ceturtdiena, 2007. gada 18. oktobris

Domā līdzi, neej protestēt!

Ilgi domāju, vai nevajadzētu uzrakstīt, kāpēc es uzskatu, ka nevajadzētu pakļauties mediju un "inteliģentu" psihozei un doties šorīt protestēt pie Saeimas, kā to mūs aicina darīt Diena, Jaunais Laiks un Delna. Un ne jau tāpēc, ka es ticētu tām blēņām par Sorosa ietekmi, ko kā tādu bubuli visu laiku cīņā met mākoņpapa armāda.

Kamēr domāju, kāds cits jau ir uzrakstījis tieši to, ko es gribēju teikt:

Latvijā saistībā ar politiskajiem protestiem ir izveidojusies tradīcija, ka protestēt sauc populistiskie opozīcijas spēki vai nepietiekami lielu politisko ietekmi baudošas organizācijas, kas konkrētu mērķu sasniegšanai mēģina pulcēt ne tikai savus tiešos atbalstītājus, bet visus, kas konkrētajā brīdī nav apmierināti ar politiku. Par spīti tam, ka vārdos šādu cilvēku ir daudz, akcijas parasti nespēj radīt vērā ņemamas tendences politikā.

Nezinu, kā Tev, bet man nepatīk, ja mani iesaista man nezināmās politiskās spēlēs. Lasot Dienu, Tu, protams, uzzināsi, ka Loskutovs ir bez vainas un Kalvītis cūka, taču neatradīsi neviena vārda par to, kāds KNAB vadītājs Loskutovs ir bijis. Vienīgais, ko Tu zināsi: Dienai patīk Loskutovs, un tāpēc Diena Tevi aicina līdz ar viņiem un Jauno laiku iet un protestēt (te tev nu bija īstā žurnālistika). Tava loma – izlikties, ka esi par „demokrātiju” un „tiesiskumu”, lai atkal pēc tam klausītos, ka „tauta savu vārdu ir teikusi”.

Ej, izlasi un ieslēdz vienreiz domājamo aparātu, velns ar ārā!

http://mosties.org/diskurss/896/


24 komentāri:

  1. Diezgan precīzi papildina manu domu par šo protestu...

    AtbildētDzēst
  2. man kaut kaa labpatiik domaat, ka katraa lietaa ir jaaizveelas izdeviigaakaa, un shajaa situaacijaa laikam taa buus - protests pie saeimas.

    AtbildētDzēst
  3. Man vispār grūti izdomāt, ko uz šo atbildēt. Varbūt esmu Dienas (kuru nelasu) nozombēts, varbūt manā galvā ir sagrozīta informācija par to, kas notiek valstī, varbūt Loskutovs nav par matu labāks par Kalvīti, tomēr ir lietas, kas tomēr ir taustāmas: tas, kāds bezdibenis šķir Latviju un Skandināviju un tas, cik ātri papielinās plaisa starp Latviju un Igauniju. Un man patīk domāt, ka šī plaisas pamatā ir dažāds to cilvēku īpatsvars, kuri spēj savienot sabiedrisku darbību ar godaprātu.

    AtbildētDzēst
  4. Pirmkārt - pilnīgi piekrītu Anonīms.
    Otrkārt - rodas sajūta, ka šis raksts ir tapis tikai un vienīgi ar domu, ka rekā visi iet un cīnās, bet es esmu atradis iemeslu, lai neietu un tagad būtu atkal tas atšķirīgais! Piedod, bet tas arguments kāpēc neiet ir diezgan liels sviests!
    Šorīt aizgāju, diemžēl darba dēļ ilgāk nevarēju palikt, bet savu attieksmi par to, ka mani neapmierina esošā situācija, esmu paudis! Tā teikt - tauta beidzot mostas un šī nav tikai un vienīgi opozīcijas propoganda! Pie tam, ja ir sarosījušies tautā pazīstami cilvēki, tas taču ir indikators, ka kautkas ļoti nav kārtībā.

    AtbildētDzēst
  5. padļiza jeremy's (tā tevi sauca Arturs Šingirejs), atkal ir atradis veidu kā izcelties...

    AtbildētDzēst
  6. Jācīnās pret Mākoņtēva režīmu! Nedrīkst sēdēt malā!

    AtbildētDzēst
  7. Pasaki, kam tad ir jānotiek un kuros masu medijos tam ir/nav jātiek publicētām, lai Tu aizietu un paustu savu viedokli pret notiekošo?
    Vai arī Tev šķiet, ka viss ir kārtībā?

    fcuk

    AtbildētDzēst
  8. Nepārsteidz, pilnībā atbilst augšā pa labi atklātajam.
    "Labi runāju, rakstu, dziedu un meloju. Kaujos slikti."
    Pievēršam uzmanību atklāsmei par meliem un kauānās prasmi.
    Manuprāt tieši šis ieraksts ir vēlviens izcils nedomāšanas paraugs.
    Viens skaidrs - ar Jeremy kopā nopietns vecis kalnos nekāps un izlūkos neies.

    AtbildētDzēst
  9. Par Dienu, Delnu un Jauno Laiku ir skaidrs... bet kādus tad "augstākus spēkus" cienījamais komentāra autors gaida un kādu V.I.P. uzaicinājumu darīt kaut ko situācijas labā, kad politiskie procesi valstī jau ir nonākuši līdz apsurdam?
    Vai autors uzskata, ka situācijā ir kompetentāks par tiem 3000 cilvēkiem, kas tur šorīt bija sanākuši?
    Visu cieņu, tad jau laikam jāgaida jauns politisks spēks... :D

    AtbildētDzēst
  10. Sava taisniiba tajaa ir - protams, ka Jaunais Laiks un citi opoziicijas politikji grib izsist no visas shiis jezgas savu labumu un celt savus reitingus. Iisteniibaa buutu diivaini, ja vinji taa nedariitu. Tachu uzstaat uz savu ego un pateikt varen brashi: man pie d, lai valstii notiek kas notikdams, bet es neieshu protesteet taapeec, ka vienlaikus ne tikai paudiishu savu viedokli, bet arii, iespeejams, bushu bandinieks kaadaa politiskajaa speelee, tas arii man nav pienjemams. Varu pateikt, kaapeec es gaaju uz piketu - man bija dzilji pie kaajas, kas aicina, ar kaadiem lozungiem aicina utt. Jo es par sho ieshanu izleemu nevis peec tam, kad izlasiiju aicinaajumu, bet gan jau labu laiku ieprieksh pats veeleejos izteikt shaadu aicinaajuumu un orgzanizeet tautu, ja vien tas buutu manos speekos (t.i, man buutu autoriattiivais speeks, finanshu lidzeklji un viss paareejais lai to dariitu). Inteligjences parstavji, starp kuriem ir daudzi pietiekami gudri un cieniijami cilveeki, un laikraksts Diena, aiz kaa es lai kaa gribeedams nespeeju saskatiit nekaadus tumshus meerkjus, jo viss, ko no vinjiem prasa Bonnier - ir labs gada apgroziijums - manupraat, nav tie sliktaakie aicinaataaji, tachu es uz sho piketu ietu arii tad, ja aicinaatu taadi idioti kaa Garda, Ljedjajevs, kaut vai no kapiem pieceelies Hitlers. Ja vinji speelee kaadas speeles, lai speelee - es arii izmantoju vinjus - vinju resursus, pasaakuma organizeeshanu, lai paraadiitu valdiibai savu attieksmi, ko es citaadaak nevareetu izdariit. Kaapeec es to daru - taapeec, ka vienota tauta speej mainiit lielas lietas. To mes pieredzeejaam jau Atmodas laikaa. Toreiz neviens nemekleeja visdazhaadaakaas atrunas, lai neietu uz barikaadeem (kaut arii atrunas vareeja buut daudz nopietnaakas, jo reaali draudeeja militaara apspieshana).

    AtbildētDzēst
  11. Man liekas, ka te daži tomēr nav izlasījuši visu Nitro rakstīto.

    Šaubu nav, valstī ir bardaks, valdība (vai precīzāk premjers) visnotaļ nelietīgi izmanto tai piešķirto varu.
    Taču, ko gan jūs gribat panākt ar šādu bļaustīšanos pie Saeimas? Tās atlaišanu, valdības krišanu?
    OK, pat ja izdosies, kas mainīsies? Revolūcija nebūs notikusi, komunisms uzcelts netiks - tāpat kā auni iesim un ievēlēsim tieši tos pašus vēžus, kas jau 15 gadus rausta aukliņas, tikai šoreiz pozīcijā būs tie, kas pēdējos dažus gadus sēdēja opozīcijā. Un kas par visu bardaku ir atbildīgi ne mazākā mērām.

    Kamēr jūs, tā vietā, lai bļaustītos, paši neiesaistīsieties esošajos un jaunos politiskajos spēkos, tie, pret kuriem jūs protestējat (neesat ievērojuši, bļaustās vienmēr pret, nevis par), uz jums skatīsies kā uz klauniem. Un pamatoti.

    AtbildētDzēst
  12. Jeremy, vai to tev politologos mācīja, ka iet demonstrācijās un piketēt nevajag? Un ka vienīgā sakarīgā protesta forma ir dibināt politisko partiju vai iesaistīties kādā jau esošā? Kaut kā neticu.
    Starp citu, šodienas politiskie notikumi parāda, ka šis pikets paredzēto iespaidu ir atstājis. Līdz ar to uzskatu tavu argumentāciju par izsmeltu.

    AtbildētDzēst
  13. Protams, ka neko nedarot, tagad viss ņems un mainīsies. Bāc, pasaki tu, ko TU darīsi, lai šāds bezpreģels nenotiktu?
    Arī 91 gada barikādēm nekādas jēgas nebija, jo, ja krievi gribētu, viņi ar diviem tankiem būtu visus te gaļā samalušus. Bāc, ir jēga, IR jēga darīt šādas lietas. Tikai tāpēc vien, lai redz, ka nevar kāpt uz galvas.
    Jā, kalnos es ar tevi nekāptu...

    AtbildētDzēst
  14. Nē, publisks protests ir ļoti OK forma sava viedokļa paušanai un es nebūt neapgalvoju, ka to nekad nevajadzētu darīt. Taču mūsu klibās demokrātijas apstākļos tauta ir tik politiski neizglītota, ka tā ir fantastiski viegli manipulējama no dažādu politisko un ekonomisko grupējumu puses. Un šis ir tieši tāds gadījums :( Es varu vēlreiz apgalvot, ka no šī protesta nekas nemainīsies, jo nebūs jau no kā izvēlēties, pat ja būs iespēja ievēlēt jaunus pārstāvjus. Tāpēc izvēlēsies tos pašus vecos ;)

    AtbildētDzēst
  15. Anonīmam - vajadzība man ar Tevi kalnos kāpt ;)
    Es tomēr gribētu atgādināt, ka 80to gadu beigās Latvijas iedzīvotāji bija daudzkārt informētāki par sociālpolitiskajiem procesiem un izpratnes līmenis bija daudz augstāks. Turklāt, mērķis un attiecīgi arī līdzekļi bija daudz skaidrāki. Šodien situācija ir mainījusies - nav acīmredzamu balto un melno, labo un slikto.
    Un pat tad, uz barikādēm, Tev šķiet, ka ar pūli nemanipulēja?

    AtbildētDzēst
  16. Nu cik var muļļāt vienu meldiņu.
    Viss ir elementāri, sākotnēji, protams; tālāk maķenīt smagi jāstrādā.
    1. Šādam šīsdienas protestam bija jābūt, citādi pilnīgs kirdiks.
    2. Nemainīsies nekas no šī protesta? Muļķības! Palasam ziņas, pirmais lunkanais Pabriks jau piezvanījis Kalvīšpapam un pateicis, paklau, nu ir ziepes, davai slēdzam šo.
    3. Nākošajās vēlēšanās nekas nemainīsies!? Arī muļķības! Ja pie to pašu politiķu listēm visi skries uz vēlēšanām un meklēs mazāko ļaunumu, tad jā - izmaiņu nebūs. Tātad - pie tā paša politiķu piedāvājuma - ignorēt vēlēšanas (nepiedalīties) masveidā un ielās protesti masveidā, viss - nav mums tādi šmucīgie vajadzīgi. Tad kad pilnībā šo "politiķu" vietā būs jaunie, tad būs cerība, ka kautkā mainīsies. Bet ja tādi kā Jeremy (prot melot, neprot kauties), tad gan - gals klāt...

    AtbildētDzēst
  17. ja kāds domā citādāk, tad tas nenozīmē, ka viņš ir mazāk informēts un ar zemāku izpratni nekā es...
    šodien joprojām tauta ļoti labi zina kas un kā...

    AtbildētDzēst
  18. Kaut kāda sašaurināta izpratne tev pašam par iespējām ietekmēt politiskos procesus.
    Bieži vien pietiek politiķiem atcerēties, ka viņus vēro, lai atgrieztos saprašana par to, kuras pogas jāspiež arī bez visām ārkārtas vēlēšanām. Un to šis pikets politiķiem atgādināja gan.

    Mēs varētu sarīkot eksperimentu - sarunāt visas tās pašas personas, lai uzaicina tautu piketēt pie Centrāltirgus. Nu, tā, iepriekšējā vakarā paziņojot. Un tad apskatīties, vai sanāks pieci tūkstoši lietainā rītā.

    Būtisku argumentu tu neredzi vai negribi redzēt. Šobrīd pietiekami liela daļa sabiedrības ir valdības nokaitināta, pietiek tikai pasaukt un viņi nāks.

    AtbildētDzēst
  19. Avelano - protams, ka tauta ir nokaitināta un viņi ies, bļaus, dedzinās, dajebko darīs, ko kāds viltīgāks iesacīs. Uz to arī tiek spēlēts.

    Pats Tu negribi saprast ko citu - tieši tauta ir atbildīga par to, ko ir ievēlējusi. Un tikai tauta kā indivīdu kopums būs vainīga, ja kārtējās vēlēšanās atkal varēs izvēlēties tikai no 15 gadus jau redzētajām sejām. Tad ko, nevēlēt, iet ielās un protestēt pret sevi?

    Interesanti, kādēļ jūs esat tik pārliecināti, ka koalīcija šūpojas šodienas protesta dēļ? Jā, iespējams, tas kalpos kā katalizators dažu svārstīgo pozīcijas izvēlei (tas pats minētais Pabriks, jā, iespējams, Kalvītis sevi uz visiem laikiem noraks kā politiķi un tas būs labi. Taču vai kāds tiešām domā, ka mūsu premjers vienpersoniski iemieso un realizē to visu bardaku valstī?

    Ahā, un man esot šaura izpratne :)

    AtbildētDzēst
  20. Problēma ir tajā, ka es vēl neesmu savu viedokli paudis, bet tev jau priekšā ir 10 aizspriedumu par to, ko es domāju un kādā veidā, kā arī ko es negribu saprast. Pagaidām esmu ticis tikai līdz dažu tavu aizspriedumu dekonstrukcijai. Cik nu šādā īsā formā to vispār var izdarīt.

    Diezgan švaki - tev jau nu būtu jāprot uztvert, ko runā sarunbiedrs, ja jau pretendē uz sabiedrībā notiekošo procesu izpratni.

    AtbildētDzēst
  21. Es esmu visnotaļ jauns un zaļš, lai varētu apgalvot, ka ko pilnībā izprotu. Man ir savs priekšstats par notiekošu un pēc tā es arī vados.

    Varu tikai vēlreiz atkārtot savu pārliecību, ka varu ir jēga mainīt tad, ja ir labāka, ko likt vietā. Mums es tādu diemžēl neredzu - varas maiņas rezultātā iepriekšējā opozīcija kļūs par pozīciju un otrādi. Un tā jau kuro reizi... Tas nav nopietns risinājums mūsu valsts problēmām, jo visi zina, ka varas maiņas un tai sekojošo raganu medību rezultātā haoss tikai pieaug. Uz Ukrainu paskaties!

    AtbildētDzēst
  22. Lūk arī tas nieciņš, kura rezultātā Kalvītim nāksies atkāpties. Un ar piketiem tur nekādas saistības.

    No LETA:

    "Ģenerālprokuratūra izvērtējusi Loskutova iesniegums jautājumā par Kalvīša rezolūciju, ar kuru ierosināta disciplinārlieta pret KNAB priekšnieku un Loskutovs atstādināts no amata pienākumu izpildes.

    Vērtējot KNAB īpašo statusu valsts pārvaldē, apstākli, ka biroja priekšnieku amatā ieceļ un atbrīvo no amata Saeima, kā arī to, ka KNAB likumā nav regulēts jautājums par priekšnieka iespējamo saukšanu pie disciplinārās atbildības, kā arī analizējot tās likumu normas, uz kurām atsaucas Ministru prezidents, secināts, ka disciplinārlieta ierosināta un Loskutova atstādināts bez pamata.

    Ģenerālprokurors Maizītis nosūtījis Kalvītim protestu par rezolūcijas atzīšanu par spēkā neesošu no izdošanas brīža. Vienlaicīgi par spēkā neesošu lūgts atzīt Ministru prezidenta rīkojumu par disciplinārlietas izmeklēšanas komisiju. "

    AtbildētDzēst
  23. Par to, ka Kalvitiis nav pati probleemas sakne, pilniibaa piekriitu. shkiet ka tagad tieshi taads ir TP taktikas meerkjis - pataisiit Kalviiti par vieniigo greekaazi, un paareejiem vienaa miera a rullet taalaak.

    AtbildētDzēst
  24. Vai Tev maz ir kāda sajēga kāpēc tas viss notiek? Kāpēc ir Zatlers, kāpēc neērts ir Loskutovs?
    Šis protests, kā jau te minēja, ir panācis savu. Domāju, ka liela daļa ir sapratusi, ka tauta tomēr nav tik stulba, kā viņiem likās. Tipa no sērijas, ka nečurājiet uz galvas un nestāstiet man, ka lietus līst.
    Kāpēc es neiesaistos politiskajos procesos/partijās pats? Labprāt to darītu, bet esmu porfesionālis citā jomā!

    AtbildētDzēst