trešdiena, 2007. gada 30. maijs

Atbilde, kādēļ LaMPA neslēdz Draugiem.lv

Pēc pēdējās dienās saceltā jandāliņa par LaMPA pretpirātisma aktivitātēm (tik daudz apmeklētāju mans necilais blogs nekad nav piedzīvojis), daudzi jautā - kādēļ šī organizācija nevēršas pret Draugiem.lv, kur lietotāji var augšupielādēt MP3 failus un ļaut tos klausīties citiem lietotājiem.

Atbilde: Draugiem.lv par vietu katrām desmit dziesmām no lietotāja iekasē sms 35s. vērtībā. No šīs naudas tad arī tiek maksāta autoratlīdzība AKKA/LAA par dziesmu publisku atskaņošanu, kas ir salīdzinoši neliela summa. Tādas vienošanās slēdz arī kafejnīcas, klubi un citas vietas, kur apmeklētāji klausās ierakstu (arī radio, tv) publisku atskaņošanu. Atcerieties, ka citi jūsu draugos ievietotos mp3 lejupielādēt nevar, tikai noklausīties.

Update:
Kā ziņo Ģirts, kaut kādā īpašā veidā mēģinot piekļūt "Draugu" MP3 servisam, parādoties sekojošs paziņojums:

"Laba ziņa - jau pavisam drīz MP3 sadaļa sāks darboties ar pilnu jaudu. Šobrīd notiek intensīvas sarunas ar vadošajām pasaules ierakstu kompānijām, lai saskaņotu savstarpējo līgumu nosacījumus. Kamēr norisinās sarunas, mēs nevaram nodrošināt plašu pieeju MP3 sadaļai. Tāda ir mūsu partneru prasība un to mēs arī izpildam. Mazliet pacietības - drīz viss notiks pa īstam."

Es gan uz šo paziņojumu nekādi nespēju uzdurties un man viss strādā kā ierasts.
Pieņemu, ka AKKA/LAA nepārstāv visa lietotāju augšupielādētā satura autortiesības, tādēļ arī šāds pavērsiens.

17 comments:

  1. un orb.lv ?
    man liekas, ka orbā ir vairāk mp3 nekā draugos ;)

    AtbildētDzēst
  2. nezinu par ORB.
    Domāju, ka tur ir arī kaut kāds dīls vai arī viņus arī drīz pieklapēs.

    AtbildētDzēst
  3. Varbūt nevar lejuplādēt mp3, taču, izmantojot kādu audio apstrādes pakotni, var gluži viegli un labi ierakstīt no draugiem.lv, taču to darīt nav jēgas, jo draugos jebkura skaņa sakompresēta, atskaņojot uz normālas tehnikas, izklausās pretīgi. Un tas pats ir ar tiem tā saucamajiem hubiem, kur lielumis ir 128kbps vai pat tikai 96kbps, kas izklausās vnk. pretīgi. (Protams, FLAC ir cita lieta.) Ja ir tiešām laba manta, tad jāpērk, jo skaņa labāka. Protams, pirktu vairāk, ja diskus labāk aizsargātu un ievietotu tajos, piemēram, tiešām interesantus bonusus (piemēram, dokumentālās filmas par grupu, diska tapšanas videoaizkulises utt.).

    AtbildētDzēst
  4. man tikai rodas papildjautājums.

    kāpēc nevierns neveršas pret inbox un gmail ? caur to tak arī apmainās ar nelegalu mūziku . vai ta ne ?

    Vēl arī noteikti vajadzētu sodīt NEC, Sony un Lite-On , kas izstradā aprīkojumu nelegalas mūzikas pavairošanai .. emm .. no rokas.

    tā.
    pret ko vel varētu vērsies ? Nez.
    Liekas ka es labāk iesniegšu protesta notu meteo.lv, un lūgšu izbeigt kastumu, citādi darbā var nobeigties .. varu derēt ka sasniegšu vairāk kā LaMPA (vismaz gandarījumu).

    AtbildētDzēst
  5. Šo komentāru ir noņēmis emuāra administrators.

    AtbildētDzēst
  6. Drugiem.lv/mp3/ jau ir slegts, nezinu, kas notiek ar orbu, jo pilnībā man tas neinteresē

    AtbildētDzēst
  7. Tiešām slēgts?
    http://draugiem.lv/mp3/

    LoL :D

    AtbildētDzēst
  8. Vispār vajadzētu slēgt arī Skype :) Caur to arī cilvēki mēdz apmainīties ar mūzikas un video failiem.

    AtbildētDzēst
  9. Nezinu, kas jums tur ir slēgts - man iekš Draugiem mp3 iet kā vienmēr.

    AtbildētDzēst
  10. Var gan lejuplādēt no draugiem.lv! Uztaisam viltus profilu, sasūtam pa 35 santīmi vietu daudz. Saliekam mūziku un izdāļājam apkārt savu paroli, gandrīz kā ftp serveris. Tāpat ar failiem...

    AtbildētDzēst
  11. ļoti ģeniāla ideja :D
    Tavu profilu nemaz drīz neaizklapēs..

    AtbildētDzēst
  12. Smiekliigi tas viss -_-. Panjemsim par piemeeru Japaanu. Ja juus zinaatu kas tur draud ja tev piekjer aiz rokas par piraatismu. BET, varbuut dazhs labs nezin, bet tur ir viszmaz viens plashi pasaulee paziistams veids kaa piratizeeties liidz insultam. Programmas nosaukumu nemineeshu, bet tas ir shaa briizha visdroshaakais failu apmainjas tiikls, kur neviens tev neko nespeej pieshuut. Kaut kas tur bija par 2iem itkaa piekjertiem, tas ir uzraadiitajiem lietotaajiem, pashu autoru apcietinaaja, bet nepagaaja ilgs laiks un dzima naakamaa versija un atkal anonimitaate bija nodroshinaata.
    Un veel tashu eksistee taada programma kaa TOR, caur kuru var droshi konekteet un nospljauties par jebkuru cenzuuru vai kaut kaadu portu apcirshanu no ISP puses. Caur vinju var uztaisiit jebkuru vajadziigo konekciju.

    AtbildētDzēst
  13. Anonīmam:
    cik parasto lietotāju, kuri knapi spēj atvērt DC++, būs spējīgi veikt tevis minētās darbības, izmantot vajadzīgās programmas?

    AtbildētDzēst
  14. khem! bet kā tad būs ar tiem, kas LV trakeros savu ratio un warnu noņemšanu pērk ar SMS palīdzību?
    Varbūt tieši uz to rēķina (jā, neslēpšu, arī uz manējā) trakeri varētu turpināt dzīvot?
    Ja LV torrentu trakeri izstrādātu līdzīgu principu, ka dažus santīmus (no tiem jau nabagāki nekļūs) no iekasētās naudiņas pārskaitītu tai tur LaMPAi vai kādiem tur vēl autortiesību aizstāvjiem varbūt tomēr pastāv iespēja, ka aktīvisti liktos mierā bet trakeri varētu zelt un plaukt, tāpat kā oranžā LV iedzīvotāju uzskaites sistēma?

    AtbildētDzēst
  15. to mefisto:
    Tavs domu gājiens ir smieklīgs. Paskaties pats uz savu komentāru. Beidz taču justies aizvainots.

    AtbildētDzēst
  16. Un tagad kolektīvi ar visu pasauli pasmaidīsim par mūsu jauno prezidentu un par lampu...

    AtbildētDzēst
  17. Orb music downloader (;
    http://www.actionscript.lv/?page_id=54

    AtbildētDzēst