otrdiena, 2007. gada 5. jūnijs

Jauna iespēja legāli lejupielādēt latviešu mūziku!

Lūk, arī projekts, par kuru iepriekš teicu, ka pie tā strādāju un ka tajā vidē visi cepjās par autortiesībām. Piektdien un sestdien būs iespējams par sīceni legāli nopirkt dziesmas. Vēlāk - drusku dārgāk, bet vismaz neviens pa nagiem nesitīs.

Ceturtdien, 7. jūnijā oficiāli tiks atklāts jauns tiešsaistes audiovizuālā satura veikals „BOMS.LV”. Tajā būs iespējams legāli iegādāties un elektroniskā formātā labā kvalitātē lejupielādēt Latvijā radīto mūziku.

No Latvijā jau eksistējošajiem legālās lejupielādes servisiem „BOMS.LV” atšķirsies ar savu saturu – jau vistuvākajā laikā, līdzās dziesmām un albumiem, apmeklētājiem tiks piedāvāts iegādāties arī mākslas un dokumentālās filmas, televīzijas raidījumus, dažādu nozaru semināru un lekciju videoierakstus, kā arī citus interesantus videomateriālus. Visa satura izvietošanu veikalā ir apstiprinājuši tā autortiesību īpašnieki.


Atklājot veikalu, kuru izveidojusi pazīstamāLatvijas datorprogrammu ražotāja sabiedrība „Tilde”, visiem reģistrētajiem lietotājiem 7. un 8. jūnijā tiks piedāvāta iespēja lejupielādēt jebkuras 5 dziesmas par paša lietotāja noteiktu cenu. Latvijas mūzikas izdevniecības ir piekritušas šajās dienās neieturēt savu peļņas daļu, savukārt sabiedrība „Tilde” ir apņēmusies no saviem līdzekļiem segt autoratlīdzību un bankas transakciju maksājumus, tādēļ visi akcijas laikā iegūtie līdzekļi nonāks tikai un vienīgi dziesmu izpildītāju rīcībā. Akcijas „Nosaki dziesmai cenu pats!” laikā iegādāto dziesmu izpildītāji saņems arī papildu prēmijas no īpaša balvu fonda.

Akcijas ietvaros pirkumus varēs apmaksāt ar ikvienu kredītkarti vai debetkarti, kā arī izmantojot „Hanzanet” norēķinu sistēmu. Pēc akcijas noslēguma, paralēli jau minētajām norēķinu iespējām, pirkumus būs iespējams apmaksāt arī ar „CityCredit” mikromaksājumu un SMS palīdzību.

11 comments:

  1. No visiem mikromaksājumu servisiem CityCredit tagad vissakarīgākais palicis - autostāvvietas, e-paraksta laika štempelis, šitā legāla video un mūzikas iegādi ...

    AtbildētDzēst
  2. Šo vietni pamanīju jau agrāk! Ideja jau laba un atbalstāma, BET man joprojām nepatīk, ka legāli pērkot mūzikas ierakstus man nekādi nesanāks saglabāt anonimitāti (tur tiek prasīti reāli personas dati!!!!). Piemēram, ja pērku parastā mazumtirdzniecības mūzikas ierakstu veikalā disku man nekad neprasa kā mani sauc, kur es dzīvoju (kas viņi ciemos nāks?) un visus pārējos parametrus!
    Varētu vēl saprast, ja to vajadzētu drošības apsvērumu dēļ, piemēram ja maksājot es izmantotu iBankas pakalpojumus, bet ar SMS starpniecību iegādātam dranķim, nu kam viņiem mans vārds un uzvārds?
    ...un ja nu man tomēr ir kauns, ka es pērku un klausos BorowaMC vai Reiniku un ja nu es nevēlos, lai portāla administrācija zin tā vienīgā (var tak būt sagadīšanās) muļķa vārdu un adresi, kas kautkādu sviestainu dziesmu nopirka?
    Nu protams, tagad mani droši varat noriet, ka ja jau kauns - tad varu nepirkt, nav spiesta lieta. Bet ja varu nepirt, tad ieteiktu atcerēties, ka tādā gadījumā es to pašu anonīmi novilkšu kādā no p2p programmām, lai gan iegātādies legāli man patiktu labāk.

    AtbildētDzēst
  3. Nu, ja viens albūms maksātu 0,59 Ls, nevis 5,99 Ls tad varbūt pirktu, bet pie šitādām cenām roka neceļas. Klausīšos ārzemju mūziku, ko var dabūt par velti! Pērkot veikalā, vismaz iegūstu plastmasas ripuli, ko varu aptaustīt un smukus vāciņus. Ielādējamai mūzikai jābūt vismaz 10x lētākai. Veiksmīgu bankrotu BOMS.LV!

    AtbildētDzēst
  4. Es tiešām gribētu zināt, kāpēc, jūsuprāt, plastmasas ripulim būtu jābūt dārgākam par failiem?
    Plastmasa maksā pāris santīmus..

    AtbildētDzēst
  5. Njā letiņi atkal grib baigo piķi pelnīt, 0.59 Ls ir krietni par dārgu par 1 dziesmu. Būtu ņēmuši paraugu no iTunes music store, kur dziesmu var dabūt par 0.20 $
    Žēl, ka iTunes nav pieejams Latvijā, labprāt zmantotu šo servisu

    AtbildētDzēst
  6. O, es labprāt nopirktu Jāņa Zābera "Zvaigznes ceļu", ja boms un jeremy garantē, ka visi akcijas laikā iegūtie līdzekļi nonāks tieši pie izpildītājiem - ierakstu kompānijas nesaņems neko! Zemītē naudu raksiet?

    AtbildētDzēst
  7. Tad nu gan sīknauda... cik tad albums maksās pēcofficiālas palaišanas!? 10 ls?!
    Lētāk/smukāk/praktiskā ir aiziet uz muzikas veikalu...

    AtbildētDzēst
  8. "Plastmasa maksā pāris santīmus.."

    Pēc failu ielādēšanas es droši vien vēlēšos saglabāt kopiju uz CD matrices:
    1. Jāpērk matrice, kas arī rada papildus izdevumus (pie tam matrices cenā jau ir iekļauts datu nesēju nodoklis);
    2. Jāpatērē savs laiks, lai failus reāli matricē ierakstītu (laiks ir nauda :-));
    3. Ja es vēlos skaisti noformētu CD, jāpērk CD uzlīmes, tinte printerim, atkal jātērē laiks, lai to visu noformētu.

    Nopērkot veikalā jau gatavu CD, es to visu iegūstu jau gatavu par tādu pašu cenu, kā pērkot plikus failus.

    Tātad pirkt veikalā pie patreizējām cenām ir izdevīgāk. Laikam jau BOMS.lv nav kārtīga mārketinga konsultanta, kas to visu saprastu, ka interneta veikalā plikus failus (informāciju bez nesēja) pirks tikai tad, ja tie REĀLI būs vismaz 4-5 reizes lētāki, nekā fabrikā izgatavots CD. Tāda ir cilvēka psiholoģija: ja gribiet, ka cilvēki ir godīgi un nezog, tad piedāvājiet tādu cenu, kas daudziem būtu pieņemama un neradītu liekus izdevumus nezogot!

    AtbildētDzēst
  9. - Lapas Interfeiss vienkārši dir**.
    - Kļūdas.
    - Atskaņošana gnoina.
    - sava veida doremi.lv pakaļdarinājums

    cerams, ka kādreiz iTunes būs Latvijā.

    AtbildētDzēst
  10. Jeremy:
    1) Vai pastāv iespēja, ka šos albumus varēs iegādāties flac formātā? 192 kb/s mp3 mani nepavisam neinteresē, un vispār, tādas kvalitātes mūzikas tirgošana, manuprāt, ir ja ne krāpšana, tad klientu maldināšana, vai precīzāk - cena ir neadekvāta produktam (t.sk. jau minētais par ierakstīšanu matricā, feiniem vāciņiem etc.).
    2) Kā tiek juridiski nodrošināts tas, ka esmu legāli nopircis? tb, atnāk sLaMPA pie manis mājās, a man ta nekādi dokumenti nav. Atsūtīs čeku/smth, ka esmu iegādājies konkrētu produktu?
    3) Kāpēc tur nav pieejami the Satellites?

    AtbildētDzēst
  11. Optimus,
    1) mūzika tiek piedāvāta 192kb/s formātā tikai viena iemesla dēļ - audio speciālists iztestēja neskaitāmus formātus un bitreitus uz neskaitāmām portatīvajām audiosistēmām.
    Un konstatēja, ka tieši 192kb/s skan vislabāk. Es arī par to biju ļoti pārsteigts, bet nu par to viņam maksā naudu.
    Tehniski nav problēmu tirgot arī FLAC.

    2) Pircēji uz e-pastu saņem elektronisku rēķinu. BOMS.LV katra lietotāja kontā arī saglabā pasūtījumu vēsturi. MP3 faili ir arī īpaši iezīmēti.

    3) Būs. Daudz kā vēl nav, bet būs. Saturs visu laiku papildinās.

    AtbildētDzēst