svētdiena, 2008. gada 17. augusts

Rīgas Gudrinieks!

Johohoo, varat mani apsveikt, nupat Daugavmalā Rīgas Svētku ietvaros es veiksmīgi noslēdzu savu dalību BRAIN.draugiem.lv, Radio SWH un laikraksta "5MIN" konkursā "Rīgas Gudrinieks"!

Pirms pāris nedēļām augstākminēto mediju lietotājiem bija iespēja iekļūt šo mediju komandās, kuras šodien savā starpā sacentās par Rīgas lielākā gudrinieka titulu. Lai to izdarītu, bija jāatbild uz jautājumiem par tēmu "Rīgas dārzi un parki", kas sevī ietvēra zināšanas par botāniku, arhitektūru, pilsētplānošanu, vēsturi un citām lietām. Man neizdevās sazvanīt SWH, kur bija nepieciešams atbildēt tikai uz vienu jautājumu, toties 3 dienas pēc kārtas paveicās pilnīgi precīzi atbildēt uz 3 Rīgas Gudrinieka spēlēm BRAIN sistēmā iekš Draugiem.lv. Līdz ar to šodienas sacensībās pārstāvēju tieši šo portālu.

Sacensību sistēma bija tāda, ka visas 3 komandas (katrā 10 dalībnieki) pēc kārtas kāpa uz skatuves, sēdās pie datoriem un izspēlēja vienu standarta formāta BRAIN spēli ar 16 jautājumiem un 4 variantiem, bet bez papildiespējām. Katras komandas spēles uzvarētājam tad bija jāsacenšas finālā, kurā kā ceturdais dalībnieks pievienojās arī klātesošo skatītāju pārstāvis, kurš uzvarējis atseviškā spēlē, atbildot uz jautājumiem ar SMS palīdzību.

Pa nakti skatījies olimpādi un absolūti negulējis, toties iepriekš vakarā mazliet palasījies internetā atrodamo informāciju par Rīgas dārziem un parkiem, devos uz krastmalu, ne uz ko īpašu necerēdams. Bija gan aizdomas, ka komandā varētu būt iekļuvuši vairāki čīteri, kas atvieglotu uzdevumu, tomēr tās neapstiprinājās un pēc skata likās, ka būs jācīnās pret vairākiem pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" darbiniekiem ;)

Uz skatuves mūsu komanda kāpa kā trešā un, lai arī dažus pirmos jautājumus, kuri reāli bija grūtāki, nekā vairāk punktus dodošie pēdējie, neizdevās atbildēt, galu galā tomēr uzrādīju labāko rezultātu un arī laiku - 1600 punkti 104. sekundēs. Izšķirošas izrādījās pavisam vienkāršais pēdējais jautājums par to, cik ielas ved uz Doma laukumu. Atbildēju, ka septiņas, un, pateicoties tābrīža līderes kļūdai, veiksmīgi iekļuvu finālā. Izrādījās, ka mans rezultāts tobrīd ir labākais no visām komandām.

Nolēmu piedalīties arī skatītāju spēlē, jo iespēja nepieļaut ceturtā konkurenta parādīšanos uz skatuves šķita vilinoša. Pēc informācijas, ka šāds stiķis tomēr neies cauri un ka manas uzvaras gadījumā finālā piedalīsies otrā vieta, vienalga sūtīju SMS un centos ar savu dalību vismaz iebiedēt pretiniekus, kas daļēji arī izdevās - 2. vieta ar 1900 punktiem no 2000 iespējamajiem un tikai 10 punktu atstarpe no līderes.

Finālā piedalījos, īsti neticot savai uzvarai, un mana skepse attaisnojās, kad uz vairākiem sarežģītiem jautājumiem pēc kārtas nezināju pareizās atbildes. Līdz pat pēdējiem diviem jautājumiem atrados ceturtajā vietā, turklāt nezinot atstarpi no līderiem. Pēdējos divus jautājumus tomēr atbildēju pareizi un, parādoties rezultātiem, ieraudzīju savu vārdu pašā augšgalā. Prieki tomēr nebija ilgi, jo izrādījās, ka identisks punktu skaits - tikai 1350, un arī identisks laiks - 93 sekundes, ir vēl vienam konkurentam. Dators pirmo vietu piešķīra man, balstoties uz atlases kārtas rezultātiem, tomēr šāda iespēja oficiālajos noteikumos nebija līdz galam atrunāta, tādēļ es rosināju galveno balvu - dāvanu karti 1000 latu vērtībā no mēbeļu salona "Skābārdis", sadalīt uz pusēm. Izspēlēt vēl vienu spēli nebija laika, savukārt vēlme riskēt ar visu viena papildu jautājuma dēļ nebija nekāda.

Rezultātā tiku atzīts par "Rīgas Gudrinieku", saņēmu 500Ls dāvanu karti, deju kursus pēc paša izvēles no "Nianses", gada abonementu uz "Ilustrēto Zinātni" un vēl dažnedažādas mazākas balviņas. Tāds, lūk, necerēti veiksmīgs man izvērtās šis rīts!

3 komentāri:

  1. Rekets uzvarēts :)
    (kautkā atsauca atmiņā pagātni šis ieraksts. neatceros gan, kurš toreiz uzvarēja)

    AtbildētDzēst
  2. Labs rezultāts! Ar to arī apsveicam :)

    AtbildētDzēst
  3. atceries, tu man apsoliiji kjebliiti no skaabarzha?

    AtbildētDzēst