trešdiena, 2008. gada 4. jūnijs

Vai Manaideja.lv uzpērk blogerus?

Kad pirms kāda laika Latvijas internetā sāka plosīties kārtējā nekaunīgā MLM (multi-level marketing) vai arī vienkārši piramīdveida shēma Manaideja.lv, visa blogosfēra vai vārījās aiz sašutuma par šo projektu, kura īpašnieki nekautrējās bez atļaujas izmantot dažādus pazīstamu kompāniju logotipus un preču zīmes, lai pārliecinātu potenciālos klientus par sava servisa uzticamību.

Manā rīcībā ir nonākusi informācija, ka vismaz vienam blogeriem, kurš publicējis vairākus klaji negatīvus rakstus par Manaideja.lv, šī sevisa īpašnieki ir piedāvājuši finansiālu kompensāciju par šo rakstu izņemšanu no bloga. Piedāvātā naudas summa nav zināma, taču ir zināms, ka šis piedāvājums nav pieņemts, lai arī uzrunātais blogeris nav arī publiskojis pašu naudas piedāvājuma faktu. Konkrēto bloga autoru pagaidām neaklāju, jo gribu dot viņam iespēju sniegt savu komentāru, bet viņš pagaidām nav sasniedzams.

Mans jautājums ir, vai vēl kādam ir piedāvāta nauda no Manaideja.lv puses, kā arī, kāda būtu jūsu reakcija, ja šāds piedāvājums no šī vai cita uzņēmuma puses tiktu izteikts? Atgādinu, ka runa nav par reklāmraksta publicēšanu, bet gan par jau publicētas informācijas izņemšanu.

8 komentāri:

  1. Neliels jautājums: vai gadījumā nejauc MLM ar p(a)rastu piramīdu?
    Ir jau ne šī vien piramīda internetā atrodama tepat Latvijā. Ja pavērio pašas lapas "sadarbības partnerus" kļūst skaidrs :)
    PS būtu vismaz saiti no ManaIdeja noņēmis, lai nebūtu lieka reklāma resursam :)

    AtbildētDzēst
  2. neesmu iedziļinājies darbības principos, uzmetiens tas ir šā kā tā, Vai viņi tur ko pārdod, vai vienkārši kāš piķi, nav nozīmes.

    AtbildētDzēst
  3. iespējams te ir tā lieta par ko tu raksti
    http://nuucha.blogsome.com/2008/06/04/p348/

    AtbildētDzēst
  4. Iesaku palasīt http://tta.lv (LTTA - Latvijas Tiešās Tirdzniecības Asociācija)

    AtbildētDzēst
  5. A es piķi paņemtu gan, ij rakstu arī izņemtu. Un nepārdzīvotu. Ibo auditorija to tāpat jau būtu izlasījusi un aktualitāte sen zudusi. Izlieta ūdens smelšana, analoģijās ar tautas mutvārdu folkloru.

    AtbildētDzēst
  6. es izdarītu visu kā kārtīgam letiņu blōōōgerim pienākas.
    1)paņemtu piķi
    2)izņemtu rakstu
    3)uzrakstītu rakstu, par to kā man iedevuši piķi,lai izņemtu rakstu
    4)iedrukātu to pašu rakstu. vēlreiz!
    5)paprasītu vēl piķi

    AtbildētDzēst
  7. ā, vēl sesto punktu aizmirsu:
    6) ∞

    AtbildētDzēst