otrdiena, 2008. gada 15. aprīlis

Johaidī, šodien blogam jubileja! Pirmā un pēdējā.

Biju pavisam piemirsis, ka tieši šodien - 15. aprīlī - aprit precīzi viens gads, kopš šajā virtuālajā pierakstu blociņā ar nedrošu roku tika ieķēpāts pirmais ieraksts. Notikums, lai cik pieticīgs, tomēr ir pelnījis vismaz virtuālu atzīmēšanu.

Gada laikā ir tapuši 206 ieraksti, citi vērtīgi, bet citi - pagalam nekādi. Līdz šim brīdim blogu ir apmeklējuši 59680 unikālie apmeklētāji. Vai tas ir daudz vai maz - ne man vērtēt. Ceru, ka ikviens šeit ir atradis ko noderīgu, izklaidējošu, vai vismaz domāšanas procesu raisošu.

Kas attiecas uz mani pašu, tad šis gads man ir apliecinājis vairākas lietas. Pirmā - es noteikti varu blogot tā, lai tas kādam būtu interesanti. Otrā - es tomēr esmu pārāk slinks, lai visu laiku blogotu tā, lai tas kādam būtu interesanti. Un trešā - kvalitatīvam saturam Latvijas blogosfērā tomēr ir pārāk maz lasītāju, kas ir diezgan normāli, ņemot vērā, cik nu mums vispār to potenciālo lasītāju ir. Savukārt, padod tik debilus video, rakstus par gejiem vai pirātismu, un lasītāji plūdīs straumēm. Neba jau, ka es sevi pozicionētu kā nenormāli kvalitatīva satura autoru, bet, apskatoties atsaucību uz dažādiem ierakstiem, izklaidējošā satura dominance lasītāko vidū nav noliedzama.

Tas nozīmē tikai to, ka šim blogam, kuram līdz šim nav bijis nekāda konkrēta koncepta, ir vai nu jāmainās, lai attīstītos, vai jālikvidējās. Tā kā vienīgais attīstības ceļš pieprasa mainīt saturu uz absolūta sviesta pusi (jo tech blogu es neesmu spējīgs rakstīt), tad loģisks lēmums ir pārtraukt blogošanas aktivitātes vismaz šeit un tagad. Visticamāk, mana rakstītkāre ņems virsroku un jau drīz kādā citā vietā un formātā es atkal sākšu ko spamot, bet pagaidām Notes & Jokes of Jeremy oficiāli pārtrauc savu darbību.

Paldies tiem, kas lasīja, komentēja un lamāja :)

Jeremy

16 comments:

  1. hm... un ko darīsi ar to 121 lasītāju, kas tev ir iekš RSS

    AtbildētDzēst
  2. Viss kārtībā. Pirmais, ko vajag mainīt ir blogošanas platforma.

    AtbildētDzēst
  3. tos 121 lasītājus pārmet pie manis ;))

    Bet par kvalitatīva satura nelasīšanu - piekrītu. Tas nereti demotivē.

    AtbildētDzēst
  4. ehhh, šis bij viens no retajiem .lv blogiem, kuru lasīju ar interesi. visi tie onkuļi, nombres un ārčiji, kuri *itkā* skaitās vieni no .lv top blogeriem raksta neinteresantus sūdus. jel atgriezies!

    AtbildētDzēst
  5. man arii nebuutu iebildumi, ja tu sheit turpinaatu darboties

    AtbildētDzēst
  6. Paldies.
    Vajag drusku ievilkt elpu, saprast, ko, kur un kāpēc darīt.
    Pagaidām tādas sapratnes nav.

    AtbildētDzēst
  7. laikam jau neliekuljoshu, ja teikshu, ka ar labpraat she ieskatiijos. bet leemums ir leemums. padod zinju, kur un kaa, un kad atsaaksi skribeleet.

    AtbildētDzēst
  8. Visi autori savas radošās darbības laikā "pārtrauc" un "izbeidz" savu pašdarbību vismaz 3-4 reizes, vismaz vienu reizi vainojot neiederību apkārtējā vidē. Viņi aiziet tikai lai atgrieztos nedaudz vēlāk atkal, jau nobriedušākā formā un izskatā. Paskatīsimies, cik ilgi noturēsies.

    AtbildētDzēst
  9. Absolūts sviets te par arī par 95% ir bijis līdz šim (pārējie pieci bija reklāma Amatierim) tā kā nevajadzētu nemaz mainīties ja turpināsi rakstīt.

    AtbildētDzēst
  10. Lai nu kā, vecīt, nekad dzīvē nesaki 'NEKAD'! :) Visam reiz var pienākt kaut vai tikai mazs pārtraukums. Ne jau visu laiku te sēdēsi un blogosies :) Labi, lai nu kā, gaidīsim tavus turpmākos projektus!

    AtbildētDzēst
  11. Žēl, ja vairāk nerakstīsi, tā jau netā maz normāla lasāmā latviešu valodā.

    AtbildētDzēst
  12. Daži raksti mani aizrāva un bija labi. Turies!

    AtbildētDzēst
  13. Iesaku palūrēt dienvidparka astotās sezonas 11. sēriju.
    tur ir diezgan dziļdomīgi viss priekš dienvidparka.

    AtbildētDzēst
  14. Ko lai saka - PAKAĻA - tas par to komentāru laacz blogā.

    zaagjis

    AtbildētDzēst