otrdiena, 2008. gada 4. marts

CENZŪRA: NBS izdzēš latviešu karavīru Irākā kaujas video no YouTube. Jeremy pārpublicē atkal.

Mūsu varen brīvajā zemē joprojām plaukst un zeļ cenzūra. Pietika masu medijos parādīties ziņai, ka video portālā YouTube ievietots video, kurā redzami Irākā dienošie Latvijas karavīri kaujas apstākļos, lai stundas laikā video no YouTube un citiem video servisiem tiktu izdzēsts bez pēdām. Ko šobrīd dara ar to nabaga filmētāju, man bail iedomāties. Pat TvNet nobijās un izdzēsa, kā mazie paklausīgie gariņi.

Lai nu kā, cenzūrai lieku reizi pigu parādīt par ļaunu nenāks. Tā kā paredzot šādu scenāriju, video laicīgi pamanījos pieseivot, tad varu jums to piedāvāt. Neba jau tā, ka tur nez kas superinteresants notiktu (šauj gan), bet ja jau NBS to uzskata par tik lielu noslēpumu, tad nepublicēt nevar :)

P.S. Tiem, kas te uz mailu tagad spamo par manis radīto apdraudējumu karavīriem, gribu teikt divas lietas:
1) Latvijas misija Irākā ir beigusies;
2) Sorry, bet katru mūsu karavīru, kurš brīvprātīgi (karadienests jebkurā gadījumā nav obligāts) dodas karot uz Irāku vai Afganistānu brīdī, kad šīs valstis Latviju nekādi neapdraud, es uzskatu par noziedznieku. Ja kāds no viņiem tur dabūs galu, man žēl nebūs.


24 komentāri:

  1. JERREMY, Tu esi pilniigs idiots ! ne Tu tur biji, ne tu redzeeeji un ne Tev spriest, kas un kaa tur bij !!! tajaa video figuree uzvaardi ! ja Tu skatiitos plashaak uz to visu, ko juus civilie reaaali nedarat, jo nesaprotat ... saprastu, ka laizhot i-netaa sho video ar figureejoshiem uzvaardiem, tu vari kaadam no karaviiriem padariit dziivi par elli !!!

    AtbildētDzēst
  2. Malacis Jeremy. Respect par šādu rīcību. Cenzūrai nē!

    AtbildētDzēst
  3. I-netā to palaida paši karavīri, nevis es. Viņi arī nofilmēja, btw.

    AtbildētDzēst
  4. "skatiitos plashaak uz to visu, ko juus civilie reaaali nedarat"

    Tieshi no malas un mekleejot kopsakariibas uz to var skatiities plashi. Ja tu esi tajaa iekshaa/saistiits, tad tavs viedoklis ir paaraak subjektiivs.

    Un zhetons Jeremy.

    AtbildētDzēst
  5. http://biznews.lv/Default.aspx?ArticleID=3d39562b-8ada-458d-9075-237a71bd50bc

    Otrs video tagad apskatāms atkal, tā kā var saglabāt arī to.

    http://www.youtube.com/watch?v=MYrhkRrIMVA

    AtbildētDzēst
  6. Lai jau video ir, bet atkal Jeremy izceļās ar kaut kādām stulbībām - "..... Ja kāds no viņiem tur dabūs galu, man žēl nebūs."

    Pat ar visu tur minēto kontekstu, kamoon, nosaukt viņus par noziedzniekiem?! Un tikai nevajag dzīt par to, ka mums tur nav ko darīt, esam ielīduši amīšiem utt.

    AtbildētDzēst
  7. Sveiks, Jeremy!

    Tava lapa nav slikta, un arī pastāsts par Mēnesi - lai arī aiz matiem stipri vien pievilkts - bija raits un saistošs. Domāju, ka esi foršs čalis, kas nebremzē.
    Pārpublicēt klipu arī ir ^orša ideja. Labprāt izmantoju Tevu sniegto iespēju to noskatīties!

    Tomēr vienā jomā Tu mani sarūgtini. Tas ir izteikumos par Latvijas dalību starptautiskajās misijās.
    Nemaz nerunājot par elementāru loģiku - krievi, kas bija okupējuši Tavu dzimteni 50 gadus, iznīcinājuši tās kultūru, ekonomiku un cilvēkus - gānās par Latvijas dalību NATO, jo tā viņiem ir kā dadzis acīs. Un ja Tava vectēva paaudzes slepkavas un daudzu latviešu sieviešu izvarotāji cīnās PRET mūsu dalību NATO, tad ir dīvaini, ka Tu un tādi kā Tu stāvat vienās pozīcijās ar cilvēkiem, kas tiekušies un tiecas iznīcināt Latvijas neatkarību.

    Ar NATO - tas ir kā ar nodokļiem. Tos ir vilinoši nemaksāt. Tos nemaksājot, atliktu vairāk naudas alum un čipšiem. Taču katrs, kas nemaksā nodokļus, savā būtībā ir mēsls, Jo no tās naudas ceļ skolas un slimnīcas. Maksā algas skolotājiem un ārstiem. Pensiju Tavai un manai vecmāmiņai.
    NATO - tā bija garantija, lai krievi izvāktu savu armiju no Latvijas.
    NATO - tā ir garantija, ka krievi te nenāks atpakaļ. Ne ideāla garantija. BET VIENĪGĀ, KAS MUMS IR. Par to jāmaksā. Arī ar dalību starptautiskās operācijās. Tāpat NATO dalībvalstis brauks šurp, ja krievi nāks atpakaļ. Izvarot sievietes, apšaut vīrus, un izlaupīt šo zemi. Kā viņi to jau 2x ir izdarījuši (1940. gadā un 1944. gadā). Izsūtījuši simtiem tūkstošu atiešu drošā nāvē (1941. un 1947. gadā).

    Par katru apdrošināšanu jāmaksā.
    Un padomā, kāpēcgan Tev izvēlēties būt vienās pozīcijās ar slepkavām. 200 000 latviešu slepkavām.

    Bet izvēle, protams, ir Tavās rokās.

    AtbildētDzēst
  8. Sveiks, Robi!

    Ar interesi iepazinos ar Tavu komentāru :)

    Ar ko latviešu okupants ir labāks par krievu okupantu?
    Ar ko amerikāņu vai latviešu propoganda ir labāka par padomju?

    ASV, NATO un arī Latvija ietesās Irākā uz falsificētu datu pamata. Domāju, ka to šodien vairs neviens neapšauba.
    Šī invāzija bija un ir nelikumīga pēc jebkādiem starptautiskiem standartiem, likumiem, līgumiem u.t.t. Irākā amerikāņus (un latviešus) negrib. Un punkts.

    Tas, ka krievi gānās par NATO, nepadara to nedz labāku, nedz sliktāku. Tagad moralizēt par 50 okupācijas vai 700 verdzības gadiem, un tēvutēvu grūto dzīvi ir vairāk nekā bezjēdzīgi. Tāpat bezjēdzīgi ir stāstīt pasaciņas par labo NATO, kas glābs no krievu invāzijas. Pat aisardzības ministrs nesen skaidri un gaiši pateica, ka uzbrukuma gadījumā varēsim paļauties tikai paši uz sevi.

    Manu pozīciju Irākas un Afganistānas jautājumā nosaka elementāra loģika un veselais saprāts - ja cilvēks, kuram neviens neuzbrūk, ņem rokās ieroci, dodas uz svešu valsti, uzvedās tur kā savās mājās un dabū lodi pierē no šīs zemes pamatiedzīvotājiem, viņš ir godam nopelnījis turpat arī tapt aprakts. Kā noziedznieks un nevis kā varonis.

    AtbildētDzēst
  9. Es pilnībā izprotu tavu nostādni 'miera misiju' jautājumā. Arī pati kādreiz tā uzskatīju, bet tā niecīgā dzīves pieredze, ko gadījies uzkrāt, liedz vispārināt, proti, mēs nekādi nevaram zināt, kādu iemeslu dēļ katrs karavīrs ir ņēmis to ieroci rokās & vai mēs esam tiesīgi viņu uzskatīt par noziedznieku vai nē. Pirms pusstundas ruājos ar ņekiju britu pulku kareivi no gaužām tālām & konfliktā neiesaistītām zemēm, kuram uz Afganistānu jādodas pēc pāris nedēļām - personiska pieredze izgaisina stereotipus... Manus uzskatus šajā jautājumā vairs nenosaka loģika & saprāts, bet emocijas. Ļauj uzdot banālu jautājumu, vai tu personīgi pazīsti kādu, kurš devies misijā tieši nesen, tieši mūsdienu apstākļos?

    AtbildētDzēst
  10. Jā, manu spriedumu arī nosaka emocijas ne saprāts. Emocijas mani spiež iet un izšaut pusveikalu lai nozagtu 20ls, kurus emocijas man liek nodzert.

    Dievs pasarg, ja tādi emocionāli cilvēki tiek pie stūres.


    p.s.
    pazīstu 2vus okupantus, kas ir bijuši irākā.

    AtbildētDzēst
  11. Piekriitu Jeremy par irākas okupēšanu. Tā ir mana nodokļu nauda, kas tiek tērēta Irākas okupācijai
    Otraa dalja ir sheit:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZyWL2BKuHdc

    AtbildētDzēst
  12. paldies autoram par rakstu un linkiem, savādāk nebūtu pamanījis to haju kas sacēlies ap parastiem irākas video. angliski tādu ir pilna pakaļa, tikai latviešiem nez kapēc liekās ja kāds bārdainais 1) būs ticis pie datora 2) datoram būs internets 3) bārdainais pratīs apieties ar datoru 4) bārdainais atradīs LV klipus 5) bārdainais raiti runās latviski un spēs tajā sarunu haosā saklausīt uzvārdus 6) bārdainais no Latvijas desmit tūkstošiem "Bērziņu" vai "Kalniņu" atradīs īsto un protams uzspridzinās viņu gaisā viņa paša sādžā kkur Rēzeknē. NBS spēlē 007 spēlītes, get a job!!

    AtbildētDzēst
  13. Paldies par video. Noskatījos - nekā jēdzīga. Pilns youtubs ar tādiem, tikai bļaustās angliski.

    Par "man nebūs žēl..." Skan riebīgi, karavīri ir tikai cilvēki, ar savām ģimenēm, ar savām sāpēm, ar savām cerībām. Man jau tāpat ir viņu žēl, iedomājies, ja tev tur būtu jāskraida, tāpēc, ka kāds politiķis ir izlēmas tā un ne savādāk.

    AtbildētDzēst
  14. Vēlreiz atkārtoju - Latvijā karadienests nav obligāts. Tie cilvēki, kas tur dienē, to dara pēc brīva prāta. Tādēļ es saprotu, ka viņus žēlo mātes un sievas, bet citiem tur žēlot nav ko.
    Slepkavām arī ir ģimenes..

    AtbildētDzēst
  15. Pag, pag.. Tā kā mums ir neobligātais dienests tu gribi teikt, ka armiju mums vispār nevajag?
    Tad jau labāk varēja palikt obligātais dienests, lai tādiem, neizteikšos rupji, kā tu, smadzenes iestādītu pareizajā virzienā.

    AtbildētDzēst
  16. Nu, vispār jau es nekur neapgalvoju, ka armiju mums nevajag.

    Bet tieši tā arī domāju.
    Mums ir tieši nulle nepieciešamības pēc bruņotajiem spēkiem. Nekādā nopietnā militārā konfliktā mēs sevi vienalga aizstāvēt nespēsim, savukārt tos 2% no IKP, ko iztērē AM, noteikti varētu izlietot lietderīgāk.

    AtbildētDzēst
  17. Sāksim ar to, ka viens no valsts atribūtiem, tāpat kā karogs, himna,valdība, ir arī bruņotie spēki. Armija ir domāta ne tikai ārējām vajadzībām(misijas utt), bet arī iekšējām. Jautājums par lielumu var būt aktuāls(piemēram, mazs skaits profesionāļu vai kaut kā tā), bet ne par armiju kā tādu.

    AtbildētDzēst
  18. Nē, nu ok, ja ņemam vērā, ka arī Robežsardze ir armijas sastāvā, tad nevar apgalvot, ka vispār neko nevajag.
    Bet mana pārliecība ir, ka uzturēt salīdzinoši niecīgu un bezspēcīgu, bet nenormāli dārgu regulāro armiju (2 tankus, 3 lidmašīnas un dažas peldošas tupeles jo īpaši) ir bezjēdzīgi. Tā vietā būtu jāveido daudzskaitlīgas zemezsardzes vienības, kas nepieciešamības gadījumā varētu veidot aizsardzības spēku kodolu.

    Bet tas arguments par armiju kā karoga un himnas sava veida ekvivalentu gan bija smieklīgs, bet neticami nejēdzīgs :)

    AtbildētDzēst
  19. "ASV, NATO un arī Latvija ietesās Irākā uz falsificētu datu pamata."

    NATO neietesās Irākā. Lūdzu, bez faktu grozīšanas.

    AtbildētDzēst
  20. Artūr - Tev ir 100% taisnība.
    Pats Delfos uz šito norādīju dažiem gudrīšiem, bet te ātrumā pats tādu muļķību ierakstīju :)

    AtbildētDzēst
  21. As for me, tencinu par video saglabaashanu, jo prieksh manis tas bija kaut kas pavisam jauns. Specifisku apstaaklju deelj es biju 100% paarliecinaats, ka latvieshi tur straadaa noliktavaas, mediciinaa, etc., etc., man nez' kāpēc pat prātā neināca, ka kāds no viņiem varētu kādu ievainot galvā (lol), es uzskatu, ka Jeremy alojas moralizēdams par... oi nupat es iegrābos, es tikai tagad apjēdzu, ka slepkavība tik tiešām ir pēc vidējiem standartiem "amorāla"...
    Relatīvisms (morāls) ir laba lieta, tas ļauj nedomāt par institucionalizētu diskrimināciju/etc. (vai kā šajā gadījumā institucionalizēti attaisnojamu slepkavību - karu)

    AtbildētDzēst
  22. Es te ierakstīšu, ka aizmirstiet par NATO baigo palīdzēšanu.

    Tas laikma bija 5. punkts kuru te piesauc.

    ahaa, bet tur ir rakstīts, apmēram - dalībvalstis nekavējoties apspriežās par talāko ricību....un ja krievi gribēs viņi te darīs visu ko.

    un par kautkādu salīdzinājumu ar nodokļiem?...

    ejat dirst.

    pasaule ir pilnīga dirsā kur katrs ir par sevi.
    šito es sapratu, kad man ar lauztu mugurkaulu palūdza pašam uzkāt uz rentgena galda, jo lūk nav kas ieceļ.
    un tad e siedomājos ar kādu auto brauc un kur dzīvo attiečīgās slimnīca svadošais personāls.

    tāpat ar video....muļķīšus drāž a pašī bezdē mīkstos krēslos un gudri dirš.

    lai tak visa šitā politikāņu kliķe iet dirst.
    e sšai valstij neko neemsu parādā.

    AtbildētDzēst
  23. Jeremy, Irāka nav Afganistāna.

    Papēti vairāk kāpēc mēs esam Afganistānā, it īpaši papēti kas ir Talibāns.

    Bruņotie spēki valstij ir vajadzīgi. Mēs esam vardarbīgi mērkaķi. Kad tevi sit pa seju, vari cik gribi bļaut, ka esi pacifists, tik un tā sitīs.

    Nesaki vairāk par to, ka tev nav žēl, ka kāds dabūs galu, tas nerada tev pašam godu. Neviens pat sliktāk par tevi nepadomās, ja tu mainīsi domas.

    Irāka tika nepamatoti izvarota. Amerikaņu tauta jau tagad maksā un arī tālāk maksās par šo izdarību ar savu ekonomikas sagruvumu.

    Kara mākslu vislabāk ir apraksījis Sun-Tzū savos plašajos darbos. Nekad tajos viņš ir mudinājis vinnēt ar īstu vardarbību ("kauju"), bet gan teicis, ja jau tu esi iesaistīts kaujā, tad jau esi kaut ko zaudējis.

    Mans mīļākais citāts:
    "Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win."
    Sun-tzu

    AtbildētDzēst
  24. labs dzeremij! pilniigi atbalstu tavu viuedokli, btw, kaa ir iespeejams netaa atrastos video ieseivot? paldies!

    AtbildētDzēst