otrdiena, 2008. gada 19. februāris

KINO: "The Walker" - lieliska filma izlases skatītājam

Ne visas filmas ir paredzētas visiem skatītājiem - tas nu būtu saprotams. Tā es, piemēram, nekādi neesmu pierunājams skatīties šausmenes. Nepatīk un viss. Ir arī filmas, kas prasa specifiskas zināšanas, lai tās pilnībā varētu izbaudīt. Ok, es vienkārši gribēju teikt, ka "The Walker" (2007) ir lieliska filma, kuru tomēr droši var neskatīties tie, kurus nesaista politika, kretinē geji un kuriem angļu valoda nav gandrīz tik pat tuva, cik latviešu.

Pola Šrēdera (Paul Schrader) drāma "The Walker" ir stāsts ASV galvaspilsētas Vašingtonas augstāko sabiedrību un tās intrigām. Šīs sabiedrības sastāvdaļa ir arī Kārters Peidžs III, mirušā senatora Kārtera Peidža II dēliņš - homoseksuāls dendijs un eskorta pavadonis diplomātu un uzņēmēju sievām, ar kurām tas pavada lielāko daļu sava laika iepērkoties, spēlējot kārtis, baumojot un apmeklējot smalkās sabiedrības sanākšanas. Kad Kārters, aizsargājot kādu draudzeni, nevilšus kļūst par aizdomās turamo politiskā slepkavībā, visas durvis viņa priekšā pēkšņi aizveras. Paļauties var tikai uz sevi...

Filmas scenārijs nav pārāk dziļš, bet tas gana groteski ataino sabiedrībai parasti neredzamo. Gribu brīdināt, ka lielākais filmas labums slēpjas gana sarežģītajos dialogos, kas prasa tiešām teicami pārzināt valodu. Burvīgs aktieru ansamblis, kura vārdi gan ierindas Latvijas kino skatītājam neko daudz neizteiks: Vudijs Harelsons, Kristīna Skoka Tomasa, Wilems Defo, Neds Bītijs un leģendārā Lorina Bakāla.

8/10


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru