ceturtdiena, 2007. gada 14. jūnijs

Vai Latvijai vajag tautas vēlētu prezidentu?

Pēdējā laikā sabiedrībā un politiskajā vidē aktualizējušās diskusijas par tādu grozījumu izdarīšanu Satversmē, kas prezidenta ievēlēšanu, kura šobrīd uzticēta Saeimai, nodotu tautas balsojuma rokās. Viena no partijām pat uzsākusi parakstu vākšanu tautas nobalsošanas ierosināšanai par šo jautājumu, tā cerot celt savu nekādo reitingu.

Eksperti apgalvo, ka šī ideja gūs tautas atbalstu un man nav ko viņiem iebilst.

Vienīgais jājautā:
  1. Ja jau visi ir tik neapmierināti ar to, kā un kādu prezidentu ievēlēja Saeima, vai nebūtu jāaizdomājas par faktu, ka Saeimu ievēlēja tieši tā pati tauta, kas tagad tā grib vēlēt prezidentu?
  2. Vai tauta būtu ievēlējusi par prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kuras panākumus šajā amatā var apšaubīt tikai mūžam ar visu neapmierinātie likteņa pabērni?

3 komentāri:

  1. Nē, neievēlētu Vairu. That's for sure. Ja tauta vēlēs prezidentu, tiks ievēlēts ar labākajiem solījumiem un lielāko kampaņu. Šādi būs vēl vairāk marionetes.

    AtbildētDzēst
  2. Man arī tā šķiet.
    Jo pūlis pēc definīcijas ir viegli manipulējams. Indivīdus manipulēt ir daudz grūtāk, lai cik tas arī neliktos paradoksāli.

    AtbildētDzēst
  3. nav nekaadas paarlieciibas ka pie varas ir tieshi tie, par ko balsojaam. un nav parlieciibas ka tautas veeleets prezidents ir labi.

    AtbildētDzēst