ceturtdiena, 2008. gada 10. jūlijs

Darbs ārzemēs?

Diezgan smieklīgi, bet pat es, kurš vienmēr ir teicis, ka uz ārzemēm strādāt brauc tikai drūmākie lūzeri, kas savās šaurajās pierēs nespēj saprast to, ka tieši šajā valstī ir daudzkārt lielāks potenicāls ātrai un ārkārtīgi veiksmīgai karjera, šobrīd apsveru tīt makšķeres uz kādu vietu, kur zāle zaļāka un saulīte vairāk silda.

Ekonomiskā krīze, politiskais bardaks un drūmās sejas visapkārt kaut kā sāk piegriezties.

Vienīgā nelaime, ka tas, ko es vislabāk daru, ir cieši saistīts ar filigrānu valodas izmantošanu un, lai arī mana angļu valoda ir ļoti laba, es šīs valodas izjūtā tomēr nespēju un diez vai kādreiz spēšu sacensties ar tiem, kam kam tā ir dzimtā.

Skumji apzināties, ka tavas spējas un iemaņas reāli maksmiāli var izmantot tikai vienā mazā zemes pleķī, kurā nekas nenotiek...

8 komentāri:

  1. Brauc ne tikai lūzeri, bet arī sava aroda speci, kam rietumos maksā labāk.. Pēdējos atbalstu.

    AtbildētDzēst
  2. interesanti, bet arī mēs savā draugu lokā par to esam domājuši pēdējā laikā. tik grūti atrast valsti kura visās ziņās būtu pietiekami optimāla, tsk. politiskā neatkarība, citu valstu neinterese utt. labs variants New zealand :)

    AtbildētDzēst
  3. Jā, Jaunzēlande ir manā prioritāšu sarakstā kā vieta, kur audzināt bērnus, jo pat atomkara gadījumā tā ir visticamākā vieta, līdz kurai nonāks vismazāk šaizes, jo tā ir tieši tik tālu un tur ir tieši tik nekas, lai nevienam tā neinteresētu.

    Par speciem piekrītu, tos nav par ko vainot.

    AtbildētDzēst
  4. Ja ir iespeja - jabrauc, bet domaju Tev visas iespejas ir Latvijaa bidit savas lietas...gan jau atnaks istais darbs! :)

    AtbildētDzēst
  5. Nu, common. Gribās smaidīgas sejas - aizbrauc atvaļinājumā.
    Cik sapratu esi superfm uzņēmīgā vīra dēls. Lasot šito man kaut kā "derdz", ja naudīgi džeki šitā sūkstās... :D
    Pats esmu dzīvojis četrus gadus Zviedrijā, nu nav tajās ārzemēs nekā tāda... :))) Bet aizbraukt padzīvot vajag, vislabāk ar draudzeni/sievu...
    Un kur tad ir tā ekonomiskā krīze? Benzīns 3x dārgāks ir visās valstīs... Piens jau sen maksā vairāk kā mums, celtnieks, cik saprotu neesi, nekustamo īpašumu tirgonis arī ne...? :)

    AtbildētDzēst
  6. gluzhi manas domas - pie kaajas visu sho bardaku. nu nav iespeejams neko pasaakt, lai situaacija mainiitosd, kameer latvietis ar krievu riesies. un riesies veel ilgi. peec gada braukshu prom. pofig uz kurieni.

    AtbildētDzēst
  7. esmu jau gadu vacijaa un atradu darbu interneta agentura - pec idejas dikti lidzigi kaa latvija. bet 100% zinu, ko nozime, ka latvijaa vareji izmantot valodu kaa pelniishanas avotu - arzemes peeksnji apjaut, ka jebkursh arzemnieks savu valodu zina labak un ka parejas sveshvalodas arii tur zina katrs otrais. reaali lietas ar ko pelnit paliek maz.
    nekas nav neiespejams un pameginat butu ieteicams, vismaz skats uz latviju dikti interesants paveras.

    AtbildētDzēst
  8. Te Latvijā vēl ilgi būs bardaks-un patriotisms dotajā situācijā ir visstulbākā lieta.Es ar esmu visu laiku ticējis ,ka gan jau būs labi un ,ka labie laiki Latvijai pienāks-bet reāli-pienāks!Kaut kad,kad mēs būsim veci un sagrabējuši,kad šīs zemes varenie būs mūs izpumpējuši savās vergu plantācijās un kad pie debesīm būs divas saules un divi mēneši.Esmu ,gan nodarbojies ar savu biznesu,gan strādājis algotu darbu-nu , mīlīši, piekāšu gan vienu ,gan otru.Vieglāk un saprātīgāk ir tīt makšeres no tejienes un dzīvot citur īpaši neiespringstot.Jā,protams, sava mēslu bedre katram tuvāka-nu i pofig ,ka mēslu bedre....
    A krīze Latvijā-nu tas ir priekš lohiem.Faktu,ka pasaulē ir krīze ļoti veiksmīgi izmanto mūsu gaišie prāti-valdības onkuļi-lai vēl vairāk aplaupītu mūsu nodokļu maksātājus.A kas tur-3 miljardi šur vai tur,ja ir lohi ,kas ar saviem nodokliem to gan jau ,ka samaksās un nevis gan jau, bet noteikti. Jo-kur viņi dirsā liksies.Iesaku izlasīt "Mūža meža maldus"-tas ir par latviešu piedzīvojumiem Brazīlijā.Skairi un uzskatāmi parādīts SIA "Latvija" darbības modelis (SIA-sabrauca, izlaupīja, aizbrauca)...
    Dundurs.

    AtbildētDzēst