otrdiena, 2008. gada 4. marts

Filma "AMATIERIS" kinoteātros - no 11. aprīļa!

Finally it's official - mūsu jaunais superkino, asa sižeta drāma "Amatieris" jau no 11. aprīļa tiks demonstrēta Rīgas lielākajā kinoteātrī "Coca-Cola Plaza", kā arī mazliet vēlāk citos kinoteātros visā Latvijā! Tādēļ mazliet par to, kā notiek viss process...

Tā kā līdz pirmizrādei ir atlicis knapi mēnesis, skaidra lieta, ka mūsu mazajā kinostudijā visi vai jūk prātā. Ko aicināt uz pirmizrādi, teikt runas vai neteikt, vai ballītē dot šņabi vai tikai vīnu, kā panākt, lai kāds vispār gribētu mūsu veikumu skatīties un tā vietā neizvēlētos kādu Holivudas megagrāvēju - tie ir tikai daži no risināmajiem jautājumiem.

Tehniskie cilvēki pa to laiku steidz paveikt pēdējās tehniskās lietas, kas nepieciešamas, lai filmu varētu demonstrēt uz lielā ekrāna - krāsu korekciju, filmas 35mm kopiju drukāšanu, Dolby skaņas sagatavošanu. Visas šīs lietas turklāt notiek ārpus mūsu valsts robežām, tādēļ visām rūpēm vēl pievienojas arī bažas par to, vai partneri nepiečakarēs un filma vajadzīgajā dienā būs gatava prezentēšanai. Filmas pirmizrāde bez filmas - tas būtu diez gan amizanti :)

Es savukārt līdz ausīm esmu iejūdzies informatīvo atbalstītāju piesaistīšanā un publicitātes nodrošināšanā. Ar studijas un "Amatiera" stendu nule kā bijām lielajā izstādē "Skola 2008" Ķīpsalā. Bijām uzslējuši visnotaļ milzīgu sienu ar filmas plakātiem, demonstrējām treileri, organizējām konkursus, piedāvājām iziet kastingu mūsu nākamajiem kinoprojektiem. Jaunieši pamatīgi pavilkās, par ko liels prieks (bilde tapusi vēl pirms atvēršanas :). Ja arī jūs vēlaties pieteikties - lūgtum: www.amatieris.lv/casting .


Tāpat sākam domāt par to, lai filmu varētu noskatīties arī ārzemēs. Par to, ka filma tiks rādīta kinoteātros Lietuvā, Igaunijā, Baltkrievijā un Moldovā, jau ir visnotaļ liela pārliecība. Gribētos to parādīt arī Vācijā un Polijā, bet tur izplatītāji par varītēm grib redzēt pārdošanas rādītājus Latvijā un viņus var saprast. Mazbudžeta filma no jaunas kinostudijas, ko uzņēmis režisors-debitants - diez gan pamatīgs risks...

Starp citu, drīzumā arī šajā blogā būs iespējams konkursa ceļā tikt pie ielūgumiem uz pirmizrādi 10. aprīļa vakarā. Studējam www.amatieris.lv un gatavojamies, lai būtu vieglāk atbildēt uz jautājumiem :)

P.S. Kas vēl nav redzējuši - filmas treileris:


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru