ceturtdiena, 2008. gada 17. janvāris

Filmas, kuras šogad obligāti jānoskatās!

Šis ir turpinājums rakstam "Kuras filmas skatīties jaunajā gadā".


Dažādu kinobalvu pasniegšanas sezona turpinās, un man ir prieks, ka tajās panākumus gūst ļoti daudzas no filmām, kuras esmu atzinis par labām un arī jums rekomendējis. Iepriekšējā reizē nepaguvu visu labumu uzskaitīt un pēdējās nedēļās vēl šis tas lielisks ir noskatīts, tādēļ lasiet, skatieties un baudiet!

Juno (ASV/Kanāda/Ungārija, 2007, iMDb - 8.4)
Izcils paraugs, kā ar niecīgu budžetu 2,5 miljonu dolāru apmērā ir iespējams radīt šedevru, kas jau šobrīd ir nopelnījis 50 miljonus un visticamāk saņems arī kādu Oskaru. Interesantākais, ka filmai šķietami nepiemīt nekāds kases grāvēja potenciāls - tā stāsta par kādu 16gadīgu amerikāņu skolnieci, kura eksperimentējot pārguļ ar savu labāko draugu, paliekot stāvoklī. Filmā neredzēsiet pazīstamus aktierus un specefektus, tās galvenie trumpji fantastiskie dialogi, ļoti savdabīgais saundtreks un reālistiskais skatījums uz dzīvi.

There Will Be Blood
(ASV, 2007, iMDb - 9.0)
"Magnolijas" režisora Pola Tomasa Andersona jaunākā filma "There Will Be Blood" ir kārtējais apliecinājums tam, ka Holivuda var un spēj radīt izcilu kino. Filma stāsta par ģimeni, naidu, atriebību, reliģiju un naftu. Par cilvēka ceļu no pašas apakšas līdz augstākajām virsotnēm. Daniels Dejs-Luiss par galveno lomu šajā filmā jau ir saņēmis "Zelta Globusu" un cer arī uz "Oskaru".

He Was A Quiet Man (ASV, 2007, iMDb - 7.8)
Briljants Kristians Sleiters stāstā par neviena neievērotu, necienītu un dusmu pilnu pusmūža nūģi, kurš kādā dienā nejaušības dēļ kļūst par varoni. Izmainās viņa dzīve un arī viņš pats. Vai mēs varam aizbēgt no tā, kas esam? Filmā redzam arī seksīgo Elišu Katbertu no seriāla "24 stundas".

Michael Clayton (ASV, 2007, iMDb - 7.7)
Sievietes, spiedziet, jo Džordžs Klūnijs ir atpakaļ un savā labākajā formā. Dramatiskā advokātu trillerī viņam piespēlē arī leģendārais Sidnijs Pollaks. Tiešām laba trillera paraugs.

Eastern Promises (Lielbritānija/Kanāda/ASV, 2007, iMDb - 7.9)
Spožš Vigo Mortensens spožā režijas ģēnija Deivida Kronenberga darbā "Eastern Promises". Anna (Naomi Vatsa) pavisam nejauši krusto ceļu krievu mafijai Londonā, nepatikšanās iesaistot arī savu ģimeni. Meklējot svešu taisnību, viņa dodas arvien tālāk pa vienvirziena ceļu pretī bezdibenim. Ļoti skarba un ļoti "paķeroša" filma.

I'm Not There (ASV/Vācija, 2007, iMDb - 7.7)
Ļoti sarežģīta filma, kas balstīta uz leģendārā mūziķa Boba Dilana dzīvestāstu, kas skatītājiem tiek pasniegts caur 6 dažādiem stāstiem un personāžiem. Īsts saldēdiens melomāniem un Dilana faniem, bet pamatīgas galvassāpes visiem pārējiem. Filmas augstākais punkts ir Keita Blanšeta kā viena no Dilana atveidotājām - ģeniāla performance.

4 Months, 3 Weeks & 2 Days
(Rumānija, 2007, iMDb - 8.4)
Ļoti, ļoti aizkustinoša rumāņu filma, kas skatītājam sniedz līdzpārdzīvojuma sajūtu. Tā vēsta par Rumāniju 20. gs. 80tajos gados, kad zvērīgā diktatora Čaučesku režīmā tiek aizligta abortu izdarīšana. Kāda sieviete tomēr izlemj palīdzēt savai draudzenei veikt šo soli. Šī filma nav par abortiem, tā nav arī par politiku. Tā ir par ikdienas dzīvi.
2007. gada Kannu kinofestivāla Zelta Palmas zara ieguvēja.

3 komentāri:

  1. nesen noskatījos He Was A Quiet Man, baigi labā bija ;) iesaku, torrentos dvdrips jau ir pieejams ;)
    ps. kad pārvāksies uz pieticīgāku vietu? :) šeit galīgi grūti komentāru ierakstīt, ja esi outsiders

    AtbildētDzēst
  2. Nu domēns ir nopirkts, dizaina un satura koncepts ir skaidrs, bet vajag nopietni piķi ielikt, lai uztaisītu visu kā iecerēts
    Pāris mēnešu jautājums.

    AtbildētDzēst
  3. Ar komentāriem patiesi vajadzētu vienkāršāk.

    Šis tas būs jāpalūko no tiem tevis ieteiktajiem kino.

    AtbildētDzēst