sestdiena, 2009. gada 11. aprīlis

Klubs "Piens" - vai jau saskābis?

Šī pavasara (un nešaubos, ka arī vasaras) spicākā izklaides vieta mūsu galvaspilsētā ir klubs "Piens" (jeb reāli jau bārs ar vietu dejām), kurš, par spīti neizdevīgajai un neierastajai lokācijai, absolūtai reklāmas neesamībai un faktam, ka oficiāla atklāšana joprojām nav notikusi, pelnīti ir kļuvis par hitu jaunatnes vidū. Un tomēr, šķiet, ka, neraugoties uz visu foršo, ko "Piens" mums piedāvā, kā sakarīgu atpūtas vietu šo iestādījumu jau varam norakstīt. Šajā ierakstā pastāstīšu - kāpēc.

"Piena" šābrīža galvenā problēma ir tā popularitāte. Stāsti par tur notiekošajiem foršajiem tusiņiem, stilīgo interjeru, lētajiem dzērieniem un ap klubu valdošā noslēpumainības aura jeb citiem vārdiem sakot "mouth-to-mouth" mārketings ik nedēļas nogali uz šo klubu vilina neskaitāmus tusēt gribētājus, ar kuriem iestādījuma saimnieki, sķiet, pagaidām netika rēķinājušies, tādēļ īsti arī netiek galā.

Līdz šim "Pienu" esmu apmeklējis trīs reizes un ar katru reizi pārbāztības problēma ir izpaudusies arvien ievērojamāk. Ieejas maksas nav (tas laikam saistīts ar līdz galam nesakārtotajiem juridiskajiem darbības aspektiem), nepilngadīgajiem par lielu prieku "face control" eksistē tikai teorijā, kaut kādā brīdī apmeklētāju plūsma gan tiek ierobežota, taču tikai tad, kad cilvēku jau ir krietni par daudz. Tā rezultātā pārvietoties pa telpām ir praktiski nereāli, deju placī var izbaudīt, kā jūtas šprotes konservu bundžā, pie bāra piekļūt ir ārkārtīgi sarežģīt, nemaz nerunājot par labierīcību apmeklēšanu vai par faktu, ka, izejot laukā uzpīpēt, pastāv iespēja vismaz pusstundu pastāvēt rindā, lai tiktu atpakaļ.

Vēl viena lieta. Nezinu, kāda bija Mārtiņa Mielava un kompanjonu sākotnējā koncepcija, taču šobrīd šķiet, ka uz "Pienu" par 95% ir pārvākusies publika, kas pēdējās pāris vasaras apgrozījās Vecrīgas "Coyote Fly", respektīvi - "zelta jaunatne" tās pilnā plaukumā. Bravūrīgu puišu bariņi dizaineru autfitos, meitenes-zeltraces un visi citi pazīstamie "zīmulīgie" pasaku tēli, kuru dzīves galvenais mērķis ir tapt pamanītiem par jebkuru cenu. Interesanti, vai "koijots" tagad piektdienās ir pustukšs?

Skumjākais, ka finansiāli šis gads jaunajam klubam/bāram/kafe acīmredzami būs visnotaļ veiksmīgs (ja vien PVD vai VID to neaizklapēs ciet), tādēļ, visticamāk, ka nekas no augstāk minētā nemainīsies un "Piens", kuram bija visas iespējas kļūt par gaumīgu un atšķirīgu izklaides un atpūtas vietu, kāda bija, piemēram, kādreizējā "Casablanca", piedāvās vien kārtējo iespēju vārda tiešā nozīmē paburzīties. Man personīgi žēl, ka tā.

P.S. Toties Mednis ar Grēviņu vakar ar savu "mash-up battle" totāli norāva jumtu. Aiciniet viņus visur, kur nepieciešama lieliska pārtija, tas ir tā vērts :)

26 komentāri:

  1. Ja gribas pa vienkāršo, var jau brist uz Ļeņingradu :)

    AtbildētDzēst
  2. Atļaušos saīsināt - cirks pārvācies! :))

    AtbildētDzēst
  3. truu truu, koijoti ienaak arii sheit. wc probleema gan dikti aktuaala jo rindas mezhoniigas

    AtbildētDzēst
  4. Mans komentārs skatāms šiten:
    http://www.krist2ps.lv/11-04-2009/fuck-milk/

    AtbildētDzēst
  5. "aiciniet viņus visur, kur nepieciešama lieliska pārtija" - nu, nezinu, nezinu... tb, apšaubu viņu varenumu, vairāk sliecoties uz vietu, kurā šos džekiņus noliek...

    piem., pirms nedēļas vai divām, kad šamējie spēlēja LMASK, ap plkst. 03:30 visa viņu auditorija sastāvēja no kādām 10it vienkāršām pirmkursniecītēm... un jau plkst. 04:00 šī ballīte bija galā.

    AtbildētDzēst
  6. Kā Tu, raksta autor, iesaki rīkoties, lai novērstu vai turpmāk nepieļautu Tevis pieminētās Piena nepilnības? Atteikties no peļņas un veidot publiku uz praktiski nenodefinējamiem kritērijiem?

    AtbildētDzēst
  7. Es iesaku sākumam :
    1) tikt galā ar cilvēku plūsmu, respektīvi, pārtraukt cilvēku ienākšanu nevis brīdī, kad jau nav iespējams apgriezties, bet agrāk.
    2) Noteikt ieejas maksu, lai izvairītos no milzu rindām pie durvīm.
    3) Realizēt face control ar reālu dokumentu pārbaudi.
    4) Skaidri definēt savu mērķauditoriju, rīkojot attiecīgus tematiskos pasākumus. Ja mērķauditorija ir "koijota" tauta, no problem, bet davai, tad lai tas ir iepriekš zināms.

    Peļņa no tā visa necietīs, tikai palielināsies, jo pretējā gadījumā nepaies ļoti ilgs laiks, līdz cilvēki sapratīs, ka nav vērts uz turieni triekties, jo iekšā tāpat netiks.

    AtbildētDzēst
  8. Forši bija pirmajās reizēs, kad varēja droši pārvietoties un koijoti nebija uzoduši

    AtbildētDzēst
  9. hmmm, paarsteidz, ka saki- Bravūrīgu puišu bariņi dizaineru autfitos, meitenes-zeltraces! kaapeec gan nevareetu arii buut otaadaak? domaa puishi nemeklee labumu? uzmaniigaak ar to ko saki. it kaa tikai dzekiem buutu kkas iekaarojams un atnjemams, meiteneem ne nauda nekaaa, kaa tad... :D

    AtbildētDzēst
  10. un veel- "kojota tauta"... liekas, ka te daudziem ir IIPASHA attieksme, ja jau shii publika tik ljoti tiek izcelta un noshkirta no paareejiem

    AtbildētDzēst
  11. tematiskie pasākumi.hi,hi.vot skazal!:))

    AtbildētDzēst
  12. diskriminējoša un rasistiska vieta, pilnīgs idiotisms. Atbrauc draugi no štatiem un sastoopas ar ļoti "welcoming" Latviju.
    tiešām " f " milk, got beer !!!

    AtbildētDzēst
  13. 1. kaart tev nav jaavelk savi draugi tieshi uz sho vietu, vecriiga ir pilna ar citiem klubiem, kur aarzemniekus laizh! 2.kaart man riebjas kad klubos pilns ar debiiliem sekstuurisitiem, tev patiik?

    AtbildētDzēst
  14. Sanāca ieklīst šo sestdien. Jā, ok, pārbāzts bežbožna, bet teikšu kā ir - tik daudz pozitīvu un atvērtu cilvēku sen nebiju satikusi. Un koijotus ar nemanīju. Paveicās...? Zinu, ka iesim vēl. Obligāti!

    AtbildētDzēst
  15. ar draudzeni sestdien bijām cats bar. ilgi nebijām nekur bijuši - forša vieta, bet kaut kā patukša. gājām prom - sāka nākt cilvēki.
    vienu brīdi par Pienu domājām, bet beigās uz Coyote aizbraucām. Biju kādu 3šo reizi tur - nekas nemainās - ja gribi padejot - nav vietas. Ja nelieto alko - arī nav jēgas tajā barā dzīvoties. un vēl - tāda sajūta, ka ikvienam LNT šova dalībniekam ir jāburzās tieši šajā klubā.

    AtbildētDzēst
  16. man vislabāk patīk salsas klubi, protams tad ir jāmāk dejot salsu, jo citādi ir garlaicīgi. un vislabāk no tiem visiem Moda cafe 4dienāt. var gan padejot, satikt jaukus cilvēkus parunāt un kas pats galvenais visi skaidrā :))

    AtbildētDzēst
  17. Man gan liekas, ka Pienā nav nekādi Coijoti pārvākušies. Tur ir diezgan tāda frek-aina sabiedrība. Forsha sabiedrība. Mīnuss - nav skaidrs, pēc kāda principa notiek face kontoole. Tāpat WC probleema ir crazy!!! Kā var but taa ka 20 min jāstāv rindā?! Ieteiktu īpašniekiem padomāt, kā risināt šo problēmu. katrā ziņā, man liekas, ka šai vietai ir īpaša aura, jo visādus bārus atver, tie tāv tukši. Bet te visi skrien. Un ir jau ari tur forshi :)

    AtbildētDzēst
  18. Bārs ir foršs, tik tiešām, bet ar katru reizi pamanu ko tādu, kas vērtību mazina.
    1) kas tas par bull-shit, ka neavr maksāt ar karti?!
    2) wc... no coment. nav runa tikai par rindām, bet arī par...hmm..smaku un "kārtību" tajās
    3) tik tiešām, ar vien vairāk maucīgi ģērbtu meiteņu un pārcukurotu zelta puisīšu :(

    Plusi
    1)interjers un atmosfēra
    2)mūzika
    3)CENAS!

    AtbildētDzēst
  19. Sanāca arī man tur nesen ieklīst, godīgi sakot jūtos vīlusies. Sākot jau ar to, ka tajā sasodītajā rindā nostāvēju gandrīz stundu, izturēju tikai tādēļ, ka nebija tur būts un vajadzēja pārliecināties savām acīm. Publika arī drīzāk sliecas uz pašpasludinātās "zelta jaunatnes" pusi, kas biezā slāni ir sastopama Coyote.
    Par plusiem: interjers, cenas, ar mūziku arī man vismaz laikam nepaveicās. Secinājums, ja nebūtu jāsāv rindā, šad tad varētu vēl ieklīst, bet tā spiešanās un gaidīšana nav tā vērta.

    AtbildētDzēst
  20. WC ir patiesi liela probleema Pienaa, un neaptiik arii tas, ka jaagaida rindaa 40 min kameer "patstaaviigie" iet lepni garaam - cits pat ar visu riteni taa neuzmaniigi... Lai noveerstu burzmu 1-kaart nost ar mazgadiigajiem - tas tachu nav pat kluba interesees...?

    AtbildētDzēst
  21. nozelojams klubs. Koncepcija nav pardomata vispar-"visnedraudziigakais klubs" parastajaiem mirstiigajiem. laizh ieksaa draugu draugus, kas taa par lietu, taisiet tusinijus draugiem majas!!!un par arzemnieku diskriminaciju vispar briesmiigi, juus esat vieni no tiem kuri maitaa Latvijas teelu, jums pat cienjas nav pret lavieshiem...vnk riebiiga vieta

    AtbildētDzēst
  22. Es sākotnēji biju ļoti lojāls Piena klients - patīkama likās gan publika, gan mūzika, gan cilveki, ka izveidojuši šo bāru. Kopš reizes, kad mani tur neielaida tikai tapēc, ka kādam nepatika mans deguns, es tur vairs neatgriezīšos nekad. Tagad pat varu teikt, ka esmu nepatīkami vīlies bāra īpašniekos, jo ar šādu attieksmi ilglaicīgu biznesu nebūs iespējams uzturēt. Esmu patiesi vīlies.

    AtbildētDzēst
  23. atlasoties komentaarus vieniigaa probleema schiet tualete un klientu sijaashana. jaa ir tas variants ka skataas uz deguniem bet paarsvaraa ir draudziigie un ja jauki parunaa un speej nostaaveet kaajaas - iekshaa tu tiksi. ir gan tur viens kaartiigs "apsargs" kuru tiehsam es pati ar savaam rokaam izniicinaatu. nav taa ka katru miilju dienu ir privaata balliite. nav taa ka ja tev smuki paluudz un tu nevari ielaist un nav taa ka par to MIELAVS tevi noslaaniis. pa dienu biezhi tur peec studijaam iegirezos - mani jau tagad atceraas - probleemas ir mazaak.un arii pa dienu visi ir drauziigaaki. pasaka sveiki un luudzu un paldies - naktiis? ee ko tu te vsp dari? kko pasuutiisi!!! vai arii ignorsss. pilnigs. arii tad kad tur nav paarbaazts.

    AtbildētDzēst
  24. nevaru nepiekrist, piektdienās, sestdienās ir totāls turgus..3dienās, 4dienās gan ir baigi kruta!

    AtbildētDzēst
  25. Njā, liela daļa patiesības... Piemēram mēs ar draugiem vienu piektdienu atklājām, ka Vecrīgā ir tāda vieta kā Ezītis miglā - atmosfēra iespējams līdzinās pienam, bet nav tik liela burzma un vienmēr var tikt pie kāda dzēriena, lai vēlāk dotos uz piem pulcīti :)

    AtbildētDzēst