svētdiena, 2007. gada 17. jūnijs

Damn Interesting ieraksts

Es neatceros, vai tas bija kāds Latvijas vai ārzemju blogs, kurā es atradu šo saiti (linku), kas jau vismaz gadu tur mani ļoti īsā pavadā.

Svarīgākais ir tas, ka šī saite veda uz vienu no interesantākajiem resursiem, kādā jebkad esmu nonācis. Ne jau velti to sauc Damn Interesting. DI ir interneta žurnāls, kas pastāv kopš 2005. gada septembra un šobrīd tajā regulāri publicējas pieci autori.

DI raksta par visu, kas ir interesants un nezināms lielākajai daļai šīs pasaules iemītnieku. Zinātne, vēsture, tehnoloģijas, daba, filozofija un vēl daudz kas cits ir šī žurnāla tēmu klāstā. Turklāt rakstu kvalitāte vienmēr ir teicama - tēmas un idejas tiek izklāstītas strukturēti, saprotami un galvenais, ļoti aizraujoši. Rakstiem vienmēr ir pievienotas saites uz resursiem tēmas padziļinātai izpētei.

Saturs lasītājiem ir pieejams bez maksas un arī autori par savu ieguldījumu nesaņem nekādu atalgojumu - tā ir brīvprātīgā žurnālistika.

Tiem, kas interesējas par politiku, varu ieteikt vēlvienu interneta žurnālu, kas iznāk arī drukātā formātā (turklāt kopš 1976.gada). In These Times ir viens no retajiem tiešām neatkarīgajiem ASV medijiem, kas piedāvā no centrālajiem laikrakstiem un TV pilnīgi atšķirīgu skatījumu uz dažādām sociālām, politiskām, ekonomiskām un vides problēmām. Autori ir dažādu universitāšu mācībspēki, pazīstami literāti, zinātnieki un pētnieki, un satura kvalitāte ir vienkārši izcila. Viens no ilggadējiem žurnāla autoriem bija arī leģendārais un nesen aizsaulē aizgājušais Kurts Vonnegūts, kurš par ITT ir izteicies: "Ja nebūtu In These Times, es būtu cilvēks bez valsts."

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru