trešdiena, 2008. gada 13. februāris

Filma "AMATIERIS" ir gatava! (treileris)

Pirms aptuveni 9 mēnešiem es šajā pat blogā meklēju dalībniekus masu skatiem jaunajai latviešu filmai "Amatieris". Pa šo laiku, kas parasti nepieciešams, lai taptu jauns cilvēks, patiešām ir radīta jauna profesionāla pilnmetrāžas mākslas filma. Ekskluzīvi šajā blogā pirmo reizi tiek publiskots tās treileris jeb reklāmrullītis!

Filma, kuras uzņemšanai bija atvēlētas tikai 3 nedēļas ir tapusi Latvijā nepieredzēti īsā laika posmā. Tomēr nekādi nevar apgalvot, ka tās tapšana būtu bijis viegls process. Producentiem un tehniskajai komandai, kā arī lielākajai daļai aktieru tā bija pirmā pilnmetrāžas filma, tādēļ nācās apgūt milzumu jaunu lietu. Tomēr esam bezgala lepni par šo savu pirmo "bērnu" :)

"Amatieris" ir aizraujošs stāsts par vasaru, jaunību un mīlestību, kā arī riskantu spēli uz pārāk augstām likmēm. Filma spilgti ataino jauniešu bohēmu, tiekšanos pēc patstāvības, kā arī atklāj Rīgas narkotiku biznesa aizkulises.

Galvenajās lomās: Ksenija Sundejeva, Edgars Samītis, Regīna Razuma.
Režisors un scenārija autors: Jānis Nords.
Operators: Aadel Nodeh-Farahani (UK)
Producents: Red Cats film studio un Jauniešu konsultācijas
Mājaslapa: www.amatieris.lv (redizains procesā šonedēļ)

Jau aprīlī kinoteātrī Coca Cola Plaza!

Filmas mājaslapā ir pieejams arī projekta blogs, kurā varat gūt padziļinātu ieskatu filmas tapšanā.

Interesentiem: šīs filmas budžets ir aptuveni 110 000 latu un tā ir uzņemta gandrīz tikai par producentu līdzekļiem, bez sponsoriem un ar simbolisku valsts atbalstu. Un tā nav apzināta politika, bet gan sūrās dzīves realitātes sekas - kino Latvijā nevienu neinteresē.



11 comments:

  1. Interesanti būtu uzzināt nedaudz sīkāku budžeta sadalījumu pa punktiem - cik aizgāja algām, cik aparatūras īrei, cik pēcapstrādei, skaņas miksis, visas tās lietas? Vai forums viņu rādīs uz digitālā projektora, vai tomēr jūs maksājat par 35mm druku?

    Vispār būtu interesanti redzēt, diemžēl uz Forumu netikšu. Būs tev man jāapsola, ka atsūtīsi DVD uz Austrāliju. Gribās redzēt, ko tad esat/neesat paveikuši :)

    AtbildētDzēst
  2. Tūlīt uz Varšavu sūtīsim krāsu korekciju taisīt un uz 35mm.

    Budžeta pozīcijas diemžēl publiskot nevarēsim. Visi vēl sāks tik labas lietas par sīknaudu taisīt :)

    DVD būs gada beigās tikai.

    AtbildētDzēst
  3. Bet bāc - tas Latviešu aktieru tipiskais vienaldzīgums un tukšums ar kādu aktrsise (Ksenija?) saka "Pārdod vitamīnu pa vasaru. Es tevi iepazīstināšu" mani nedaudz uztrauc. Bet nu - jāskatās.

    AtbildētDzēst
  4. Jāpiebilst, ka treilerī ir dialogi ar lauka skaņu, savukārt filmā daudz kas būs pārskaņots studijā.

    AtbildētDzēst
  5. kautkāds lēts veidojums, kurā nav ne smakas no mākslinieciskās vērtības un emocionāli estētiskā baudījuma (varbūt vienīgi pašai filmēšanas grupai, par pārdotajiem DVD). apsveicama protams ir uzdrīkstēšanās iesoļot latvijas kinematogrāfa lauciņā, tomēr šeit gribētu pievest salīdzinājumu ar uzņēmējdarbības vidi:
    tu vari veidot lielu projektu ar lieliem ieguldījumiem un lielu atdevi ilgtermiņā vai arī veidot maziņu, utainu kantori, kura eksistence beigsies pēc gada un par tevi neviens neatcerēsies.
    jānopērk tik profesionālā videokamera būs, lai ierautu sidrus un uzfilmētu jums konkurējošo dvd "mākslas" filmu.

    AtbildētDzēst
  6. LOL. vai pie mums nav Stīvens Spīlbergs paviesojies ? :D

    AtbildētDzēst
  7. ak sliņķi, var tak arī filmas lapelē aktieru ģīmetnes ielikt. no tā atkarīgs, vai filmu apmeklēšu vai nē!

    AtbildētDzēst
  8. Huh - nu aiziešu noskatīšos. Ceru ka pūliņi nebūs velti!

    AtbildētDzēst
  9. Jeremy, kas tu visā tanī filmas komandā skaities ? :)

    AtbildētDzēst
  10. wow! Cik oriģināls scenārijs!
    Tā būs tikai 10187-tā filma ar šādu sižetu!

    AtbildētDzēst