ceturtdiena, 2008. gada 6. marts

APTAUJA: Vai tev patīk filmas "Amatieris" plakāts?

Šī ir ne tik daudz brutāla filmas reklāma, cik vēlme iegūt lasītāju/skatītāju atsauksmes par jaunizveidoto filmas "Amatieris" plakātu. Pirms drukāt, jānoskaidro, vai tautai nav būtisku iebildumu. Atbildi lūgtum sniegt, ieklikšķnot aptaujā lapas labajā pusē. Komentāri, protams, komentāros ;) Uzklikšķinot uz bildes, var apskatīt lielākā izmērā.


17 comments:

  1. 1) meitenei pusseja un džekam deguns nefokusaa
    2) apakšā burti stipri par mazu
    3) taglains fonā - otrai rindai nogrieztas garumzīmes, taglains kā tāds - neveikls, labāk īsāku tjipa "Riskanta spēle. Augstas limes." Vispār Arial njekatjit

    AtbildētDzēst
  2. Nefokuss ir apzināti un strādā lieliski.

    Mazākais izmērs ir B1 un burtiem tajā izmērā apakšā ir jābūt tikai salasāmiem, ja nu baigi vajag, bet ne pamanāmiem.

    Garumzīmes otrajai rindai ir, tikai virsū uz pirmās. Bet jā, tas ir biku neveikli.

    AtbildētDzēst
  3. a seju meitenei (rieviņas, negludumus utt) vai tad nevajag safotošopēt?

    AtbildētDzēst
  4. Kā parastam kinogājējam, gribētos nedaudz lielāku filmas virsrakstu, bet tā ir OK, patīkams svaigums salīdzinot ar datorizēti-glancēti-nolaizīti-digitālajiem filmu plakātiem.

    AtbildētDzēst
  5. Tur nav ko īpaši iebilst. Plakāts kā plakāts, kādu ir tūkstošiem. 2 galvenie varoņi, daudznozīmīgi skatieni, taglains. Testēt varētu, ja būtu kāds baigais jauninājums. Šitas ir kā veļaspulveru reklāma – izrēķināti pareizs un pēs standarta.

    AtbildētDzēst
  6. Nu, nav jau Cosmo vāks, kur seja no jauna jāuzzīmē :)

    AtbildētDzēst
  7. Manuprāt uz plakāta vajadzētu būt attēlotam simboliski tam, par ko īsti ir filma. Saprotams, ka par šiem diviem tēliem, bet šāds plakāts tik pat labi varētu derēt arī romantiskai komēdijai - viņš vienkārši nepasaka neko, par ko aptuveni ir filma, kāds ir filmas žanrs, tematika, sajūta un tā tālāk.

    Cik noprotu pēc reklāmas rullīša, filma ir par tā džeka riskēšanu, erm, lai būtu kopā ar meiteni? Well, kā tad būtu ar bildi, kurā viņš pieklājīgi ģērbies, uzvalkā, piemēram, paniski skrien pa Lāčplēša ielas vidu, it kā no kāda muktu? Var būt jāparāda viņš ir kaut kur uz ielas, kaut kādā galīgā netīrībā, "citā pasaulē", kurā viņš reiz ir nonācis.

    Kaut kādai dinamikai vajadzētu būt, ja jau šī ir pozicionēta kā dinamiska filma. Neder vienkārši "divportrets". Bet nu tas būtu ļoti tipiski Latvijai.

    AtbildētDzēst
  8. Nu, ja ne dinamiku, tad vismaz vajadzētu sajūtu, ka viņi ir bīstamā situācijā un PILSĒTĀ. Urbānā vidē. Pašreizējais plakāts rosina domu uz to, ka filma būs par divu jauniešu romantisko ceļojumu pie dabas.

    AtbildētDzēst
  9. Nedomāju. Stāsts būtībā ir par mīlestību. Viss pārējais ir tikai dinamisks fons. Par to, ka urbānā vidē vajadzēja, piekrītu. Tāds arī bija plāns, bet nu acīmredzot nesanāca :D

    AtbildētDzēst
  10. Man liekas, Jeremy, ka Tu slikti uzņem kritiku :)

    Reku tas, ko gribēji:

    Izskatās netipiski stilīgi Latvijas filmai. Salīdzinot ar Cepli un Limuzīnu Jaāņu nakts krāsā, ir progress :)

    AtbildētDzēst
  11. Guncha, ne es to plakātu taisīju, ne izdomāju, ne mani kritizēt :D
    Tikai diskutēju par tēmu..

    AtbildētDzēst
  12. nesaprotu, kāpēc jāprasa komentāri, ja jau pats esi tik gudrs

    AtbildētDzēst
  13. Piekrītu pirmajam anonīmā komentāram par to, ka taglains labāk lasītos sadalīti "Riskanta spēle. Pārāk augstas likmes." Pašreiz lasās kaut kā neveikli. Saiklis "uz" atsit mazliet kaut ko no rusicisma. It kā jau OK, bet...
    Tad es vēl teiktu, ka meitene skatās mazliet pārāk ne kamerā. Viņai tur protams nav jālūr iekšā, bet šādi skatiens izskatās mākslīgs. Pamēģini pats paskatīties maksimāli uz sāniem, tanī pat laikā nepagriežot galvu tanī virzienā. Redzēsi, ka īsti safokusēt skatienu uz detaļām tu nevarēsi. Skatoties uz tiem acu baltumiem, rodas sajūta par tādu kā nedabīgu uzspēlētību. Ja tā sieviete ne uz ko neskatās, bet vienkārši novērš skatienu, arī tad tas ir daudz pa daudz sāņus. Pavēro sevi, kad mēģini atpūtināt acis no kādas domas, atslēgties.
    Vismaz man tas uzreiz ļoti lec acīs.

    AtbildētDzēst
  14. Damitei skatiens ir uz nekurieni. Ka ari ar acu zilitem kads ir parcenties.

    Patiesixba ta ka abi teli atrodas viena plakne tad tomer vajadzeja izveleties bildi ar lielaku attela dziljumu.
    Pazud kaut kur saikne starp back un foreground.

    Tekstu apaksha ljoti gruti salasiit.

    Vai tads atbilst filmu plakatiem? Es nemaceshu teikt bet subjektivi sliecos par labu mxz komentaram.

    MrProxy

    AtbildētDzēst
  15. Nu tad es kā auditorija un potenciāls maksātājs vai uz kino gājējs gribētu zināt vai tad šī filma tomēr ir par mīlestību vai par viena (vai divu) jauniešu pārgalvību ieejot riskantā un bīstamā nodarbē, no kuras tiem būs grūti tikt ārā.

    Jo mīlestība pati par sevi man diemžēl nerada intrigu, interesi par filmu un tās saturu. Tieši tā dinamika, par ko tu runā, ir tā, kas man varētu likt nopirkt biļeti. Mīlestību es pazīstu, bet narkotiku pasauli mazāk - attiecīgi tā bīstamā pasaule ir tā, kas mani kā skatītāju interesē daudz vairāk. Galu galā tas taču ir elements filmā, kas radīs spriedzi. Es teiktu, ka drīzāk viņu attiecības ir fons, iemesls un katalizators bīstamiem notikumiem, nevis otrādi. Bet nu, es jau neesmu autors.

    Respektīvi, tas, ko es gribu teikt - divi smuki portreti, kas simbolizē attiecības vai mīlestību paši par sevi neko daudz nepārdos. Cilvēki iet uz kino dēļ spriedzes, intrigas, piedzīvojumiem un bīstamiem momentiem. Ja tu gribi pārdot filmu, tad ieintriģē auditoriju. Sākot ar plakātu.

    AtbildētDzēst
  16. Reini - tieši tādēļ arī Tu filmas taisi, bet es pārdodu publikai :)

    Mums tā potenciālā auditorija ir tik maza, ka es nevaru pozicionēties tikai uz vienu mērķgrupu.

    Man jau tā mērķauditorija ir jaunieši. Ja es visur bazūnēšu, ka filma ir par narkobiznesu un vēl uz plakāta uzlikšu kādus deģenerātus un šļirces, tad es pazaudēšu veselu kaudzi romantiski noskaņotu meitenīšu, kuras nekad uz tādu filmu neies. Plus, vecāki, kas reāli dod piķi, iebildīs pret to, ka viņu atvases apmeklē tādu produktu. Tādēļ es mērķtiecīgi šauju uz diviem zaķiem. Protams, pastāv iespēja aizšaut garām, bet mana pārliecība ir, ka es nošaušu abus. Jo reāli filmā netrūkst nedz mīlestības, nedz narktiku un spriedzes. Mana izvēle ir ar vispārējo publicitāti komunicēt to spriedzi, bet ar plakātu - romantisko šķautni. Tādejādi es apzināti nenodu skaidru priekšstatu par to, ko skatītājs var sagaidīt, rēķinoties ar to, ka, uz Latvijā radītu filmu jauniešiem Latvijas jaunieties anyway aizies :)

    P.S. Paldies visiem par komentāriem. Producenti un gan jau arī mākslinieks iepazinās un izdarīja secinājumus ;)

    AtbildētDzēst
  17. Da ir OK plakāts, galvenais, ka Artūra Skrastiņa seja nav virsū. Man cits jautājums — a kādas iespējas nerezidentam šito kreatīvu noskatīties? Līdz tam, kad diski parādās labākajos Virgin un Bonton veikalos, I mean.

    AtbildētDzēst