ceturtdiena, 2008. gada 20. novembris

Krievijas Hitu Radio: "SWH ir ienaidnieks, kas jāiznīcina!"

Pirms pāris dienām viena no Latvijas lielākajām krievvalodīgajām biznesa avīzēm "Деловые Вести" publicēja masīvu interviju ar manu tēvu, kas bija kā atbilde uz nedaudz agrāk LNT ēterā izskanējušajiem Latvijas Raidorganizāciju asociācijas pārmetumiem Nacionālajai Radio un Televīzijas padomei un vairākām radiostacijām, par to, ka pārraides licences izsniegtas koruptīvā ceļā, ka Latvijā ir pārāk daudz krievu radiostaciju un vēl sazin ko tik ne.

Neesmu kompetents spriest par konflikta, kurš jau turpinās gadiem, būtību, bet pati intervija ir ārkārtīgi jautra un Latvijas biznesa vidē neraksturīgā tonī, turklāt atklāj ļoti daudz par Latvijas radiobiznesa aizkulisēm. Galvenokārt iekšā dabū "SWH" grupa, kuras juriste ir arī viena no augstākminētās asociācijas sejām. Savukārt SWH atbildi laikraksts ir nopublicējis līdzīgā stilā, kā "Rīgas Laiks" reiz publicēja leģendāro Šlesera interviju ("skaistums nāk no iekšām" u.c.).

Parasti es par sava tēva biznesu - radiostacijām "European Hit Radio", "Хиты России - 96,2", un "Latviešu Radio" - neliekos ne zinis. Kā klausītāju tās mani nesaista, bet es atzīstu, ka no biznesa viedokļa tas ir lieliski uzbūvēts mehānisms, kurš, cik saprotu, veiksmīgi attīstās un dara to, kas tam jādara - pelna kaudzi naudas. Taču kā komunikāciju speciālistam un cilvēkam, kurš interesējas par Latvijas mediju biznesu, man bija ārkārtīgi uzjautrinoši to visu lasīt. Domāju, ka tiem, kas redz krieviski, tas varētu būt ne mazāk aizraujoši, it īpaši tādēļ, ka visa šī ziepju opera diez vai tādā veidā parādīsies latviski rakstošajā drukātajā presē.

Угис Полис: "Врагов нужно уничтожать!"

Здесь должны были быть аргументы SWH


6 komentāri:

  1. Skaists mārketings. Abpusēji. Neviļus atmiņā nāk Rīgas viļņu «tiesāšanās» ar Rīgas viļņiem. Lai abiem radiomāniem labi klājas. Piedāvāju šajā strīdā iejaukt vēl radioamatierus.

    AtbildētDzēst
  2. 1. Kopš kuriem laikiem viens no avizes "Vesti segodna" pielikumiem skaitās Latvijas lielākā krievvalodīgā biznesa avīze? Ka tik Bizness&Baltija priekšā nenāktos atvainoties :)

    2. Jā, nez kāpēc Uģi Poli uzklausīja tikai krievu prese? Ka tik ne tāpēc ka latviešu sabiedrībai visi šie "hiti rosii", "jumor fm", "exo moskvi" rada pamatā tikai kuņģa sulas pastiprinātu izdalīšanos.

    3. Mans viedoklis - radio jābūt dzīvam un aiz tā ir jāstāv personībām (vietējām!). Un nav normāli ka tiek paņemta aktuālā dziesmu pleiliste, pielikti ierakstītie ārzemju raidījumi (vienalga vai tas ir BBC vai exo moskvi) un palaists uz random spēlēt - šādiem vieta ir uz AM frekvencēm vai internetā.

    AtbildētDzēst
  3. ''Galvenokārt iekšā dabū "SWH" grupa, kuras juriste ir arī augstākminētās asociācijas seja.''

    Man nav īsti skaidrība kāds sakars Evikai ar Guntu? Vai te nav kaut kas sajaukts?

    AtbildētDzēst
  4. Uldi - Gunta ir Gunta, un ar viņu viss skaidrs. Evika ir tā, kas no LRA puses bīda visas kļauzas pret padomi, EHR un Baltkomu.

    AtbildētDzēst
  5. Nezināju, ka Evika ir arī iekš LRA, un pie tam vēl seja....
    Hmm, Tev tas teksts biku pamainījās, bet nu bilde ir palikusi skaidrāka :)

    AtbildētDzēst
  6. ka Latvijā ir pārāk daudz krievu radiostaciju un vēl sazin ko tik ne.

    Varētu padomāt, ka tā nav taisnība…

    AtbildētDzēst