pirmdiena, 2007. gada 28. maijs

Kā neorganizēt pasākumus..

Nupat atgriezos no "masu" izklaides pasākuma, kurš manā atmiņā iespiedīsies uz ilgu laiku. "Masu" pēdiņās, jo no masām tur nebija ne vēsts. A plānotas bija gan :D

Tiem kas tankā (un spriežot pēc pasākuma apmeklētības, tādu ir absolūtais vairākums), šodien un vakar "Skonto" stadionā Rīgā norisinājās rofestivāls "GrogyFest", kurā piedalījās kaudze teorētiski megapopulāru krievu grupu, kā arī somi "The Rasmus" (zināmi pēc dziesmas "In The Shadows" un solista aizraušanās ar vārnu spalvām - respektīvi pokemoni spēlē pokemonu mūziku pokemoniem), superskarbie igauņi "No Big Silence", mūsu pašu "Double Faced Eels", "Tribes Of The City" un vēl pāris blices.

Biļetes uz katru no šī pasākuma dienām maksāja 12Ls..

Varētu domāt, ka, ar tik nožēlojamu "line-up" bez normāliem vilcējiem + tik pieklājīgām cenām, pasākums tiks neticami masīvi reklamēts, lai piedabūtu latvju un krievu jaunatni draudzīgi piepildīt milzīgo izvēlēto norises vietu. Taču nekā. Reklāma bija minimāla, organizatori turklāt (kuriem šis laikam ir pirmais pasākums un noteikti, ka pēdējais) ar medijiem komunicēja pēc labākajiem "mi zģes samije krutije i vi nam nahren ņenužni" žanra paraugiem, vienvārdsakot ar nepacietību tika gaidīta pasākuma diena..

To, kas notiek, ja bagāts krievu vīrelis (tautībai, jāatzīst, šeit ir sekundāra nozīme) izdomā "o, pacani, davaiķe zģelajem festivaļ", bet sajēgas par to, kā to darīt, viņam un draugiem nav nemazākās, varēja redzēt visi, kas izmantoja pēkšņi radušos iespēju pasākumu apmeklēt bez maksas, jo, redzot, ka pirmajā festivāla dienā kopā pārdotas tikai 130(!) biļetes, organizatori slaidi nospļāvās un atvēra vārtus visiem interesentiem.

Tiesa, situāciju tas neglāba un Dievs vien zina, ko par Latviju un tās publiku padomāja visi viesmākslinieki - ne pirmajā, ne otrajā dienā "Skonto" stadionā nesavācās vairāk par dažiem simtiem apmeklētāju. Ko nozīmē daži simti skatītāju stadionā, domāju, nav jāskaidro.

Taču ar to "laimīgo" rīkotāju bēdas nebija beigušās - otrajā dienā, kad skatuve bija atvēlēta pašmāju māksliniekiem un viesiem no Eiropas, uz vakara - kulmināciju "DFE" un "The Rasmus" - pār to pašu dažu simtu atnākušo galvām sāka gāzties tāda lietus gāze, kādu Rīgā reti nākas piedzīvot.

Pieplusojiet tam visam sūdīgu skaņu un nenormāli garas pauzes starp grupām un jums būs teicama recepte totāli izgāztam pasākumam.

Kam tas viss bija vajadzīgs - nav ne jausmas.
Izsmējos katrā ziņā pa krietnam..

P.S.
Jā, The Rasmus spēlēja tik garlaicīgi, ka varēja aizmigt.

1 komentārs:

  1. labi uzrakstīji :) pasmējos... iedomājos to nožēlojamo skatu.

    AtbildētDzēst