trešdiena, 2008. gada 13. februāris

Boycott my ass!

Vai nu inflācijas, vai kosmiskā starojuma, vai kāda cita iemesla ietekmē, bet latviešu tauta acīmredzami jūk prātā. Labi, es saprotu, ka kādam jautrītim gribējās paākstīties un viņš izdomāja palaist tautās aicinājumu boikotēt piena produktus (izdomas nav trūcis), bet tas, ka tagad bez maz vai masveidā tauta vismaz internetā ir uz to pavilkusies, ir vienkārši neticami stulbi.

Nerunājot par to, ka šis pasākums neapšaubāmi izgāzīsies ar lielu blīkšķi jau pašā saknē, pat tad, ja viss tomēr izdotos kā iecerēts, respektīvi, 10 dienas visi ietu ar līkumu lielveikalu piena produktu stendiem, tā tomēr ir sasodīti dumja doma.

Interesanti, kam ir domāts ar šo akciju kaitēt? Lielveikalu ķēdēm? Ja jau tās patiešām ir tik ļaunas un, liekot milzīgu uzcenojumu, pievāc sev lauvas tiesu peļņas, tad niecīgs īslaicīgs peļņas samazinājums no vienas produktu grupas tām nekādu nozīmīgu ļaunumu nenodarīs. Citādāk ir ar ražotāju - ja lielveikals redzēs, ka pēc kāda produkta nav pieprasījuma, tas darīs to pašu, ko vienmēr šādās situācijās - to vairs neiepirks un turpinās pelnīt uz citām precēm.

Savukārt ražotājs, kurš ražo tikai pienu, kas ir viņa vienīgais peļņas avots, varēs mierīgi doties papildināt emigrantu rindas.

Kā rezultātā lielveikali neko nezaudētu, piens kļūtu par dārgāks un grūtāk pieejams (jo lielveikali ar agresīvo iepirkumu politiku notur cenas zemākas, kā tām vajadzētu būt), savukārt mazie ražotāji vienkārši būtu sagrauti, jo tiem nav rezerves, ar kuru palīdzību gaidīt labākus laikus.
Tas ir tāpat kā strādniekam bez ietaupījumiem gadu streikot pret milzīgu korporāciju.

Turklāt kādā veidā viss šis farss varētu mazināt inflāciju, man joprojām ir mīkla.

Tādēļ es gribētu vienīgi atkārtot virsrakstā sacīto,
Boycott my ass, morons!

6 komentāri:

  1. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  2. ļoti patīk šī vieta: "Savukārt ražotājs, kurš ražo tikai pienu, kas ir viņa vienīgais peļņas avots, varēs mierīgi doties papildināt emigrantu rindas."
    Kādēļ? Jo pienu tak pirmām kārtām ražo govs! :D

    AtbildētDzēst
  3. sen jau jeremy lapa nolikta pie ... ne visai saprātīgajām (maigi sakot)
    šodien nekur.lv palasīju, jā tādas pašas blēņas turpina rakstīt...
    komentārus arī dzēš nost...

    AtbildētDzēst
  4. Komentārus šajā gadījumā dzēš komentāra autors, nevis es.
    Diez gan rēcīgi, ka anonīmais neapmierinātais visu laiku gaužas, cik slikti raksti, bet turpina lasīt un komentēt.

    AtbildētDzēst
  5. Tik tiešām - pats nodzēsu pirmo komentāru, jo pirmais bija tāds pats kā otrais, tikai pamanīju sīku niansi gramatikā, tādēļ pirmo izdzēsu un pārrakstīju pa jaunu.

    AtbildētDzēst
  6. un cik procentuaali kaads teeree piena produktiem no sava budzheta. 2%? It kaa piena produktu cenas vien ietekmeetu visu pirktspeeju...

    AtbildētDzēst