trešdiena, 2007. gada 15. augusts

Rīgas centrs - okupēts?

Šovasar, pastaigājoties pa pašu Rīgas centru - rajonu ap Brīvības pieminekli - nākas secināt, ka tas ir ienaidnieku armijas okupēts un ka šie ienaidnieki sevis ieņemto teritoriju rūpīgi aizsargā arī pret mierīgajiem iedzīvotājiem.

Ko es te murgoju? Protams, ka runāju par tūkstošiem galvu lielo, man nezināmas sugas putnu baru, kas par savu patstāvīgo mītnes vietu izvēlējies Brīvības bulvāra alejas. Koku aleju, kas atrodas pašā Brīvības ielas sākumā, šie putni ir pārvērtuši par pilnīgi necaurejamu, nemaz nerunājot par ellīgo smirdoņu, kas tur valda. Patiesībā, no masveidīgas izkārnīšanās uz savas galvas nav pasargāts neviens nekur centra robežās.

Šī problēma Rīgā neeksistē pirmo gadu, taču tieši šogad tā, šķiet, sasniegusi savu apogeju, jo putnu paliek arvien vairāk. Pāris reizes agri no rīta tur ejot garām, ir gadījies redzēt, kā tūkstošiem putnu vienlaicīgi paceļas gaisā, saulainu dienu uz mirkli pārvēršot tumšā naktī.

Tas, kas mani visvairāk pārsteidz, ir, ka nedz mediji, nedz dabas draugi vispār nepievērš šim fenomenam nekādu uzmanību. Galu galā, šie putni no kaut kurienes ir ieradušies (kas noticis ar to ierasto mītnes vietu?), tie no kaut kā pārtiek, un tie acīmredzami rada problēmu, kas kaut kā ir jārisina, jo diez vai tā ir normāla situācija, ka Rīgas iedzīvotājiem un daudzajiem tūristiem nemitīgi ir jābaidās no tā, ka viņus varētu "notaisīt" baltus no galvas līdz kājām.

Ja kāds var padalīties ar informāciju par šiem putniem un to likteni, būtu ļoti pateicīgs.

4 komentāri:

  1. Pamanījis es arī esmu, tur kur 17. trolejbusam pietura, un katru minūti simtiem clvēku brien tiem sūdiem cauri...
    Kāpēc tie putni tur ir? Nezinu, Bez Tabu nesen rādīja sižetu, ka pie kaut kādas Rīgas slimnīcas pirms pāris gadiem bijuši šausmīgi daudz putni un tagad pazuduši. Droši vien pārmigrējuši..

    AtbildētDzēst
  2. Tur jau tas āķis, ka mēs jau esam ienākuši viņu dabiskajā vidē un to pārveidjuši .
    Lai tak dzīvo ej pa ielas pretējo pusi !.
    Man gan netraucē, lai tak dzīvo :)

    negribu es mirušu un klusu pilsētu kur tik auto skaņas var dzirdēt.

    AtbildētDzēst
  3. Kurš tad grib tādu pilsētu?
    Bet šo putnu vieta noteikti nav tur, kur viņi šobrīd atrodas. Tā ir anomālija, nevis norma.

    AtbildētDzēst
  4. Es atkal domāju, ka Tava vieta nav tur, kur Tu pašlaik atrodies.

    AtbildētDzēst