svētdiena, 2007. gada 26. augusts

Kādēļ Latvijas nodokļu maksātājiem jāatbalsta reliģiskas manifestācijas?

Pasaules visu laiku alkatīgākā, nežēlīgākā un arī bagātākā organizācija - Romas katoļu baznīca - izrādījusies tik nabadzīga, ka tai, Kungs apžēlojies, pietrūcis vēl 30 tūkstošu vietējo naudiņu (tikpat jau ir iedalītas), lai nākamgad kā nākas sarīkotu savu sekotāju ikgadējo burziņu Aglonā. Un šī organizācija ir izrādījusies pietiekoši nekaunīga, lai šos grašus meklētu nevis savā vai savu sekotāju kabatās, bet gan valsts budžetā.

Jau tā nav skaidrs, kādēļ valsts (lasi - LPP/LC) tik nenormāli plašos apmēros atbalsta atsevišķas smadzeņu skalošanas kustības (citas, protams, noliedzot), bet šis, par spīti pieticīgajiem apmēriem, ir kliedzoši.

Es varu saprast, ka tiek atbalstīta baznīcu uzturēšana, jo tie lielākoties ir arhitektūras pieminekļi. Bet kāpēc par manu piķi (un es nudien maksāju ļoti lielus nodokļus) būtu jāfinansē acīmredzami apmātu un ar galvu nedraudzējošos cilvēku grupveida manifestācijas. Labi, būtu viņi kādi gaudeņi, kas paši nevar atļauties savu sanākšanu nofinansēt, bet šis jau ir kā ubagam pieprasīt apmaksāt karaļu dzīres.

Un galu galā, ja jau pie mums atrodas 100000 jautrīšu, kas uzskata, ka, reizi gadā pabāžot savu snuķi Aglonas bazilikā, viņi būs izpirkuši savus grēkus, tad kādēļ no šiem jautrīšiem neņemt par šādu pakalpojumu atbilstošu samaksu? Izstādīt bučošanai kādus svētos pīšļus, tirgot visu grēku atlaides uz laika periodu no vienas dienas līdz 100 gadiem, ieviest baznīcas vīna un dievmaizīšu vairumtirdzniecības punktu, izsolīt iespējas piedalīties kādā krusta karā vai no visa bara vienkārši pieprasīt 10to tiesu - tie ir tikai daži no Katoļu baznīcai labi pazīstamiem un pagātnē izcili veiksmīgiem biznesa virzieniem. Tad nebūs no valsts jāubago. Satversme, cik zinu, joprojām nav mainīta un Latvija ir sekulāra valsts. Un ziniet kā šādā valstī Tieslietu ministrija valdībai pamato papildus līdzekļu pieprasījumu (pēc baznīcas iesnieguma, protams) - "saglabājušās liecības, ka pie svētbildes un Aglonas baznīcā ne reizi vien esot notikuši brīnumi."

Kудa дальше?

12 comments:

  1. "saglabājušās liecības, ka pie svētbildes un Aglonas baznīcā ne reizi vien esot notikuši brīnumi."
    ___________

    no kurienes taadi briinumi?

    AtbildētDzēst
  2. Tu shito rakstu uzrakstiiji taapat kaa klasisks nopride paarstaavis raksta par gejiem un vinju pasaakumu. Tuvredziigi un taa aizkaitinaati kjeercoshi ;)

    Citaats "acīmredzami apmātu un ar galvu nedraudzējošos cilvēku grupveida manifestācijas." ir peerle.

    btw - vai tu laulaasies bazniicaa? ;)

    AtbildētDzēst
  3. Nē, protams, ka es nelaulāšos baznīcā. Vispār neplānoju laulāties.

    Jā, es piekrītu, tonis ir apzināti agresīvs, taču šādas cūcības kaitina.
    Es atzīstu, ka cilvēkiem ir tiesības ticēt, kādām blēņām vien viņi vēlas, bet, lūdzu, nelieciet man par to maksāt.

    AtbildētDzēst
  4. butiba pilnigi piekriitu autoram..

    AtbildētDzēst
  5. klau, lai cik lasītu tavus sacerējumus, vienmēr mani nepamet sajūta, ka tos ir iebakstījis dziļi aprobežots tipiņš, kam izklaides krogos un problēmas ar prostatas dziedzeri ir galvenais dzivē. Savu viedokli ir jamāk pamatot, nevis tikai bārstīt tēzes un skaļus saukļus.
    Par Baznīcas negausīgumu pilnībā piekrīstu, ja vien tas nebūtu pasniegts tik vulgārā manierē. Latvijas Katoļu Baznīca diemžēl dzīvo vēl viduslaikos, un tā tam būs būt kāmēr Pujātonkulis tur šeptēsies, tad nu jānogaida, kāmēr viņš aizies.
    Domā, dēls! zinu ka tev tas sagadā sāpes, tomer pacenties.

    AtbildētDzēst
  6. Ojār, Tu taču saproti, ka man ir pilnīgi piedrāzt, ko Tu domā, vai ne? :)
    Esi tik laipns, un nelasi manus iebakstījumus, tad arī prostatas problēmas nesaasināsies.

    AtbildētDzēst
  7. Bet pret to, ka par nodokļu maksātāju naudu tiek apmaksāts pidarpraids, tev, protams, pretenziju nav, ne?

    AtbildētDzēst
  8. un atkal tev žoklis, pareizak pirksti, sāka darboties ātrāk par smadzenēm.
    Gribēju piebilst, ka lasu tavus postus ar freidisku interesi, jo tavi iekšējie, bērnišķīgie, pardzīvojumi, kas tiek parādīti kā "īsta vīra" saniegumi, izraisa vēlmi sāk aplaudēt Freidam, jo tavs iekšējais ID tiešām ir piedzivojis kādu no Freida pieminētajām traumām, tad nu viss tas laužas tagad ar pilnu klapi laukā.

    AtbildētDzēst
  9. Ojār,
    man ir patiess prieks, ka esi pacenties izlasīt ko no Freida darbiem vai vismaz ko par tiem dzirdējis.

    Varbūt neesi pamanījis, bet šodienas psihoanalītikas elite par sava virziena pamatlicēja prātulām vis nekādās augstajās domās nav.
    Ieskatam varu rekomendēt palasīt šo nudien interesanto darbu, ar kuru kā reiz pirms nedēļas iepazinos:
    "The Syndetic Paradigm: The Untrodden Path Beyond Freud and Jung" by Robert Aziz

    Lai nu kā, man ir prieks, ka Tu "īsta vīra" garā neej manās pēdās un prasti neapsaukājies, bet savos komentāros pausto viedokli proti "pamatot, nevis tikai bārstīt tēzes un skaļus saukļus." Es un visi lasītāji to novērtē :D

    AtbildētDzēst
  10. Manuprāt, valstij nav jātēre nauda nedz praidam, nedz Aglonai, nedz leģionāru gājienam, nedz 9.maijam. Arī 18.novembrī tēriņus varētu ierobežot.

    AtbildētDzēst
  11. khmm ... IMHO

    valsts ir maaksliigs veidojums, kas reketee visus sev pakljautos.... to visi vinjai pakljautie ir piekritushi - JO - valsts ir taa kas speej nodroshinaat KAARTIIBU

    tas nu ir skaidrs kaapeec pirmie zemkopji vai klejotaaju ciltis atzina karavadonju varu paar jamiem - taapat arii tagad - mees varam nemiileet valsti, bet nevaram bez jamaas iztikt!

    par kaartiibu - kas ir kaartiiba ir ierakstiits konstituucijaa, jeb shajaa gadiijumaa SATVERSMEE

    mees taa teikt maksaajam par kaartiibu - un par kaartiibas esiibu ruupeejas valsts ar saviem leemeej un izpildorgaaniem ...
    taa kaa maksaataaji ir visi, tad arii pateereetaaji ir tiesiigi buut VISI kas maksaa

    taatad gan zilais praidaa, gan ticiigais Aglonaa ir tiesiigi sanjemt savu kaartiibas dalju - par to jamie ir samaksaajuhsi

    teikt ka vieni ir VIENLIIDZIIGAAKI par otriem jnoziimee vienus pataisiit par "cuukaam" (c. Zveeru ferma)

    Jeremy - tu gribi buut vienliidziigaaks kaa tas nabaga katolis, kuram tajos sveetkos VALSTS visiem sniegtie labumi aka policija, mediciina, etc. nepienaakas?

    bez tam neaizmirsiisim, ka valsts meerkjis ir tas pac no sendienaam - sniegt pleebam maizi un izraades .... ar maizi mums taga pasuudiigaak - tad nu izraades var sniegt ar veerienu ;-)

    AtbildētDzēst
  12. Jeremy, šī nu ir tā joma, kur mums domas saskan.

    AtbildētDzēst