ceturtdiena, 2008. gada 5. jūnijs

Latvijas mūzikas atdzimšana turpinās ar "The Briefing "

Izskatās, ka 2008. gads Latvijas neakadēmiskajā mūzikā varētu iezīmēties kā viens no desmitgades kvalitatīvākajiem. Teicamajiem "Prāta Vētras", Intara Busuļa un daļēji arī grupas "Ēnas" jaunajiem albumiem pievienojies elektroniski džezīgo liepājnieku "The Briefing" debijas CD "Funny Thoughts".

Albumā iekļautas 11 oriģinālkompozīcijas, ko producējuši paši grupas dalībnieki, visu dziesmu tekstu autore ir dziedātāja Kristīna Dobele.

Diskā iekļauti radio singli «My World», «In the Mood of Love» un «Do I know You».

Diska noformējumā izmantotas pasaulē pazīstamā komiksu un street art mākslinieka Neita van Daika ilustrācijas.

Uzreiz teikšu, ka šo izdevniecībā "Antena" klajā nākušo albumu pilnībā vēl neesmu noklausījies, taču, sekojot līdzi šīs ultratalantīgo liepājnieku blices gaitām jau no to paša sākuma, varu likt galvu ķīlā, ka savā žanrā šis ieraksts ir lielisks. Ir skaidrs, ka "The Briefing" nekad nebūs radio topu vai "Essential" deju grīdu karaļi, taču viņu spēlētais ārkārtīgi inteliģentais acid-jazz, drum'n'bass un elektronisko skaņu kokteilis manā skatījumā ir stabili ierindojams starp retajām šajā valstī rodamajām muzikālajām delikatesēm. Ja jums rodas tāda iespēja - paklausieties "The Briefing" dzīvajā. Tas ir patiess baudījums!

P.S. Prezentācijas koncerts Liepājā - rīt, piektdienā, 22:00, "Latvijas 1. rokkafejnīcā". Ieeja bez maksas!

1 komentārs:

  1. Hmm, ieintriģēji, būs vien jāpaklausās šī blice, pie tam "žanrs" sirdij tīkams.

    AtbildētDzēst