pirmdiena, 2007. gada 10. septembris

Andra Ārgaļa vecuma marasma lēkmes

Kādreizējais Rīgas mērs, šobrīd mēra vietnieks Andris Ārgalis (TP) pēdējā laikā nāk klajā ar tik dīvainiem paziņojumiem, ka gribot negribot jādomā, ka viņš nonācis kādu reibinošu vielu vai vienkārša vecuma marasma ietekmē.

Pagājušajā nedēļā Andris visiem masu medijiem izsūtīja skaļu paziņojumu, ka tīrīšanas laikā neglābjami sabojāts Raiņa piemineklis Esplanādē. Amatpersona nebija noskaidrojusi, ka glancētā spīduma zudums ar sauso ledu tīrītajam granītam ir normāla procesa sastāvdaļa un ka procesa beigās tas atkal tiks atjaunots. Visas brēkas rezultātā tika sacelta pamatīga neslava tīrīšanu veikušajam uzņēmumam, Ārgalis arī pamanījās publiski nosaukt par meli Pieminekļu aģentūras vadītāju, taču šodien eksperti skaidri un gaiši oficiāli norādīja uz Ārgaļa nezināšanu, apliecinot, ka piemineklis ir pēc tīrīšanas ir perfektā stāvoklī.

Taču ar to vicemēra aktivitātes nav beigušās. Šodien Ārgalis paziņojis, ka uz Rīgas tiltiem(!) tiks veikta autovadītāju sabiedriskā aptauja par satiksmes plūsmas jautājumiem. Aptaujā paredzēts uzdot autovadītājiem jautājumus par brauciena mērķi, sākuma un beigu punktiem. Pilotpētījums šai aptaujai tika veikts šā gada augustā un parādīja, ka vidējais atbildes laiks ir 45 sekundes, kas neietekmē satiksmes plūsmu. Valsts policijas darbinieki rūpēsies par izpētes dalībnieku drošību un satiksmes organizāciju.

Tas ir kā? Uz tilta policija stādinās katru trešo mašīnu un piespiedu kārtā liks atbildēt uz jautājumiem? Un tas neietekmēs satiksmes plūsmu?

Ēee, es arī gribu pīpēt to, ko pīpē Andris...

3 komentāri:

  1. klau, varbūt andris nepīpē bet cilvēkam steidzami bija nepieciešama kāda publicitāte.
    un kā lai vēl labāk izpaužas kā aizsargājot LV galveno dzeijneku!
    nu nesānāca, vai sanāca ka vienmēr..
    par aptauju.
    man domāt ka ja no rīta stāvot korķī virzienā uz centru un vakarā virzienā no centra kāds uz valdemāra ielas veiktu aptauju būtu jauka izklaide.
    tikai viens bet.
    kā tiek izvērtēti darba vides riska faktori.
    kur skatās iestādes kam par to maksā?
    jebkurā veidā Andris ir dabūjis ko gribējis.
    mēs runājam par viņu..

    AtbildētDzēst
  2. vispaar jau shaada tipa aptaujas aarzemees nav retums un pat ljoti vispaarizplatiita un sameeraa biezhja paraadiiba (un arii ar policijas sadarbiibu)

    izbriina tas, ka shaadas aktivitaates kuree tieshaam viens politikjis ... tur nevar nepiekrist HP - kautkaa bija jaanotushee shmuce arpieminekli - taga nu jamais taisiis aptaujas un izvediis secinaajumus

    p.s.
    kautkur izskaneeja paaris dienas atpakalj ka RD ar RTU parakstiijusi 5x kk liigumu par satiksmes pluusmu izpeeti Riigaa un satiksmes vadiibas uzlaboshanu - imho vareetu buut kaada korelaacija

    p.p.s.
    vaarda paarbaude mani nobeigs

    AtbildētDzēst
  3. Brēka lieka. Mums ir ļoti daudz sastrēgumu un sarkanās gaismas, tādēļ arī nav problēmu pavaicāt šos jautājumus. Cik esmu novērojis šodien - viss bija civilizēti un kārtīgi, papildus slodzes nebija un lieku sastrēgumu neveidoja.

    AtbildētDzēst