ceturtdiena, 2007. gada 27. decembris

Kuras filmas skatīties jaunajā gadā?

Tie, kas šo blogu lasa ne pirmo reizi, zinās, ka laiku pa laikam es mēdzu padalīties ar manuprāt labāko nesen noskatīto filmu sarakstu. Tie, kas būs gājuši vēl tālāk un patiešām izmantojuši šos sarakstus, lai aizpildītu kādu gar vakaru, zinās, ka sliktas filmas es nemēdzu rekomendēt. Tas gan, protams, ir subjektīvs vērtējums un tie, kuru mīļāko filmu vidū ir visa "Amerikāņu pīrāga" sērija, droši vien joprojām ir neizpratnē, kā kāds var skatīties tādus "mēslus", kādus es mēdzu iekļaut savos sarakstos.

Lai nu kā, te ir kārtējās rekomendācijas. Filmas no visdažādākajām valstīm un žanriem. Labas nudien.

The Bucket List
(ASV, 2007, iMDb - 8.0)
Divi ar vēzi neglābjami slimi vīri (Džeks Nikolsons un Morgans Frīmens) sastāda sarakstu ar lietām, kuras jāpagūst pirms nāves, aizmūk no slimnīcas un radiniekiem, un dodas neaizmirstamā ceļojumā apkārt pasaulei.

The Man From Earth (ASV, 2007. iMDb - 8.4)
Neatkarīga ražojuma zinātniskās fantastikas žanram piederīga filma, kurā nav neviena specefekta un visa darbība norisinās vienā istabā. Scenārija autors - viens no pagājušā gadsimta izcilākajiem amerikāņu fantastiem - Jerome Bixby. Viena no labākajām jebkad uzņemtajām Sci-Fi filmām, kas noslogo prātu, nevis acis.

Stardust (ASV/Lielbritānija, 2007, iMDb - 8.1)
Romantiska pasaka par neparasto tepat līdzās. Viena no pēdējās desmitgades labākajām pasaku filmām ne tikai bērniem, ar visiem labākajiem britu aktieriem + Robertu de Niro.

Se, jie (ASV/Ķīna/Taivāna, 2007, iMDb - 8.1)
Režisora Anga Lī (Ang Lee) jaunā drāma ar anglisko nosaukumu "Lust, Caution". Šīs spiegu drāmas un trillera darbība norisinās Otrā pasaules kara laika Ķīnā un tā neparasti dziļi atklāj dažādu cilvēka kaislību spēku.

Before The Devil Knows You're Dead (ASV, 2007, iMDb - 7.9)
Apstākļu spiesti, divi brāļi nolemj aplaupīt savu vecāku juvelierizstrādājumu veikaliņu. Nevienam nebija jācieš, tomēr bojā iet viņu māte. Kā brāļi sadzīvos ar šo nastu, kā skatīsies acīs savam tēvam? "Oskara" cienīga režija.

Atonement (Lielbritānija/Francija, 2007, iMDb - 8.2)
7 "Zelta Globusiem" (un gan jau arī neskaitāmiem Oskariem) nominētā filma ar Keiru Naitliju un Džeimsu Makavoju galvenajās lomās ir neticami spēcīgs darbs gan režijas, gan aktiermākslas, gan kinematogrāfijas jomā.

Gone, Baby, Gone (ASV, 2007, iMDb - 8.0)
Pazīstamais aktieris Bens Afleks ķēries pie režijas, savā debijas filmā galvenajā lomā nofilmējot savu brāli Keisiju Afleku (ar viņu kopā arī kā vienmēr izcilais Morgans Frīmens). Par šo stāstu par kādas mazas meitenītes pazušanu Bostonā, Bens Afleks iespējams tiks nominēts "Oskaram" par režiju, savukār Eimija Raiena (Amy Ryan) būtu pelnījusi statueti kā labākā otrā plāna aktrise.

No Country For Old Men (ASV, 2007, iMDb - 8.9)
Režisori, scenāristi un producenti brāļi Koeni ("Fargo", "The Big Lebowski", "O Brother, Where Art Thou?") ir paveikuši neiespējamo un pārspējuši paši sevi, jaunajā kriminālvesternā "No Country For Old Men" apkopojot visu, kas vajadzīgs izcilam kino. Viena no visu laiku labākajām filmām!

Heima (Islande, 2007, iMDB - 8.8)
Islandes muzikālo brīnumbērnu "Sigur Rós" dokumentālā koncertfilma "Heima" vēsta par bezmaksas koncertu sēriju, kurus grupa sniedza 2006. gada vasarā daudzos mazos Islandes ciematos. Brīnišķīgas ainavas un brīnišķīga mūzika.

Jesus Camp (ASV, 2006, iMDb - 7.6)
Šī dokumentālā filma ir viena no šaušalīgākajām liecībām par to cilvēku, kuri uzdodas par Dieva vārda nesējiem, noziegumiem pret saviem līdzcilvēkiem. "Jesus Camp" stāsta par amerikāņu evanģēlistu vasaras nometni maziem bērniem, kur tiem neticami brutālā veidā tiek skalotas smadzenes. Esiet saprātīgi, pēc noskatīšanās neejiet dedzināt baznīcas! Kaut vajadzētu...

Patiesībā šogad ļoti daudz labu Holivudas filmu. Vai amerikāņi sāk nākt pie prāta?

-------------------------
Vēl ieteikumus par baudāmu kino lasi:
ŠEIT
un
ŠEIT


8 komentāri:

  1. no nosauktajaam vislabaak patika Stardust, paaris neesmu redzeejis, bet taa visaa visumaa saraksts ir labs.

    AtbildētDzēst
  2. Paldies par šo sarakstu! Man pašam nav ne laika, ne vēlmes meklēt kādas labas filmas, lasīt n-tos filmu aprakstus, bet šādu īsu un konspektīvu sarakstiņu ar prieku pievienošu kādas p2p programmas download listē. Paldies! :)

    AtbildētDzēst
  3. paldies par listi!
    hmm, nu jā "Jesus Camp" z-svētkos...pa TV vajadzētu rādīt :)

    AtbildētDzēst
  4. Brāļu Koenu filma, kā arī Stardust ir must see kategorijā, pārējās vēl tiks skatītas.

    AtbildētDzēst
  5. The Bucket List peec sizheta izklausaas kopija Knockin' on Heavens Door [1997] vaacu filmai, esi to redzeejis?
    The Man from Earth - biju lasiijis aprakstu imdb, bet nevareeju sanjemties noskatiities, bet nu tagad jaaskataas.
    Stardust - pilniigi piekriitu.
    Un peec shaadas reklaamas obligaati noskatiishos Jesus Camp :D

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par sarakstu! Divas jau noskatījos - The Bucket List un Before the Devil Knows. Patika abas. Jāmeklē pārējās :)

    AtbildētDzēst
  7. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  8. Bucket List labs, bet No Country For Old Men likās pilnīgi garlaicīgs un nesaprotams savārstījums...

    AtbildētDzēst