piektdiena, 2008. gada 15. augusts

Lindas Leen dziesma - jaunajā Bonda filmā?

Visnotaļ interesantas ziņas nāk no šovbiznesa pasaules. Ar labiem sakariem šajā vidē apveltīti ļaudis pārliecināti apgalvo, ka vēl šoruden mūsu mazās valsts miniatūro mūzikas dīķi saviļņošot milzīgs betona klucis, proti, dziesma "Chameleon" no dziedātājas Lindas Leen jaunā, vēl neiznākušā albuma ar tādu pašu nosaukumu, esot iekļauta jaunajā filmā par superaģentu Džeimsu Bondu "Quantum of Solace".

Oficiālu apstiprinājumu šai ziņai gan neizdevās iegūt. Noliegumu arī. Par "Quantum of Solace" ir zināms, ka tā Lielbritānijas kinoteātros nonāks šī gada 31. oktobrī un ka Deivida Arnolda sacerēto filmas tituldziesmu "Another Way To Die" iedziedājuši Ališa Kīsa un Džeks Vaits no "The White Stripes". Pārējais soundreks joprojām netiek atklāts.

Savukārt par Lindas Leen dziesmu "Chameleon" ir zināms, ka to sacerējusi pati dziedātāja, aranžējumu un orķestrāciju LNSO veidojis Kārlis Lācis, bet dziesmas un visa jaunā albuma producents ir slavenais brits Endijs Raits (Andy Wright), kurš strādājis pie "Simply Red", "Eurythmics", Enijas Lenoksas, Natālijas Imbruglijas, Toma Džounsa, Beka, Deivida Bovija un cietiem ierakstiem.

Noklausoties "Chameleon", jāsecina, ka dziesma ieturēta klasiskā agrīno Bonda filmu tituldziesmu stilā un, jāatzīst, ka ir visnotaļ gaumīgi nostrādāta ar ļoti spēcīgu orķestrāciju, taču Lindas balsij pietrūkst jaudas zemajos reģistros, kā arī unikalitātes. Ja ziņas par tās iekļaušanu "Quantum of Solace" apstiprināsies, kas man tomēr šķiet diezgan neticami, tad tas būs visu laiku lielākais kāda Latvijas mākslinieka panākums populārās mūzikas lauciņā.

Dziesmu piedāvāju noklausīties arī jums:

5 komentāri:

  1. Mūzika tiešām laba, bet Lindas balss netur līdzi.

    Vot Tīnu T. gan spēju iedomāties...

    AtbildētDzēst
  2. Apgalvojot, ka šis varētu būt lielākais panākums ever, sanāk nolikt visus līdzšinējos mūsu mūziķu panākumus ārvalstīs. Kaut vai Brainstorm atpazīstamību Austrumeiropā vai to pašu BTH singlu, kuru MTV iekš UK pāris mēnešus aktīvi spēlēja.
    Feini, ja dziesma tiks iekļauta filmas mūzikā. Taču filmā tie būs labi ja pāris akordi vai rindiņas un pilnu albumu pietiekami maz cilvēku noklausīsies. Nekāda plašāka atpazīstamība no tā neveidosies, tik varbūt dažu mūzikas pazinēju vidū.

    AtbildētDzēst
  3. Jeremy, tu tieshaam labi melo, kaa rakstiits tavaa profilaa:)). Ja pats gribi radiit sho baumu, tad saprotams, bet nesaprotams, kuri tad ir tie "avoti" (visticamaak, ka to nav) un kas var taadu baumu apliecinaat? Ja tu kaut cik orienteetos kino un kino muuzikaa - es sheit domaaju tieshi Bonda filmas, tad saprastu, ka Bondaa neeksistee citu dziesmu, kaa tikai galvenaa filmas dziesma + n-tajos veidos esoshie shii galvenaas dziesmas apdares, piemeerotas situaacijaam, plus klasiskaa Bonda motiiva variaacijas - apskati Bonda filmu saundtrekus. Taapeec tevis radiitaa bauma ir mazaakaa meeraa dumja:)).

    AtbildētDzēst
  4. Atsauces, lūdzu, jebkādas? Jeb tu tagad esi Lindas pr 'konsultants' un šādi izplati 'tipa' baumas?
    /mar

    AtbildētDzēst
  5. e vnk miilu to Lindas jauno albumu...vinja ir fascineejosh cilveeks!

    AtbildētDzēst