sestdiena, 2007. gada 8. septembris

Ģitārists, kura priekšā nobāl pat Džimijs Hendrikss

Domāji, ka Džimijs Hendrikss ir visu laiku labākais ģitārists?
Noskaties šo Michael Angelo Batio video un padomā vēlreiz.

8 komentāri:

  1. Instrumentu spēlēt var iemācīt arī mērkaķiem. Būtiski šeit ir tas, kas tiek ar šo instrumentu radīts. Tā džeka ģitārspēle ir traki komplicēta un viņš, protams, ir māsters, bet atšķirībā no Hendrix - tā nesilda dvēseli :)

    AtbildētDzēst
  2. Nja... Daļēji piekrītu iepriekšējam runatajam... Daļēji tāpēc, ja dažās vietās spalvas paceļās gan, bet visi šie virtuozi spēlē vienādi: gan skaņas, gan tehnikas ziņā... Bet es lieku preti Nopfleru (to kas Marks) un J.J.Cale??? Kas sirdij??? Ak jā, mazliet Planta :-)

    AtbildētDzēst
  3. Nea, Plants ir vokalists bet aizmirsu Led Zep gitarastam nosaukumu :-(

    AtbildētDzēst
  4. mxz un Reini - traki jūs esat :)
    Kāpēc?

    Es tiešām nezinu, cik daudz Jūs saprotat no mūzikas, bet šis džeks kā reiz nebūt nepaļaujas tikai uz savu tehniku. Kaut vai tikai šajā vienā soliņā, kurā viņš cita starpā sapludina vismaz 6 pazīstamus roka rifus, dažbrīd spēlējot tos paralēli, MAB demonstrē fantastisku harmonijas un ritma izjūtu, turklāt to apvienojot ar žilbinošāko tehniku un ātrumu ever.

    Ja runa būtu par Steve Vai vai Yngwe Malmsteen, tad piekristu par to bezdvēseles tehniku, bet ne šajā gadījumā.

    AtbildētDzēst
  5. Jimmy Page - kas te iepriekš jautāja. Nu nav jau tā, ka ir slikti, bet tehnika un ritms ir viens, bet tomēr - paklausies kaut vai Hendrix "All Along the Watchtower" un sapratīsi. Kompozīciju rakstīšana un pazīstamu rifu mikslis nav viens un tas pats.

    AtbildētDzēst
  6. Kooperēju ar mxz un reini. Ok, protams, čalis pirmajā brīdī liks atkārties žoklim ar savu virtuozismu, bet pēc laiciņa sāks apnikt. Biju uz Steve Vai, kuru gaidīju ar nepacietību, bet beigās jau vairs nevarēju nostāvēt tieši dēļ šīs tehnikas atrādīšanas. Svarīgāk tomēr ir radīt dziesmas, kas ieies vēsturē, nevis spēlēt to cover versijas vai bezgaumīgi zīmēties ar savu krutumu.

    AtbildētDzēst
  7. Chaliit tu esi saspiedies.

    AtbildētDzēst
  8. nu, man principā šitie uz skatuves onan... ģitāristi virtuozi - tak sebje.
    gribējās paust viedokli, da slinkums izteikties.
    īsumā - arī parastu LA-DO var nospelēt tāāāā, ka spalva ceļas. no JH viskas ceļas. lūk. viedoklis nav oriģināls, protams.
    nu, tur vēl visādi atslēgas vārdi - harizma un tā.
    bet nu man vnk principā neprien. tā ka manu viedokli var neņemt vērā.

    AtbildētDzēst