trešdiena, 2008. gada 3. septembris

Nākamnedēļ Rīgā piketēs paši pret savu stulbumu!

Vispār man, tāpat kā Šulcam, cilvēki nepatīk. Tomēr nevaru noliegt, ka, laiku pa laikam, daži indivīdi vai to grupas pamanās izraisīt manā sejā anormāli platu smaidu, kurš tur noteikti neparādītos, ja šo cilvēku nebūtu. Zinu, zinu, nav labi smieties par citu neveiksmēm. Un tomēr, tā kā šoreiz neveiksmi ir izraisījis tikai un vienīgi akūts pašu stulbums, turklāt, tā skartajiem vēl ir uznākusi vēlme to publiski demonstrēt, es nevaru noturēties, tikpat publiski par viņiem nepaņirgājies.

Par ko es? Portāls "DELFI" ziņo, ka 10. septembrī, 11 no rīta pie ēkas Rīgā, Kr. Valdemāra ielā 33, notiks pikets, kura mērķis būs "protestēt pret krāpnieku - finanšu piramīdas "European American Prosperity Trust Corperation" (EAPTC) - atklātu, nesodītu darbību Latvijā septiņu gadu garumā".

Tiem, kas tankā - stāsts ir par klasisku finanšu piramīdu, kura zem dažādiem nosaukumiem mierīgi darbojusies jau gadiem ilgi, pieņemot arvien jaunus ieguldījumus un solot (un līdz zināmam brīdim arī izmaksājot) milzīgus procentus. Varētu šķist, ka kopš 90to gadu vidus ar "Banku Baltija" un citiem līdzvērtīgiem iestādījumiem, kas solīja acumirklīgu 100% peļņu, latvietis vulgaris būs ko mācījies, taču nekā - ap 18000(!) ar saprātu apdalītu mūsu līdzpilsoņu ir atdevuši savus nopelnītos, sakrātos, aizņemtos vai kā savādāk iegūtos tūkstošus (cirkulē cipars 132 miljoni (!) USD) veikliem darboņiem, turklāt pierunājuši iesaistīties shēmā arī savus radus, draugus un paziņas. Ieguldījuši esot arī mūsu Saeimas deputāti, tostarp bijusī e-lietu ministre Ina Gudele.

Kā jau tas šādos gadījumos pierasts, kādā brīdī plaukstošais finanšu konglomerāts pārstāj izmaksāt procentus un izkūp gaisā ar visiem savāktajiem miljoniem. Tā nu gals beidzot pienācis arī EAPTC (vai "Mulberry", vai vēl sazin kā tur), uzsākti kriminālprocesi, bet veiksmīgie aitu cirpēji zem cita nosaukuma jau atraduši labākus medību laukus. Interesanti, ka šai piramīdai saknes aug tepat Latvijā. Tiem, kuriem daudz laika un melnais humors tuvs pie sirds, iesaku palasīt bezgalīgos Financenet foruma palagus, kuros perfekti var izsekot notikumu gaitai, uzzināt daudz vērtīgas informācijas par finanšu piramīdu darbību, kā arī pavērot, kas notiek, kad aitas beidzot apjēdz, ka tiek cirptas.

Lai nu kā, smieklīgākais ir tas, ka "apkrāptie noguldītāji" tagad ir apvienojušies biedrībā "Noguldījumu drošība" un grasās rīkot augstākminēto piketu un vēl kādas citas publiskas aktivitātes, lai darītu visiem zināmu savu bēdu. Sak, mēs mierīgi gadiem piedalījāmies nelikumīgā uzņēmējdarbībā, nodokļus nemaksājām, bet kur gan ir valsts, ka neredz, ka šādi razbainieki tik neglīti izrīkojās...

Es, protams, nekādā līmenī neatbalstu šādas kriminālas aktivitātes, taču skola acīmredzami maksā naudu. Un ja kāds tiešām ir tik neticami aprobežots, lai ieķīlātu vienīgo dzīvokli, ieguldītu naudiņu Panamā reģistrētā kantorī, kurš sola īsā laikā apgrozīt naudiņu un izmaksāt milzīgus procentus bez nodokļu atvilkumiem, tad līdzjūtība tādam, manuprāt, būtu nevietā.

P.S. Uzmanību visiem Buratīno! Pieņemu noguldījumus skaidrā naudā un zobu zeltā. Garantēta 100% peļņa. Naudas koks uzziedēs jau septembra beigās, tādēļ pasteidzieties iegūt savu daļu no ražas!

3 komentāri:

  1. Dzīvojos nedaudz pa finanšu fondu nozari (nodarbojos ar softa supportu UK licenzēto fondu pārvaldītājiem), un kas attiecas uz Panamu - praktiski visi fondi ir reģistrēti Bahamu salās vai kādā citā eksotiskā valstiņā, kur nav jāmaksā dažādi nodokļi (imho, kapitāla nodoklis ir tas nejaukākais). Arī "nereālus" procentus ir iespējams dabūt, laigan gluži 100% vēl neesmu redzējis (augstākais, ko pats esmu redzējis ir ~50% gadā, kas ir tomēr diezgan "nereāli"). Bet cik zinu, tad arī gluži 100% EPC-vai-kāviņutur nav solījuši.

    Panama varbūt gluži nebūtu mana izvēle, kur reģistrēt fondu, bet 100 punkti reģistrācija nebūtu US vai EU/UK, vai kādā citā no Rietumu valstīm.

    AtbildētDzēst
  2. Heh, šis pasākums mani arī varen uzrunāja. Principā tāds publisks lohu praids, a la «mūs apjāja un mēs par to nekaunamies». Paņemu popkorna paciņu un alu, un ar baudu vēroju.

    AtbildētDzēst
  3. Man šķiet, ka Homēra rentgenuzņēmums ir nekorekts, es pat teiktu - viltojums. Jo viņma ar smadzenēm viss ok, stulbs viņš ir tāpēc, ka bērnībā viņš krītiņus stūma degunā un viens tur arī palika, diezgan tālu aizstumts. Bez krītiņa viņš ir normāls čalis :)

    AtbildētDzēst