trešdiena, 2007. gada 5. septembris

3 labas filmas, ko iesaku redzēt

Pēdējās nedēļas laikā gan kinoteātrī, gan mājās sanācis ievērtēt vairākas tiešām labas kinolentes, par kurām īstumā gribu pastāstīt arī jums. Jo mūsdienās starp visiem mēsliem, kas pretendē uz kino vārdu, labas lietas kļūst arvien grūtāk sameklēt.

Mr. BROOKS

(krimināldrāma, trilleris, 2007)

Lomās: Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt, Dane Cook)

Misters Brukss ir veiksmīgs, labi pazīstams biznesmenis, viņam ir sieva, meita un dzīve, par kuru viņu apskauž teju ikviens. Taču viņam ir arī alter ego - otra personība, kuras lielākā aizraušanās ir slepkavības. Šīs abas Bruksa personības savā starpā nemitīgi cīnās - viena alkst visu izbeigt un pievērsties mierīgai dzīvei, savukārt otra cenšas to nepieļaut. Līdz kādu viņa slepkavībām novēro svešas acis, kuru īpašnieks, tā vietā, lai ietu uz policiju, pieprasa ļaut viņam piedalīties nākamajā slepkavībā...

Mr.Brooks ir no ierastajām gudro sērijveida killeru un viņus vajājošo superpolicistu filmām patīkami atšķirīgs produkts. Nē, killers ir gudrs arī šeit, un policists (nē, policiste) - bez gala varoša, taču filma koncentrējas pavisam uz ko citu. Turklāt atrisinājums galīgi nav paredzams. Sižeta un Kostnera veikuma dēļ šo darbu noteikti redzēsim starp "Oskara" nominantiem.

IMDb reitings: 7,8/10
Mans reitings: 8.5/10

Interview

(drāma, 2007)

Lomās: Sienna Miller, Steve Buscemi

Zaudējis sava redaktora uzticību, kādreizējā politiskās žurnālistikas spīdeklis tiek nosūtīts intervēt Amerikas aktuālāko seriālu aktrisi. Intervija noiet galīgi greizi, tomēr apstākļu sakritības rezultātā žurnālists attopas aktrises dzīvoklī. Spēle var sākties - viņš grib izdibināt visus viņas noslēpumus, viņa - aptīt viņu ap pirkstu.

"Interview" ir filma, kurā teorētiski nekas nenotiek, jo tās lauvas tiesa risinās vienā dzīvoklī, turklāt divi cilvēki vienkārši sarunājas. Varētu likties, ka tas viss ir garlaicīgi bez gala, taču tā nav. Jēgpilnie, psiholoģiski pielādētie dialogi un abu galveno aktieru saspēle bez problēmām notur interesi un liek iedziļināties, padarot visu pat saistošāku par kādu action trilleri.

IMDb reitings: 7,4/10
Mans reitings: 8/10

Jimmy and Judy

(drāma,spriedzes filma, 2006)

Lomās: Edward Furlong, Rachael Bella, William Sadler

Džimmijs ir vecāku un vienaudžu nesaprasts, tādēļ lielāko daļu laika pavada pats ar sevi un it visur ņem līdzi digitālo videokameru. Džūdijai neklājas vieglāk - arī viņa ir visu vienaudžu apsmiekla objekts. Kad abi satiekas, viņi zina, ka viens bez otra vairs nekad nevarēs iztikt. Nejaušības dēļ aizsākas viņu noziegumu sērija, un Džimmijs un Džūdija, gluži kā Bonija un Klaids, ar videokameru rokās mašīnā dodas pāri visai valstij, meklēdami vietu, kur tādi kā viņi būtu gaidīti viesi. Meklētā paradīze diemžēl izrādās elle.

"Jimmy and Judy" ir filma, kas uzņemta ar rokas kameru pilnībā no pirmās personas perspektīvas. Gluži kā "Blēras raganas". Šāda pieeja neatkarīgajā mazbudžeta kino tiek izmēģināta visnotaļ bieži (it īpaši pēc "raganu" panākumiem), taču nostrādā tikai dažreiz. Šis, šķiet, ir tas gadījums. Par spīti trūkumiem scenārijā un tehniskajā izpildījumā, filmas veidotājiem ir izdevies panākt vajadzīgo autentiskuma sajūtu, turklāt abu galveno varoņu neticami īstā savstarpējā "ķīmija"ir ne tikai redzama, bet pat sajūtama. Filma arī nežēlīgi preperē mūsu sabiedrības attieksmi pret tiem, kuri savu atšķirīgumu nemēģina noslēpt.

IMDb reitings: 5,9/10
Mans reitings: 7,5/10


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru