!!

    AtbildētDzēst
  5. Tā no malas, protams, smieklīgi pavērot, kā pēkšņi saradies bars ļaužu, kas visu mūžu, acīmredzot, dzīvojuši ar apspiestu sapni - publiski dzert kefīru. :) Es ar esmu norūpējies, kas nez notiks ar manu ikdienas rituālu - pēc pusdienām doties ar savu kefīra paku uz soliņu pie Brīvības pieminekļa un gardu muti to iztukšot, vērojot goda sardzes maiņu... Kas tālāk? Aizliegs man publiski ēst kūpinātas reņģes? Kā es bez tā?
    Nu, vienvārdsakot, debili jūs visi esat! :)

    AtbildētDzēst