otrdiena, 2008. gada 10. jūnijs

Vai "Gain Fast" raksta dziesmas Stībelim?

Kā jau katram, kurš kaut mazliet interesējas par mūziku, arī man ir mākslinieki, kurus cienu, ir tādi, kurus varu klausīties, un ir arī tādi, par kuriem smejos, vēderu turēdams. Diemžēl, kā jau tas nereti gadās, kvalitāte ne vienmēr nozīmē masu atzinību un dažkārt vēlme pēc atzinības izspēlē ļaunus jokus arī ar tiešām labiem mūziķiem.

Par piemēru var minēt mūsu pašu mūžsenos pankrokerus "Linga", kuri pēdējā gada laikā, acīmredzami nevēloties nogrimt aizmirstībā, ar veselu virkni gabalu, kurus citādi kā par tīru šlāgeri nenodēvēsi (no trīs citiem citiem gabaliem sakombinētie "Spārni" ar vienu no šaušalīgākajiem klipiem ever, piemēram), mierīgi rullē pa topu virsotnēm un lauku kultūras namiem. Tas pats attiecas uz leģendāro "līvu" Ainaru Virgu, kurš izspēlēja pigoru, kuru no viņa, šķiet, negaidīja itin neviens - iedziedāja "A-Eiropas" Artūra Duboka dziesmu "Ja tu mīli" un atkal jau pierādīja, ka šlāgeris katrā laikā ir gatavs parādīt rokam, kur vēži ziemo.

Nu lūk, šodien es iegāju "Platforma Music" lapā, lai paklausītos jaunākos latviešu hitus un uzdūros mūsmāju R'n'B un soula pioniera Jāņa Stībeļa jaunākajam radiosinglam "Viens". Tiem, kas ar mūziku ir uz Tu, nav nekāds noslēpums, ka savas karjeras sākumā Stībelis ierakstīja vairākus ļoti kvalitatīvus (vismaz Latvijai) albumus, kuri gan neguva praktiski nekādu publikas atzinību, vien iemantojot to autoram profesionāļa statusu mūziķu vidē. Tad 2007. gadā Stībeļu Jānis izdeva albumu ar vieglām un kvalitatīvi nostrādātām popdziesmiņām ("tāpēc draugi katru dienu, reizi dienā dzersim pienu") un pēkšņi attapās arī radio topu virsotnēs. Taču ar jauno singlu "Viens" Stībelis ir spēris vēl soli tālāk - viņš, slavas saldo garšu izbaudījis, ir nolēmis konkurēt ar "Gain Fast" un līdzīgajiem.

Goda vārds, es būtu pat gatavs derēt, ka "Viens" autori ir "Gain Fast" puiši vai arī Jānis jaunā hīta tapšanas procesā ir dienu un nakti klausījies šo mūsu frizūrroka superstāru garadarbus. Patiesībā ir pat grūti atrast vienu dziesmas elementu, kurš nebūtu izķeksēts no GF vācelītes. Vai tie būtu jauna muzikālā virziena meklējumi vai arī vienkārši vecuma marasms, bet vēl viens mūziķis, kuru līdz šim varēja cienīt par to, ka viņš neatlaidīgi un ārkārtīgi kvalitatīvi ir kopis savu lauciņu, ir veiksmīgi nonācis izsmejamo kategorijā. Shit happens!

P.S. Iztirzāto dziesmu "Viens" var noklausīties ŠEIT!

3 komentāri:

  1. abet kur tu to dziesmu atradi? tajā pleilistē nav īsti. pie jaunumiem arī nav.. ssh

    AtbildētDzēst
  2. Njā, šoreiz gan jāpiekrīt galvaspilsētas švaukstam par 100%.
    Mikushkins

    AtbildētDzēst
  3. Ir gan tajā pleilistē (11. dziesma), gan arī pie jaunumiem ;)

    AtbildētDzēst