trešdiena, 2008. gada 19. novembris

Viss ir slikti (un šis tas labi)

Pēdējās nedēļas laikā sakrājies daudz pieminamu lietu, kuru īpašā dziļā aprakstā gan negribētos izplūst. Tātad, daži novērojumi, dažas kaitinošas un dažas ļoti labas lietas pilnīgi haotiskā secībā.

  • Žurnāla "KLUBS" novembra numurs ir labākais, kādu Latvijā jebkad esmu piedzīvojis no šāda tipa izdevumiem. Teicama lasāmviela no vāka līdz vākam. Jā, un Jurģis Liepnieks ir viens no sakarīgākajiem džekiem šajā valstīt, lai kā tas arī neizklausītos.
  • Tas malacis, kurš izdomāja un akceptēja ideju ekonomiskās krīzes dēļ samazināt ES fondu līdzfinansējumu, ir pelnījis augstāko sodamēru par valsts nodevību. Lielāku debilismu grūti iedomāties - nogriezt vienīgās garantētās ārvalstu investīcijas, tur ir jābūt iekšām.
  • Likteņa ironija, ka lieliskas biznesa idejas pie pie manis atnāk laikā, kad visi naudu slēpj zeķē un bankas sargā katru santīmu. Kādam nav pārdesmit štukas investēšanai?
  • Movielens.org - ģeniāls serviss kinomīļiem. Novērtē 15 filmas un saņem ieteikumus par filmām, kuras algoritmaprāt tev varētu patikt. Strādā neticami labi!
  • Atskaņot Mālera 8. simfoniju arēnā bija noziegums ne tikai pret valsti, bet arī pret cilvēci.
  • Sākusies pieteikšanās uz jauno mediju ne-konferenci BarCamp Baltics 2009, kas no 6. līdz 8. februārim norisināsies Rīgā, "Reval Hotel Latvija". Šī gada pasākums bija lielisks, tāpēc steidziet reģistrēties un sāciet gatavot prezentācijas.
  • Teju jātrauš asaras noraugoties, kā sūdu par pīrādziņu mēģina iesmērēt un daudzi joprojām ēd ar. Es par tiem pašiem Rīgas Sargiem, kas uz svētkiem izrādīti vai katrā kultūras namā un nu jau nonākuši arī internetā. Es, šo "šedevru" skatoties, izjutu kaunu par to, ka mūsu valsti var tik nekaunīgi slaukt pilnīgi jebkādai pašdarbībai, kaut tā būtu pašdarbība ar nacionālas propogandas piesitienu, nevis lepnumu par senču varonību. Tas pats, starp citu, attiecas arī uz Latvijas Televīziju, kurā joprojām valda 80to gadu standarti (arī personāls), un nekas, visi apmierināti.
  • Ja ārā dienām līst lietus un ir migla, tad viss svētku apgaismojums kaķim zem astes.
  • Mans pēdējā laika labākais atklājums mūzikā ir vienkāršs un sasodīti jauks :)

4 komentāri:

  1. nē, nē, Rīgas sargiem, protams, sūdīgs scenārijs, režija utt. bet patriotisma vārdā takš jāslavē :DDD
    sūc... lai arī ko karinātu klāt. un tik retam drosme to pateikt,

    AtbildētDzēst
  2. par Rīgas sargiem +1.
    Mālers bija lielisks arī arēnā.

    AtbildētDzēst
  3. Par "Klubu". Iespējams normāls žurnāls Latvijas mērogiem un vispār jau pērku intervijas un anekdošu dēļ, bet tikai vietējiem mērogiem un pērku ar tikai aiz patriotiskām jūtām. Atliek tikai salīdzināt ar krievu vai rietumu žurnāliem un jāatzīst, ka Latvijas žurnālistika ir ļoti prastā līmenī. Nemāk pie mums interesanti rakstīt. Nemāk radīt vajadzīgo auru ap savu izdevumu. Es, piemēram, nesaprotu kāda ir "Kluba" niša un kāda ir viņu mērķauditorija. Cerams, ka vismaz pati "Kluba" redakcija saprot.

    AtbildētDzēst
  4. Par tiem pārdesmit K, ir tāds vīrs Uģis Polis, kuram nauda turoties, nepazīsti? :D

    AtbildētDzēst