sestdiena, 2007. gada 30. jūnijs

Rīgas naktsklubu apskats - Part 1 - "Kaļķu vārti"

Ar šo ierakstu vēlos uzsākt jaunu rakstu sēriju - Rīgas populārāko naktsklubu apskatu pavisam subjektīvā mērcē.

Katru piektdienu, kas ir dienas, kad naktsdzīve Rīgā sit visaugstāko vilni, es došos ietusēt kādā no populārākajiem un vēlāk varbūt arī ne tik populārajiem klubiem, lai par tur redzēto pavēstītu arī jums. Apskatīšu mūziku, publiku, interjeru, bāru, tualetes, biļešu cenas, apsardzi un citus būtiskus sīkumus. Es esmu visnotaļ izvēlīgs tips ar specifisku gaumi, tādēļ lielai daļai lasītāju mans subjektīvais viedoklis varētu šķist un gan jau ka arī šķitīs aizskarošs, patiesību neatspoguļojošs vai kā citādi neakceptējams, taču tā, dārgie draugi, jau ir jūsu problēma :) Jāpiebilst, ka es savā ziņā bērnību esmu pavadījis naktsklubā, mans tēvs bija dīdžejs un kluba īpašnieks, kā arī klubus es regulāri apmeklēju jau vismaz astoņus gadus, tādēļ uzskatu sevi par puslīdz tiesīgu par šo tēmu izteikties. Sākšu ar tām vietām, ko apmeklēju reti vai nekad.

Lieki netērējot laiku un vietu, liekam pirmo bildi iekšā.

"Kaļķu vārti"
(Kaļķu 11a)

Klubs "Kaļķu vārti" atrodas pašā Vecrīgas sirdī un nesen kā piedzīvojis būtiskas izmaiņas interjerā. Uz labo pusi. Klubs apmeklētājiem ir atvērts katru 4dienu, 5dienu un 6dienu.

Pirmais iespaids - 5dienas vakarā pie kluba stāv gara jauniešu rinda, kas uz priekšu kust visai lēni. Vai nu pērk biļetes vai arī viss pilns un nevienu nelaiž iekšā. Nokļūstot tuvāk, jautājums par ieejas maksas esamību skaidrāks nekļūst, taču pie durvīm uzzīmējas divi būdīgi apsardzes vīriņi un pajolīga paskata tips - acīmredzot menedžeris, kurš tad arī nosaka, kuri būs tie laimīgie, kas tiks iekšā, un kuriem nāksies vien soļot tālāk. Labu laiku vērojot šo procesu, atlases kritērijus izzināt neizdodas - visnotaļ nošņurkuši tipi tiek palaisti garām, bet citi - pēc skata daudz solīdāki - atraidīti. Protams, ka ir arī virkne paziņu, kas visnotaļ lepni dodas vīriņam klāt, sit saujā un soļo tik lejā pagrabā.

Pret manu personību iekšā laidējiem iebildumi nerodas, naudu arī neviens neprasa un drīz vien esmu stāvu zem ietves līmeņa. Uhh, gaiss ir tieši tik smacīgs, lai varētu teikt, ka tā nav vispār. Bet problēmas ar ventilāciju vasaras periodā ir praktiski visās izklaides vietās, kas atrodas pagrabos. Cilvēku ap pusnakti jau ir tik daudz, ka vietas ir ļoti maz, kaut arī klubs, salīdzinot ar tā Vecrīgas konkurentiem, ir visnotaļ plašs. Gara bāra lete, pie kuras gan sasēduši ļoti daudz cilvēku, tādēļ dzērienu pasūtīšana ir samērā apgrūtināta. Cenas - viduvējas, bankrotā neiedzīs.

DJ spēlē no diskiem un nav no plaši pazīstamajiem. Liek galvenokārt 21. gadsimta deju hitus, taču ne tos pašus svaigākos. Tipisks meinstrīms. Publikai, katrā ziņā, iet pie sirds, kaut pie tā noteikti nav vainojama DJ meistarība, bet gan patērētā alkohola daudzums, hormoni un EHR.

Par publiku rodas iespaids, ka šeit savākušies cilvēki, kas paši sevi uzskata par neticami krutiem. Nu vis tiem krutākajiem :) Kaut skaidri redzams, ka tie ir galvenokārt pirmo kursu studenti, kas pat šmotkas sev pērk par vecāku doto kabatasnaudu. Meiteņu apģērbā un uzvedībā dominē klasiskais ieleņu stils, savukārt vietējie puiši visi kā viens izskatās kā no pludmales nākuši. Acīmredzot aktuālais stils. Ārzemnieku - daudz, acīmredzamu vieglas uzvedības būtņu - arī. Skatoties, kā visas šīs grupas mēģina savstarpēji izrādīties, sapazīties un noskaidrot, kurš tad ir pats krutākais, grūti novaldīt smaidu. Pirmā meitene (?) man uzmanību verbālā formātā pievērš tieši pēc 1 minūtes. Pulksteni, redz, vajagot zināt :D Patiesībā, par "Kaļķu vārtiem" kādreiz runāja, ka tas esot viens no "celulīta bāriem", respektīvi, vieta, kur sev partnerus medī sievietes virs 35. Šobrīd situācija ir kardināli mainījusies un jaunieši ir pilnībā pārņēmuši kontroli. Par to liecina arī jaunais interjers ar televizoriem, neoniem, izgaismotajiem sienu elementiem, mīkstiem sēžamajiem gar sienām, u.c. Iepriekšējās kailās mūra sienas bija daudz pieticīgākas.

Kluba tualetes ir plašas un samērā tīras, smēķēt var tikai laukā, mazā, norobežotā laukumiņā pie ieejas. Aiziesi aiz norobežojuma un basta - svarīgais vīrelis tevi iekšā vairs nelaidīs. Kamēr uzturos klubā, nekādi incidenti tur nenotiek, tādēļ arī apsardzi mana tikai pie ieejas. Atmosfēra - "zīmulīga", bet kopumā pozitīva.

Rezumējums:
Ja ir vēlēšanas iesvīst, iedzert un ātri iepazīties klasiska EHR repertuāra pavadībā, "Kaļķu vārti" piektdienās tam ir visnotaļ piemērota vieta. Neiedomājies klubu apmeklēt kedās - pat ja ielaidīs iekšā, jutīsies kā citplanētietis!

10 comments:

  1. Bet tur muuzhdien nevar saprast tos atlases kriteerijus. Vienu tipu ar kedaam ielaizh, citu nee. A kedas praktiski identiskas. Vienu pazinju reiz neielada vien tapec, ka uz dzinsiem bija neliels iepleesums. Ne jau pasha pleests, bet taadas bikses. Cilveeks visnotalj cieniijams peec skata, bet apsargs tik raada ar pirkstu uz iepleestajaam bikseem. Esmu redzeejis, ka atshuj chalus, kam kaajaas ir vasariigs ieshljuucenes, tachu pats reiz taadaa pat izskataa bez probleemaam tiku ielaists. Taatad njem veeraa tikai fizionomiju, nevis kaut ko tieshaam veertee baigi. :) Un diivaini, nevar saprast - dazhkaart ielaizh kaut kaadus paresnus tipus (ne aarzemniekus), kuri tik tieshaam izskataas peleeciigi, citreiz neielaizh uuber paarstiliigos saldos puishus. Neko nevar zinaat, kaa ar biteem. Atgaadina filmu Studija54 - tur arii staaveeja pie durviim iipashnieks un raadija ar pirkstu, kuriem mirstiigajiem buus lemts ienaakt. Taadaa zinjaa Kalka vaarti neder kaa vieta, kur satikties ar draugiem - ja pats seedi iekshaa jau, pastaav iespeeja, ka kaadu no chomiem neielaidiis. Aa, veel esmu ieveerojies, ka nevajag staaveet rindaa - vienkaarshi jaaiet briivaa solii klaat pie durviim un jaabrien lejaa. :) Tjipa jaauzvedaas kaa saveejam, kursh te naak jau katru piektdienu.

    AtbildētDzēst
  2. Peec apraksta skiet, ka klubs taada uzprishinaata Kabata, studentu klubs :)
    Es biju tur gadus 4 atpakalj, tad veel tur patieshaam vairums bija virs 30g.
    Ak jaa, manupraat, klubam tomeer jaabuut saprotamam face-control.
    Tikai vienaa vakaraa vispaar vareetu veel vienu klubu kaa minimums nochekot.

    AtbildētDzēst
  3. Vo, uzprišināta "Kabata" - precīzi.

    AtbildētDzēst
  4. Uz La Roku un Nautilus arī iesi? :)

    AtbildētDzēst
  5. Sen gan tur neesmu bijis un jauno interjeru arī nav tā laime bijusi redzēt, bet es teiktu, ka KV ir kaut kas starp Kabatu un Esīti..

    Publika reizēm uzvedas gluži kā Kabatā [pliki, bez krekliem un matiem, puikas cilā kājas virs citu galvām], savukārt mūzika liekas nāk tieši no Esīša lielās zāles [sauc mani par vecmodīgu, bet kādreiz tur tā nenotikās].

    Man personīgi ar apsargiem un iekšā tikšanu nekad nav bijušas problēmas, tapēc nevaru teikt neko sliktu, bet ir bijuši gadījumi, kad draugus vienkārši nelaiž iekšā - Tu man nepatīc, ej mājās!

    Pret vienu bārmeni gan man ir antipātijas. Reiz vakarā, kad klubs bija pietiekoši pilns, kamēr pārējie abi bārmeņi rāvās, lai apkalpotu apmeklētājus, šis stāv un mierīgi pārspriežas ar čomiem.. Joptvai - tu tak darbā esi nevis atnācis uz klubu pasēdēt letes otrajā pusē >:/ [bet nu tas tā]

    AtbildētDzēst
  6. O jā, Nautilus, iespējams, būs nākamais.
    La Rocca būs pēc visiem Vecrīgas klubiem.

    AtbildētDzēst
  7. Hmm, vai tad tajos vaartos skan tas pats, kas esiitii mainflooraa?
    Domaajams, ka tas, kas rnb zaalee - liekas, ka viena plate uz rinjkji vislaik iet (~EHR top 20).
    La rocca biju nesen pirmo! reizi dziivee, un 99% peedeejo :)

    AtbildētDzēst
  8. http://iraksti.wordpress.com/2007/03/31/klubi-riga-mana-skatijuma/

    AtbildētDzēst
  9. lasu un šķiet, ka ir pierakstītas manas domas! tik precīzi pateikt! labs, patiešām labs! :) arī es neesmu 1x ielaista, jo nācu pa taisno pēc darba, nu vnk pasēdēt kopā ar draudzenēm, kaut plkst. vēl nebija pat 23:00. Menedžeris mani vnk pasūtīja. Nākamreiz, kad gāju kopā ar savu ārzemju kolēģi, ielaida bez problēmām. Paradokss :)

    AtbildētDzēst
  10. cenas viduvejas?? Nez, man ls 3 par 0,3 alu skiet daudz par daudz..

    AtbildētDzēst