trešdiena, 2007. gada 28. novembris

Labās lietas. 1. daļa - Digital stuff.

Tie, kas reizi pa reizei mēdz ielūkoties šajā resursā, būs pamanījuši, ka novembris man sanācis tāds izcili neražīgs mēnesis rakstīšanas ziņā. Tas nav tādēļ, ka es būtu izlēmis atmest šim blogam ar roku, bet gan tādēļ, ka visu laiku iznāk saskarties ar labām lietām. Tik labām, ka prāts uz blogošanu nemaz nenesās. Tagad pāris rakstos pastāstīšu par šīm labajām lietām - filmām, mūziku, grāmatām, gadžetiem u.c. Varbūt kādam noder...
Šodien par dažiem elektroniskiem brīnumiem.

Labā lieta Nr.1 - monitors "HP w2207h"

Ja uz kaut ko būtu jānoveļ pilna atbildība par manu relatīvo klusēšanu pēdējā mēneša laika, tad tas būtu nesen iegādātais 22" widescreen monitors HP w2207h. Līdz tam es galddatoru lietoju kopā ar aizvēsturisku un bezgala miglainu LG 17" CRT brīnumu, pēc kura lietošanas pamatīgi reiba galva. Ilgi biju lūkojies citu monitoru virzienā, bet neviens nešķita atbilstošs, līdz uzdūros šim HP modelim, kurš paņēma gan ar savu izskatu, gan piedāvātajām fīčām, gan arī cenu (~220 Ls).
No brīža, kad šis skaistulis tika izpakots, uzstādīs un, izmantojot HDMI, pieslēgts, ir bijis visnotaļ grūti atteikties no filmu un seriālu nemītīgas skatīšanāšs Jo attēla kvalitāte nudien ir baudāma. Protams, skata leņķi (160/160) varēja velēties vēl lielāku, punkta izmēru (28,2) mazāku, taču neesmu novērojis, ka tas jebkādā veidā traucētu, arī spilgtums (300cd/m2) un kontrasts (1000:1) ir pilnībā pietiekams. Monitors ir arī grozāms par 90 grādiem (kā tablet) un softs automātiski piemēro attēlu. Rezumējot, ja mājās ir vajadzīgs jauns multimediju monitors spēlēm un filmām, šis melni sudrabainais brīnums būs lieliska izvēle par pieticīgu cenu.

Labā lieta Nr.2 - digitālās klavieres "Casio Privia PX-200"

Kad pirms divierm gadiem no sava vecā trīsistabu dzīvokļa pārvācos uz krietni mazāku dzīvesvietu pašā centrā, nācās atteikties no ilgu mūžu kalpojušā pianīna "Rīga" līdzņemšanas, jo jaunajā mītnē tam vienkārši nebūtu vietas un arī jaunie kaimiņi noteikti iebilstu pret ierasto klavieru spēlēšanu nakts vidū.
Nesenais lēmums nākamgad doties uz Londonu mācīties mūziku noveda pie loģiska secinājuma, ka klavierēm ir jāatgriežas manā dzīvē, lai varētu pienācīgi sagatavoties mācībām. Izvēle krita uz digitālajām klavierēm to relatīvā kompaktuma dēļ, kā arī dēļ iespējas pieslēgt austiņas un arī tādēļ, ka jaunāko modeļu skanējums un taustiņu piesitiens praktiski neatšķiras no īsto klavieru piedāvātā.
Izstaigājis mūzikas veikalus un izspēlējies klavieres cenās no 400 - 2500 latiem, beigās izdarīju izvēli, ko daudzi mani draugi mūziķi sākotnēji uzskatīja par pilnīgi neadekvātu - internetā nopirku Casio "Privia" sērijas visnotaļ nesen iznākušo modeli PX-200, kurš Latvijas mūzikas veikalos nav pieejams un izmēģināms. Samaksāju... 302Ls :)
Te gan jānorāda, ka pat ASV šis modelis maksā no 750 - 900$, kas normāli nozīmētu, ka Latvijā tā cenai būtu jābūt ap 600Ls. Taču izskatās, ka vairumnieki ir nolaiduši normālu luni, kā rezultātā šis modelis (patiesībā LV internetā tas tiek piedāvāts kā PX-200C7 un ar nepareizi norādītu polifoniju (32 nevis 128), kas droši vien arī ir kļūdas pamatā) maksā tik lēti un ir pat krietni lētāks par šīs sērijas vecajiem modeļiem. Par Casio "Privia" sēriju internetā bija lasāms daudz slavinošu atsauksmu un pēc mēneša ilgas instrumenta izmantošanas man atliek tikai piekrist - man nav ne jausmas, kādā veidā Casio ir pamanījušies tik lētā instrumentā iestūķēt visu to, ko Yamaha piedāvā savās vidējā līmeņa "Clavinovās", kuras maksā ap 1000Ls. Skaņa ir burvīga, dizains - elegants, taustiņi - tieši tādi kā vajag, kā arī ir pietiekoši daudz dažādu iespēju. Mūziķi, izmantojiet iespēju - tik lēti nopirkt tiešām labas pilnas klaviatūras (88 taustiņu) un 128balsu polifonijas digitālās klavieres diez vai jums vēl kādreiz gadīsies! Un lai nebiedē Casio vārds - viņu pēdēlo modeļu sempli un citas tehnoloģijas ir augstākā līmeņa.

Labā lieta Nr. 3 - austiņas "Philips HIFi SHP8900"

Skaidrs, ka pilnvērtīgai jauno klavieru skaņas izbaudīšanai bija nepieciešamas arī labas austiņas. Šeit lēmums tika pieņemts visnotaļ spontāni, vienkārši aizejot uz veikalu 636 un nopērkot dārgāko tur pieejamo produktu ar vadu (bezvadu austiņu skaņas kvalitāte mani vienmēr ir tracinājusi), kurš galu galā nebija nemaz tik dārgs (~35Ls). Izvēli ne mirkli neesmu nožēlojis.
Philips SHP8900 ir studijas tipa visu ausi nosedzošas ļoti jauka dizaina austiņas ar 4m garu vadu, 5-30000mhz diapazonu, 32 Om pretestību, 106Db jūtīgumu, apzeltītiem 3,5mm un 6,3mm konektoriem.
Skaņa ir kristāltīra un šai cenu kategorijai neraksturīgi pilnvērtīga. Ir gadījies darboties ar krietni augstāka līmeņa Senheiser austiņām un nekāda lielā atšķirība nav manāma. Vismaz tam, kasm es tās izmantoju - klavierēm un mūzikas baudīšanai - šī noteikti būs laba izvēle.

2 komentāri:

  1. Mammai novembra beigās nopirku Rolandu kaut kādu tur (HP207e, bet neesmu pārliecināts), par 1000 ls. Pēc nelielas kaulēšanās iekš tavaskaņa. Forumos likās novērtēts nedaudz labāk par tik pat dārgu Yamahas klavinovu. Tagad mani nepamet sajūta, ka esmu bišku pārmaksājis. Ja vien tu būtu šo nopublicējis novembra vidū...

    AtbildētDzēst
  2. Par shii veida stuff'u runaajot, nesen bija nepatiikams paarsteigums, ka ir probleemas ar Sennheiser ausu iegaadi ieksh LV.
    Beigaas dabuuju pasuutiit HD 280 silver no aarzemeem.

    AtbildētDzēst