sestdiena, 2007. gada 29. septembris

Atbrīvo Rīdzenes ielu!

Atbalstot Onkuļa lielisko iniciatīvu, vēlos arī savus lasītājus aicināt šovakar piedalīties savdabīgā akcijā, kuras mērķis ir atgūt Rīgas iedzīvotāju rīcībā kādu mums atņemtu ielu.
Rīdzenes iela ir tā iela, kura tagad ir iebūvēta iekš "Galerija Centrs", tajā pat laikā ielas statusu tā oficiāli nav zaudējusi.

"Kā man paskaidroja RD Satiksmes departamentā - iela ir publiskās telpas sastāvdaļa un nav privātīpašums. Tad nu es gribu aicināt šo ielu izmantot tam, kam ielas ir paredzētas - lai pastaigātos, satiktu draugus, paziņas, domubiedrus un citus interesantus cilvēkus, apēstu kādu līdzpaņemtu sviestmaizi vai atsvaidzinātos ar limonādi, varbūt nedaudz un pavisam klusu - jo vēls vakars - pamuzicētu un veiktu citas pieklājīgas un miermīlīgas darbības, kas ietilpst pastaigā pa pilsētas ielām.

Piebildīšu, ka minētais Rīdzenes ielas posms no apkārtējās publiskās telpas ir norobežots ar durvīm (kuru likumību vēl ir jānoskaidro), uz kurām ir dažādas piktogrammas, kas it kā aizliedz šeit vizināties ar skrituļslidām, skrituļdēļiem, skrejdēļiem un pastaigāties ar suņiem. RD satiksmes departaments uzskata, ka šīs piktogrammas ir nelikumīgas. Tāpēc - kopumā ņemot - šī pastaiga ir tāda kā pilsoniska akcija, lai agūtu ielu, kas rīdziniekiem ir zināmā mēra atņemta. [..]

Tikšanās laiks - pēc 22.00 (t.i., pēc laika, kurš norādīts kā slēgšanas laiks uz 'Centra' durvīm). Bet durvis vairs netiek slēgtas, tā ka ikviens var brīvi tur pastaigāties. Turklāt tur ir silts un nelīst - kas gan vēl var būt labāks, lai vienkārši pastaigātos?"

Pēc tam visi kolektīvi varam doties kaut kur atpūsties. Es izvēlos "Casablanca" slēgšanas pasākumu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru