piektdiena, 2007. gada 19. oktobris

No interneta uz teātri: izrāde "LiveJournal"

Rīgas Krievu teātris 27. oktobrī piedāvās pirmizrādi uz visnotaļ interesantu izrādi "LiveJournal", kuras pamatā izmantoti teksti, ko lietotāji publicējuši populārajā blogu/sociālā tīkla resursā LiveJournal. Kā vēsta nesen kā atvērtais pašas izrādes žurnāls, šis savdabīgais režisora Timofeja Kuļabina projekts būs izrāde, kurā jaunie aktieri visiem saprotamā valodā dalīsies ar savai paaudzei vissāpīgākajām un raksturīgākajām problēmām.

""LiveJournal" - tā ir mūsdienu jaunatnes saskarsmes vide, kurā visi dzīvo pēc skaidri definētiem noteikumiem un likumiem. Viens no tiem - anonimitāte. Nav ne vārdu, nebiogrāfiju, nedz adresu, ir tikai niki - simbolu kopums - bet aiz tiem - likteņi. Tu vari rakstīt, prātot, kliegt, dalīties ar ko vien vēlies, tajā pašā laikā paliekot nevienam neatpazīstams. Šis faktors provocē cilvēku uz to, ko teātris saskarsmē uzskata par pašu svarīgāko - patiesumu. "LiveJournal" ir sava veida mūsdienu cilvēku likteņu pieraksts, kas atklāj virkni problēmu, īpašu pasaules redzējumu un jaunās paaudzes komunikācijas īpatnības."

Izrādes tematika ir mīlestības dienasgrāmatas un visi izrādes teksti ir ņemti no reālo LJ lietotāju profiliem. Izrādes veidotāji apgalvo, ka neko tajos nav mainījuši. Izrādē mēs dzirdēsim piecas šādas dienasgrāmatas monologa formā, kuras ir dažādas savā formā un saturā, bet kuras visas vieno to autora vēlme būt sadzirdētam un saprastam.

Interesants projekts - jau sen vēlējos aiziet uz Rīgas Krievu teātri, tagad būs iemesls.

1 komentārs:

  1. Esmu izmēģinājis LiveJournal un teikšu godīgi: šis projekts man nepatīk, ir pārāk sarežģīts. Esmu Blog.Mail.Ru piekritējs.

    AtbildētDzēst