ceturtdiena, 2008. gada 12. jūnijs

ONE izvēršas arī Polijā

Populārā Latvijas sociālā tīkla One.lv īpašniece, Igaunijas kompānija "Forticom" izrādās jau pirms pusgada iegādājusies 70% akciju vienā no Polijas lielākajiem sociālajiem tīkliem "Nasza Klasa", par šo prieku iztērējot 30 miljonus poļu zlotu jeb aptuveni 6,2 miljonus latu. Informācija par šo pirkumu publiskota tikai šobrīd.

Kā ziņo BNS, šajā portālā reģistrējušies 14 miljoni cilvēku un to ikdienā apmeklē 7,5 miljoni lietotāju. Šis ir kārtējais solis "Forticom" ceļā uz dominanci Austrumeiropas interneta sociālo tīklu tirgū.

Lai gan "Forticom" ir reģistrēts Tallinā, kompānijas īpašnieki ir Londonā un Luksemburgā reģistrētas firmas, kā arī Latvijā dzīvojošais "Forticom" valdes priekšsēdētājs Vitālijs Rubinšteins.

Līdzās "one.lv" kompānija "Forticom" pārvalda Igaunijas portālu "one.ee" un Lietuvas portālu "one.lt". Krievijā kompānijai pieder trešā daļa šīs valsts lielākā sociālajā tīklā "Odnoklasniki.ru" , kuru tā iegājās pērnā gada rudenī par 6,4 miljoniem eiro (4,5 miljoniem latu).

Interesanti, ka Latvijā tikai retais nojauš par to, ka Draugiem.lv (un tā ārvalstu atvasinājumi) reāli ir tikai mazi rūķīši, salīdzinot ar ONE tīklu.

2 komentāri:

  1. urlu networks aug griezdamies

    AtbildētDzēst
  2. Par draugu cīņām ārzemēs, zin visi, kuri noskatījās liberta prezentācijas video, piemēram pods.lv blogā...

    AtbildētDzēst