sestdiena, 2008. gada 1. marts

Par "Prāta Vētru" un pensiju jeb "S.P.B." ir labākā meinstrīma grupa Latvijā!

Vakar sanāca aizstaigāt uz koncertu, kurš beidzot apliecināja to, par ko man jau labu laiku bija pamatotas aizdomas - "S.P.B." jeb" "Smaragda Pilsētas Burvji" ir bez kādiem variantiem šī brīža visspēcīgāk, svaigāk un labāk skanošā poproka grupa Latvijā.

Ar to es negribu tiekt, ka koncerts "Studentu klubā" būtu bijis ideāls, nebūt nē, kā jau parasti šajā klubā - ar skaņu bija problēmas, Timrots pie pults visu skaņu sajauca vienā pamatīgā putrā, saites bija un gaudoja, tāpat es joprojām neesmu pārliecināts, vai grupas līdervokālistam Jānim Aišpuram vajadzētu tik uzskatāmi mocīties dziedot (kas gan varētu būt saistīts ar to, ka vokālists ne velna nedzird monitoros).

Taču, taču, taču..

..es neatceros, ka kādreiz no kādas Latvijas grupas būtu dzirdējis tik svaigi skanošas, nostrādātas un, galvenais, skaistas dziesmas. Beidzot ir kāda grupa, kas neskan pēc liepājroka vai kuras muzikālās ietekmes nav meklējamas vismaz 10 gadus senā pagātnē. Protams, Buiķis pie bungām un Viļums pie basa arī dod būtisku kvalitātes garantiju.

Jebkurā gadījumā, vakar pārliecinājos par to, ka :

1) grupai bez jau zināmajām "Pearl Tears", "Poet" un "Feeling Behind" ir vēl kaudze lielisku dziesmu, kurām ierakstā vajadzētu būt vēl 5x labākām, kā dzīvajā;

2) grupas debijas albumam vajadzētu "S.P.B." padarīt par absolūtiem Latvijas meinstrīma "kingiem". Un es to nedomāju sliktā nozīmē...;

3) šī ansambļa potenciāls uz starptautiskiem panākumiem ir nesalīdzināmi lielāks, nekā mūsu poproka flagmaņiem "Prāta Vētrai", kuriem kā reiz būtu laiks doties pensijā, jo nupat jau sāk šķist, ka to, kā "paņemt" Latvijas klausītāju (ar jaunām dziesmām, ne vecām), viņi jau ir aizmirsuši, bet to, kā iepatikties citiem, tā arī nekad neatkodīs.

Tā ja...

3 komentāri:

  1. Skaņa sākumā bija garām, pēc tam jau nedaudz labāk un nenormāli traucēja, ka pirmās dziesmas laikā raustīja tās zilās gaismas.

    Kopumā ļoti spēcīgi priekšnesumi, kas liek cerēt, ka topošais albūms būs ļoti labs, it sevišķi parāva tā dziesma pirms pēdējām divām.

    AtbildētDzēst
  2. Jap. Koncis bija labs.

    AtbildētDzēst
  3. Kāpēc ir tik grūti vokālistiem iepirkt ausu monitorus? Ģitāristiem takš japērk ģitāras/kombji/proči/pedāļi, bundziniekem bungas/vāles/slotas/šķīvji a vokālisti parasti haļavu dzen. Ar ausu monitoriem nekas nebūtu saitējis un dziedātu tīrāk. Eh. Lūdzu pasakiet to viņiem kāds!

    AtbildētDzēst