pirmdiena, 2008. gada 25. augusts

Testējam jauno bloga paskatu

Tie kas šajā blogā iegriežas ne pirmo reiz, ievēros, ka pagājušajā naktī tas ir piedzīvojis vizuālas un arī nelielas funkcionālas izmaiņas. Tā kā tādas ir veiktas pirmo reizi 18 mēnešu laikā, nolēmu par to tomēr kaut ko uzrakstīt, galvenokārt, lai būtu kur iekomentēt, ja nu kas nestrādā, kā nākas.

Kā redzams, pilnībā ir izmainīts vizuālais noformējums jeb tā sauktais "skins". Tas tika darīts, lai padarītu tekstu un pārējo saturu vieglāk uztveramu. Vismaz man šķiet, ka šis mērķis ir sasniegts. Ir pieviesti arī vairāki papildus vidžeti - tagad ir daudz vieglāk pierakstīties uz RSS plūsmām rakstiem un komentāriem, tāpat labajā malā ir blogroll kolonna, kurā redzami, manuprāt, interesantākie, bet ne tik populārie vietējās blogosfēras resursi, kā arī to svaigākie ieraksti. Pievienots ir arī Twitter sekotāju skaitītājs, uz kura uzspiežot var nonākt pa tiešo manā Twitter profilā un lasīt visu to sviestu, kas tur tiek publicēts, un kuru man tomēr nav vēlmes padot arī uz šo lapu. Tāpat uz tviteri tagad tiek automātiski linkoti bloga ieraksti.

Likvidēts, savukārt, ir reklāmas laukums, jo par spīti saņemtajiem piedāvājumiem pārdot bannera vietu vai arī teksta saistes, tas nav veids, kādā es esmu ieinteresēts pelnīt naudu. Protams, ja kādrez šī bloga apmeklējums būtiski pieaugs, tādejādi būtiski palielinot arī potenciālos ienākumus no reklāmām, šī pozīcija varētu mainīties, taču šobrīd esmu gatavs atbalstīt vienīgi nekomerciālus projektus, kuru atbalstam var tikt ieviesti kādi papildus reklāmas laukumi vai veidi. Kas attiecas uz migrēšanu uz vietējo hostingu un savu domēna vārdu - joprojām nespēju sevi samotivēt šim pasākumam.

Ja pamanāt kādus gļukus bloga darbībā vai arī, ja jums vienkārši ir ko teikt par jauno tēmu, dodiet ziņu komentāros! Kods mazliet tika paurbināts un ne līdz galam notestēts.

5 komentāri:

  1. nu shii teema ir daudz labaka. kaitinaaja tas zaljais.

    AtbildētDzēst
  2. Rozā krāsas pietrūkst.

    AtbildētDzēst
  3. Melnai krāsai arī rozā iet kopā, orandžais nav tas, pārāk vīrišķīgi ;)

    AtbildētDzēst
  4. Brīvā brīdī uzzīmēšu rozā lentīti, ko kkur uzkabināt ;)

    AtbildētDzēst
  5. mani joprojām satrauc neatrisinātais medus jautājums

    AtbildētDzēst