ceturtdiena, 2008. gada 24. janvāris

Par naidīgiem komentāriem internetā - piespiedu darbs!

Pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā atkal ir parādījies kāds precedents, kas apliecina, ka internets nav gluži tik anonīma vide, kā mēs dažkārt iedomājamioes, un, ka par saviem vārdiem un darbiem šajā vidē būs jāatbild.

Kā ziņo Apollo, Rīgas apgabaltiesa šoden krimināllietā par interneta portālā rus.Delfi.lv ievietotiem naidīgiem komentāriem, kas vērsti pret latviešiem un Latvijas valsti, apsūdzētajai piespriedusi 120 stundu piespiedu darbu.

Ironiski, ka vainīgā Viktorija bijusi ar augstāko izglītību IT jomā un strādājusi par datorspeciālisti :)

Skaidrs, ka šajā gadījumā izmeklēšanas iniciators bija Drošības policija un tādēļ vainīgais arī operatīvi tika atrasts. Taču, vērojot nebeidzamās rasistiskās, fašistiskās vai vienkārši agresīvās ķengas Latvijas interneta telpā, es joprojām nevaru saprast, kādēļ ar iesniegumiem policijā regulāri nevēršas tie, pret kuriem šīs ķengas ir vērstas. Bieži vien tādus mierīgi varētu rakstīt jebkurš latvietis vai jebkurš krievs.

Nekā savādāk, šķiet, mūsu publisko pašizpausmju kultūra nemainīsies - neaudzināti esam un tādi arī paliksim, kamēr dzīve (lasi - tiesa) neizmācīs.

2 komentāri:

  1. Zinu gadījumus, kad personas vēršas arī.

    AtbildētDzēst
  2. Tur jau tā sāls, ka iniciators ir drošības policija. Pamēģini piezvanīt policijai un paziņot tai par piedzērušos autovadītāju - praktiski bezceris.

    AtbildētDzēst